Autor Wątek: Wszystko o stadionach !  (Przeczytany 8361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcincza

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.11.2009r.
Odp: Wszystko o stadionach !
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 07, 2011, 13:27:26 »
Hmm... to może sam tutorial na konwertowanie modelu do gry? :)

Offline marcelklb

• Amator
  • *
  • Na forum od: 30.04.2010r.
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 10, 2011, 23:24:20 »
A ja mam taki problem że nie wiem jak zainstalować stadion. Mam patcha PESEDIT i w tym patchu jest 42 stadiony w tym połowa to te zrobione w grze prze patcha... i nie wiem gdzie to wrzucić te pliki ze stadionem który ściągam... pomoże ktoś ?

???

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 12, 2011, 00:23:26 »
kopiujesz pliki do folderu dt07.img w kitserwerze

Offline robert09

• Najlepszy piłkarz świata
  • Na forum od: 14.12.2009r.
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 12, 2011, 11:39:07 »
Filmik by się robiło kilka tygodni i by trwał z 10-15 godzin... Komu się chce robić i uploadować?
Tutek o robieniu stadionu nie trwał by tyle...o czym ty mówisz. zrobienie prostego stadionu kiedy wszystko sie ma gotowe to kwestia godziny. a filmik na YT zawsze można skróci wywalając niepotrzebne rzeczy lub przyśpieszać niektóre dłuższe czynności. Inną opcją jest tworzenie pojedynczych filmików na dany temat tak jak ja to robie...wiadomo gdzie.

Cała zabawa w robienie stadionu sprowadza sie do w miarę dobrej znajomości narzędzia (programu do 3d -najlepiej blender...bo pod niego jest tool)
Potem tworzenie modelu z uwzględnieniem wszystkich możliwych "przeszkód" typu otwory w trybunach na wejścia, układ trybuny( najlepiej robić siatkę tak by łatwo można było ją "zmapować" (rozłożyć model 3d na płaszczyznę 2d przez rozkład  siatki UV warp)
oraz by łatwo było zrobić siatkę pod kibiców. Trzeba tez zwrócić uwagę na typ stadionu (czy jego trybuny np składają sie z tych samych segmentów...) wtedy można zrobić tylko powtarzalny kawałek, zmapować i powielać modyfikatorem array. Inna sprawa to tekstury stadionu. Dużą skarbnica jest sam pes z którego można wiele wyciągnąć przez GGS (chyba wiadomo o co  chodzi?) potem jeżeli potrzeba można co nieco zrobić w Ps lub GIMP'ie ale lepiej w Ps. Samo konwertowanie stadionu robie sie w tuta by sxsxsx (jest on na EVO WEB).

...wszystko zależy jak zrobicie model. Nie warto bawić sie w modelowanie krzesełek (moim zdaniem) bo nie są zbyt widoczne w grze.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 11:53:56 wysłana przez robert09 »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 12, 2011, 11:39:07 »