Dział Ogólny > PES 2011

Rzuty wolne CPU

<< < (4/12) > >>

Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETo także walka z bugiem. To nie jest normalne. To po prostu kolejny bug, jakich w edycji 2011 jest na pęczki.

--- Koniec cytatu ---

Nie bardzo rozumiem. Gdyby tego "buga" zlikwidować, wtedy skuteczność rzutów wolnych wykonywanych przez CPU wynosiłaby 0,00%. Chociaż z jednym się zgadzam - sterowanie bramkarzem w takiej sytuacji byłoby absolutnie nie do pogardzenia (nawet gdyby to było sterowanie wyłącznie po linii bramkowej). Kiedyś sprawdzało się też wybieganie z muru. Teraz jest to dużo mniej skuteczne, więc pozostaje ustawianie zawodnika przy słupku, na co notabene też sam wpadłem, bo jest to po prostu w tej sytuacji nie tyle cwaniactwo, ile logiczna konieczność.

Kalimoz:
ja mam na to dobry sposób. Staje Ferdinandem w okienku bramki i z zasady strzały przyjmuje na klate albo wybija z bańki ))

MaTX:
Dodam jeszcze, że bramkarz CPU zachowuje się w ogóle inaczej w identycznej sytuacji. Przy strzale z rzutu wolnego nasz bramkarz stoi w miejscu po czym bezradnie się rzuca w stronę piłki. Natomiast bramkarz CPU jest aktywny, po naszym strzale rusza w kierunki piłki i ja zwyczajnie łapie. Przebolałbym tą cała sytuację jeżeliby goalkeeper naszego przeciwnika zachowywał się tak samo jak nasz drewniany bramkarz. Dziękuje.

Ps. Wytworzyła się z tego wszystkiego trochę nie potrzebna dyskusja, a mi chodziło tylko o to czy inni użytkownicy mają tak samo ;)

Nederland:

--- Cytuj ---Nie bardzo rozumiem. Gdyby tego "buga" zlikwidować, wtedy skuteczność rzutów wolnych wykonywanych przez CPU wynosiłaby 0,00%.
--- Koniec cytatu ---

To byłoby dobre rozwiązanie, gdyby pojawiało się losowo, raz tak, a raz nie - nie przy każdej możliwej okazji. Komputer rzadko kiedy strzela w mur albo przenosi piłkę nad bramką.

--- Cytuj ---ja mam na to dobry sposób. Staje Ferdinandem w okienku bramki i z zasady strzały przyjmuje na klate albo wybija z bańki ))
--- Koniec cytatu ---

Brawo, oszczędziłeś nam wielu nieprzespanych nocy. Co z tego, że ten sposób został wspomniany już jakieś kilkanaście razy...

Klocek12355:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPrzy strzale z rzutu wolnego nasz bramkarz stoi w miejscu po czym bezradnie się rzuca w stronę piłki. Natomiast bramkarz CPU jest aktywny, po naszym strzale rusza w kierunki piłki i ja zwyczajnie łapie.

--- Koniec cytatu ---

To boli najbardziej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej