Autor Wątek: PES2012 - Pierwsze wrażenia z E3  (Przeczytany 64918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 14.12.2010r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: PES2012 - Pierwsze wrażenia z E3
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 22, 2011, 19:38:23 »
Może Pes ma ponury klimat ale ta gra ma coś w sobie czego nie ma fifa. Jest nieprzewidywalna a w fifie jest tak że zawodnik zawsze dobrze uderzy na bramkę czy też poda do innego zawodnika bezbłędnie (prościutko do nogi). Fifa zaś jest za kolorowa jak na taką grę. Popatrzcie sobie na inne gry (CRYSIS, BATTLEFIELD) jaką mają grafikę. PES właśnie takie przypomina. FIFA przypomina graficznie THE Sims. Zagrałem sobie w Fifę 11 parę razy i nie zaciekawiła mnie.
Chyba nikt mnie nie przekona abym przeszedł z fana pesa na fifowca. Jestem fanem pesa i nigdy nie zamienię go na FIFĘ.

Offline kosioraldo

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 22.06.2011r.
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 22, 2011, 19:40:40 »
na Ręcznych ustawieniach juz nie jest tak kolorowo :D

Offline sashaa101

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.05.2011r.
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 22, 2011, 20:20:46 »
nie mów mi jak ja gram bo tego nie wiez to po pierwsze. Po drugie zrozum wreszcie że coś co podoba się Tobie nie musi podobać się mi i odwrotnie. nie pisz że Fifa jest lepsza od Pro Evo tylko jeśli już to użyj przed tym "dla mnie".
Dla mnie Pro ma klimat którego fifa długo mieć nie będzie, gdybyś spędził z kumplami tyle nocek przy piwku i Pro Evo to może byś to pojął :). Dla mnie zwycięzca jeśli chodzi o grywalność może być jak na razie tylko jeden -> Pro Evo. Pozdro :)
Koles ja spedzam z kolegami nocki,ale z fifa 11 na konsole i gramy sobie turnieje itp.a w domu mam Fife na PC i Pesa,ale gram wiecej w fife,w pesa tylko menagerke,bo fife menager jest do kitu,dobrze ze Fifa12 bedzie na 3 platformy taka sama,moze wreszcie menager jakis porzadny bedzie.A nie moge codziennie sedziec z kumplami przy piwku jak ty bo mamy rano treningi(moze nie teraz bo mamy wolne teraz,ale jak jest sezon to nie bardzo nam wolno,jak ci  8)pic alkohol.jak dla ciebie Pes jest lepszy to se graj w niegi i niepierd... glupot ze PES jest lepszy!!!!

Offline ★Blue Boy★

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 22.11.2009r.
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 22, 2011, 20:23:35 »
Może Pes ma ponury klimat ale ta gra ma coś w sobie czego nie ma fifa. Jest nieprzewidywalna a w fifie jest tak że zawodnik zawsze dobrze uderzy na bramkę czy też poda do innego zawodnika bezbłędnie (prościutko do nogi). Fifa zaś jest za kolorowa jak na taką grę. Popatrzcie sobie na inne gry (CRYSIS, BATTLEFIELD) jaką mają grafikę. PES właśnie takie przypomina. FIFA przypomina graficznie THE Sims. Zagrałem sobie w Fifę 11 parę razy i nie zaciekawiła mnie.
Chyba nikt mnie nie przekona abym przeszedł z fana pesa na fifowca. Jestem fanem pesa i nigdy nie zamienię go na FIFĘ.
tez nie zmienie barw jak PES to PES zawsze do konca
grałem w FIFE 11 ale tylko Tryb Mandzerski rozegralem 5 meczy i jakos mi sie znudzilo

W Pesie lubie BAL

Przyjmuje zamówienia - szczególy nr gg 6241688!

