to niby CD Projekt robi spolszczenie do PES hahahahaha
No i od tego stwierdzania chce zacząć moją wypowiedź. Osobiście miałem się w ogóle nie wypowiadać ale chyba muszę bo niektórzy sieją dezinformację i chyba już nie pamiętają dobrze 2006 roku. Po pierwsze rozaldinho ma troszeczkę racji CDP nie przygotowywał SAM polskiej wersji tylko współpracował z Konami ( a dokładnie Konami Digital Entertainment GmbH czyli Konami europe które ma swoją siedzibę do dziś w Niemczech) a
raczej to Konami współpracowało z CDP, Nie wiem czy ktoś pamięta ale gra miała swoją światową premierę 27 października a polska wersja która została przesunięta (do połowy listopada) wyniku tragicznego tłumaczenia od Konami, gdzie wysłano polskich testerów i poprawiano "dzieło" ich tłumaczy. Tak czy siak dostaliśmy słabe (liczne literówki, miejscami brak polskich znaków, suche tłumaczenie z angielskiego, że o komentarzu nie wspomnę) spolszczenie czy to większa wina Konami czy CDP trudno teraz powiedzieć było minęło ale tak czy siak cała sytuacja skutecznie zniechęciła Konami jak dystrybutora do kolejnych lokalizacji pesa. Tak więc nie rozumiem jak ktoś gnoi innego za wypowiedzi stylu, że to CDP nie ma tylko do gadania w kwestii spolszczenia pesa czy też że premiera (polskiej wersji !) mogła by się przesunąć.