Ja rozumiem, że są ludzi którym stary/nowy Pes przypadł do gustu, mam ogromny szacunek do ludzi którzy są w jakikolwiek sposób związani emocjonalnie z marką Konami,dziwie się tylko kiedy słyszę wielkie "wow" na temat pseudo filmików dotyczących nowego Pes`a , które w gruncie rzeczy nic nowego nie pokazują. Może jestem fanboy`em Fify , nie wiem. Wiem na pewno, że od edycji 2011 jestem anty-fanem Pes`a. Mam ogromny żal do twórców, którzy pogrążają moją (do niedawna) ukochaną serie. Trzeba patrzeć realnie, że z roku na rok będzie coraz gorzej, a Japończyki zamiast ruszyć zwieracze i przebudować kompletnie silnik gry, ba stworzyć go od podstaw, wciskają kity o super Pes`ie, którego z pewnością w październiku nie otrzymamy, może te szumne zapowiedzi podniecają Chińczyków bądź mieszkańców Arabii Saudyjskiej, z pewnością na mnie nie robią żadnego wrażenia. Fifa może wam się nie podobać , ale musicie przyznać że znowu złoi dupsko Pes`owi. Ciekawe jaki ekstra materiał otrzymamy w sierpniu. Najgorsze jest to, że zamiast cieszyć się np. z dobrego AI czy też idealnego systemu kolizji, musimy suszyć kopare na myśl o takich pierdołach jak: pot na twarzy , reporterzy za bramką. Trochę nie w tę stronę, co nie ?