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.11.2008r.
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 22, 2011, 20:29:51 »
Koles ja spedzam z kolegami nocki,ale z fifa 11 na konsole i gramy sobie turnieje itp.a w domu mam Fife na PC i Pesa,ale gram wiecej w fife,w pesa tylko menagerke,bo fife menager jest do kitu,dobrze ze Fifa12 bedzie na 3 platformy taka sama,moze wreszcie menager jakis porzadny bedzie.A nie moge codziennie sedziec z kumplami przy piwku jak ty bo mamy rano treningi(moze nie teraz bo mamy wolne teraz,ale jak jest sezon to nie bardzo nam wolno,jak ci  8)pic alkohol.jak dla ciebie Pes jest lepszy to se graj w niegi i niepierd... glupot ze PES jest lepszy!!!!
czy ty masz jakieś problemy z czytaniem ? dyskusja z takimi ludźmi jak Ty prowadzi do nikąd więc nie ma sensu nawet czegokolwiek pisać bo i tak nie zostanie to poprawnie odebrane.
" border="0

barca-winner

• Gość
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 22, 2011, 20:43:16 »
i żeby nie było takiego błędu bo mi chyba z 5 razy gra ustała czyli wszyscy piłkarze stali w miejscu i patrzeli się na piłkę i musiałem czekać na koniec pierwszej połowy albo na koniec meczu

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 22, 2011, 21:58:32 »
i żeby nie było takiego błędu bo mi chyba z 5 razy gra ustała czyli wszyscy piłkarze stali w miejscu i patrzeli się na piłkę i musiałem czekać na koniec pierwszej połowy albo na koniec meczu

To żaden błąd, ja nigdy nic takiego nie miałem... :D. Więc... to musi być błąd od patcha, albo od dodatków.

Offline bolekrulez

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.10.2008r.
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 22, 2011, 22:17:32 »
Mi się tak zdarzyło grając w BAL, była przygotowana zmiana dla mnie (miałem wejść na boisko), a tu nagle koleś stanął przy piłce, a przeciwnik biegał tam i z powrotem :) Zdarzyło mi się to tylko raz! ;) Co do napinaczy "PES vs. FIFA" Zainstalowałem specjalnie ostatnio Fifa11 i próbowałem rozegrać kilkanaście meczy, niestety muszę powiedzieć że będę wierny PES. Jak wcześniej ktoś napisał że ma tą "Magię" która mnie do niego ciągnie :) Ale jakbym miał napisać wniosek, brzmiał by on tak: "PES vs. FIFA - Kwestia gustu" ponieważ obydwie są godne polecenia ;)
Bolek

Offline bartiveb

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 17.06.2009r.
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 22, 2011, 22:51:05 »
Ale tu nie chodzi o kwestie gustu czy inne tego typu brednie o rzekomej "magii". AI przeciwników jest tak słabe i tak przewidywalne,że na prawdę zastanawiam się jak bardzo ograniczone osoby musiały dobierać poziomy ?
Jedyny sposób w jaki tracę/iłem bramki to prostopadłe podanie do napastnika,który koślawym uderzeniem pokonuje mojego golkipera.Rzeczywiście pasjonująca rozgrywka.Jeszcze po zaaplikowaniu patcha od yaira,rozgrywka była na tyle znośna,że rozegrałem te 6 meczy,ale to na tyle panowie...Grajcie w co chcecie,ja tylko opisuje swoje żale,bo ja za tą grę zapłaciłem i nie powtórze tego błędu we wrześniu.

Offline zzzz

• Amator
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 22, 2011, 23:25:06 »
Ale tu nie chodzi o kwestie gustu czy inne tego typu brednie o rzekomej "magii". AI przeciwników jest tak słabe i tak przewidywalne,że na prawdę zastanawiam się jak bardzo ograniczone osoby musiały dobierać poziomy ?
Jedyny sposób w jaki tracę/iłem bramki to prostopadłe podanie do napastnika,który koślawym uderzeniem pokonuje mojego golkipera.Rzeczywiście pasjonująca rozgrywka.Jeszcze po zaaplikowaniu patcha od yaira,rozgrywka była na tyle znośna,że rozegrałem te 6 meczy,ale to na tyle panowie...Grajcie w co chcecie,ja tylko opisuje swoje żale,bo ja za tą grę zapłaciłem i nie powtórze tego błędu we wrześniu.

to mało grałes

Offline bolekrulez

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.10.2008r.
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 23, 2011, 00:52:40 »
No właśnie według mnie każdy ma swoje zdanie :) możemy tak w nieskończoność pisać co komu pasuje a komu nie :) tak samo wzięlibyśmy jakąś dajmy na to dziewczynę, jednemu w niej się spodobają cycki, drugiemu pupcia, trzeciemu to że jest pewna siebie, a czwartemu że jednak jest nieśmiała ;) Każdy ma inne oczekiwania od gry, niektórzy wolą by była bardziej realistyczna, a niektórzy bardziej by przypominała arkadówkę.
Bolek

Offline sashaa101

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.05.2011r.
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 23, 2011, 01:07:46 »
Każdy ma inne oczekiwania od gry, niektórzy wolą by była bardziej realistyczna, a niektórzy bardziej by przypominała arkadówkę.
Tylko Pes nie ma ani tego,ani drugiego ;D ;D ;D ;D

CiagorexSTW-----Z toba czlowieku tez mi sie nie chce dyskutowac,nie denerwuj sie i wszyscy fani Pesa ze fifa12 na blaszaka bedzie taka sama jak na konsole!!Zapewne sami bedziecie w fife ryzac,twardzi fani pesa ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 01:11:54 wysłana przez sashaa101 »

Offline Klocek12355

• Asystent trenera
  • Na forum od: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 23, 2011, 07:59:55 »
Zapewne sami bedziecie w fife ryzac,twardzi fani pesa ;)

Jak pisałem wcześniej, zainstalowałem wczoraj Fife 2011 i po kilku minutach ją odinstalowałem. Zawsze wiedziałem, że Fifa to gówno ale takiego śmierdzącego gówna się nie spodziewałem.

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 06.04.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 23, 2011, 08:20:40 »
ja pożyczyłem od kolegi FIFE i zainstalowałem FIFA ma lepsze, składniejsze Ai przeciwników i poziom sędziowania oraz zdaje mi sie że ruchy zawodników są dużo lepsze

Offline pes666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.09.2010r.
  • Polska Biało-Czerwoni !! Born in 1982 :)
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 23, 2011, 11:48:50 »
No jak jeszcze do takich strzałów jak były w pes11 dojadą kiksy to już będzie tragedia. Mam nadzieje, że strzały zmienią, jedyne czego potrzebuje ;)

Offline kosioraldo

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 23, 2011, 12:27:25 »
Ruchy zawodników w fifie 11 sa bardzo dobre, załoze sie ze kazdy by chciał takie w pes'ie 11, ja nie wiem kto robil te motion capture ze ci piłkarze tak podaja w pesie, jakies koślawe animacje, FIFA 12 będzie taka sama jak na klocuszka i ps3 więc wkoncu będa te same tryby, i nie bedzie sie nudziła

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.11.2008r.
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 23, 2011, 12:46:49 »
jak zrobią taką optymalizacje jak w tym roku to po herbacie :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 12:48:44 wysłana przez CiagorexSTW »
" border="0

Offline RVN

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 14.12.2009r.
  • Billie jean is not my lover ;)
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 23, 2011, 13:21:57 »
Dla niedoinformowanych, w tym roku fifa będzie taka sama na wszystkich głównych platformach do grania, w tym na PC. Fajna wiadomość, czekam na pierwsze gamplay'e z fifki ;)

Offline nicecyce

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.03.2011r.
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 23, 2011, 13:44:29 »
Fajnie ze bedzie taka sama na wszystkich platformach ale kogo tutaj to obchodzi ? Ludzie to temat o PES 2012 a nie Fifie Zrozumcie to wreszcie.

