Tabela po 1 kolejce w grupie E
Zawodnik kolejki:
Humberto Suazo - strzelił 2 bramki w końcowych minutach gry dla Chile i doprowadził ich do zwycięstwo. Szybki, dynamiczny gracz który potrafi dobrze uderzyć na bramkę. Posiada również dobrą technikę.
Komentarze zawodników na temat tej kolejki
Martin Petrov
" Jesteśmy zadowoleni z tego remisu, Ghana wyraźnie przeważała w tym meczu. Mieliśmy swoje okazje których nie wykorzystaliśmy, a szkoda bo mogliśmy choć jedną bramkę strzelić, a potem już się bronić. No cóż zdarza się. Czekamy na kolejne mecze. Miejmy nadzieję, że w tych następnych spotkaniach los będzie nam sprzyjać, a do najłatwiejszych one nie będą należeć. "
Humberto Suazo
" To był dobry mecz w naszym wykonaniu. Zrobiliśmy to co narzucił nam trener, a przecież jak wiadomo Rosja do łatwych rywali nie należy. Strzeliłem dwie bramki z czego jestem bardzo zadowolony. Chciałem się pokazać z jak najlepszej strony i chyba mi to wyszło. Planujemy wyjść z tej grupy z pierwszego miejsca. Pierwszy krok do tego już zrobiliśmy. Czekamy na kolejne mecze, w których powalczymy o kolejne punkty. "
Pojechaliśmy również do szpitala by przeprowadzić wywiad napastnikiem Ghany - Asamoah Gyan
- Doznał pan kontuzji w ostatnim spotkaniu, co takiego się stało ? - Mam zerwane wiązadła stawu kolanowego. Bardzo żałuję, bo chciałbym jeszcze zagrać na tych Mistrzostwach, ale niestety ta kontuzja mnie już wyklucza z gry. - Jest to duże osłabienie dla reprezentacji Ghany. Czy jest jakiś gracz, który mógłby Cię zastąpić ? - Oczywiście. Trener wziął na ten mundial kilku graczy, którzy godnie mnie zastąpią. - Jak myślisz, Ghana wyjdzie z grupy? - Trudno nam będzie wyjść, gdyż ta grupa nie należy do najłatwiejszych. Ale miejmy nadzieję, że tak się stanie. - Dziękuję za rozmowę i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia. - Dziękuję. Do widzenia.Zapowiedź najbliższych meczy:
Portugal vs. Japan
25 czerwca 2014
godz. 14:30 Rep. of Ireland vs. Mexico
25 czerwca 2014
godz. 18:30