Radzilbym zamknac temat do kolejnego info bo robi sie tu balagan a znalesc tu cos konkretnego na temat PES  to trzeba co 5 strone czytac .... Spam Spam Spam.

Offline Orion99

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.12.2008r.
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 24, 2011, 23:41:54 »
Jak pisałem wcześniej, zainstalowałem wczoraj Fife 2011 i po kilku minutach ją odinstalowałem. Zawsze wiedziałem, że Fifa to gówno ale takiego śmierdzącego gówna się nie spodziewałem.

Przesada. Gra jak gra. Zagrałem parę meczów. Potem dostałem PES-a i zwyczajnie szkoda mi było czasu na FIFĘ. Natomiast w PES-a gram już jedenasty sezon LM. Nie mogę napisać, że FIFA to słaba gra. Nie napiszę też, że jest gorsza od PES-a. Mogę za to napisać, że mnie ona zupełnie nie interesuje.

Co do PES-a:
Przejście na tradycyjny widok w karnych uważam za wyśmienite posunięcie. W przypadku karnego szanse bramkarza są dużo niższe niż napastnika. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość wyboru widoku jednym przyciskiem, wtedy każdy byłby zadowolony, a programistom chyba nie sprawiłoby to większego problemu.
Na strzały początkowo bardzo kląłem, ale w sumie ten system zwiększa realizm. W meczu nie rzadko strzały idą prosto w okienko, częściej zdarzają się pudła. Dużo bardziej brakuje mi lekkiego strzału po ziemi z akcji, oraz mocnego strzału po ziemi przy wykonywaniu rzutów wolnych. Co prawda można to zrobić wysokim podaniem + kierunek, ale piłka w odróżnieniu do wcześniejszych wersji nie idzie tuż przy ziemi, tylko lekko się podnosi, co kończy się praktycznie zawsze zblokowaniem strzału o nogi zawodników w murze. Można też próbować "strzelać" podaniem, ale wtedy strzał jest zbyt lekki.
Ktoś wcześniej napisał, że cena zawodnika jest zależna nie od osiągnięć, tylko od stopnia rozwoju. Widać ten ktoś nigdy nie miał króla strzelców, lub innego tytułu związanego z rozgrywką, bo wtedy cena podskakuje jak szalona. Natomiast to, co jest ewidentnie głupie, to fakt, że jeśli nie chcę podpisać z zawodnikiem kontraktu na kwotę przez niego oczekiwaną, tylko proponuję niższą sumę, wtedy potrafi przejść do innego klubu, który daje mu dużo mniejsze pieniądze. Za błąd uważam też odejście od transakcji łączonej, czyli transfer - zawodnik + kasa za zawodnika. Szkoda, że tego już nie ma. No i jeszcze jedna rzecz - zdarza się, że inne kluby próbują uparcie odkupić zawodnika, którego nie chcę sprzedać. Brak mi tu opcji ceny minimalnej, która odsiewałby oferty zbyt niskie. W tym momencie, aby zawodnik się nie oburzył, muszę na ofertę zareagować i zmienić kwotę na maksymalną, po czym oferent sam rezygnuje. Jest to moim zdaniem niepotrzebne. Kwota minimalna byłaby dużo lepszym rozwiązaniem.

PS.

Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że weszli na forum, bo chcą dowiedzieć się czegoś o nowym PES-ie a potem ględzą wyłącznie o FIFI-e. Potem faktycznie trzeba się przebijać przez strony pełne spamu, równie rajcujące jak wizyta akwizytora, albo reklamy telewizyjne. Jeśli ktoś sto razy napisze, że FIFA jest lepsza od PES-a, to ja mu osobiście gratuluję, bo nie będzie miał problemu z wyborem kupna gry. Tylko czy muszę o tym czytać sto razy, skoro wchodzę tu poczytać o PES-ie?

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 24, 2011, 23:41:54 »