Archiwum > Sport
Siatkowka i nasza reprezentacja
kmiron#10:
Jak to jest, że takiemu Kurkowi i Gruszce się chce zapie*dalać i na LŚ i ME a Winiarski z Plińskim muszą gwiazdeczki odpocząć ??? Już nie mówiąc o tym, że klasą sportową Kureczek przewyższa tych obu panów już od dobrego 1,5 roku. Wszyscy przyjeżdżają swoimi najsilniejszymi składami - Ruscy, Bułgaria - oni nie mają ME jesienią? O ile denerwuje mnie postawa "gwiazd" '06, to uważam, że chłopaki z drugiego sortu zaprezentowali się znakomicie. Wyszli z grupy, urwali seta Rosji - w tym zestawie personalnym wykonali 120% tego, na co ich było stać. Kurek, Nowakowski, może i Ruciak - to jest przyszłość tej reprezentacji, a nie zmęczone, rozkapryszone i będące po 30-tce książątka. Ogólnie rzecz biorąc, tej drużynie przydałby się lepszy, grający bardziej nieprzewidywalnie rozgrywający niż Żygadło - taki Zagumny (książątko #1) rozegrałby trochę niekonwencjonalnych piłek, a Kurek by już wiedział, co ma z nimi zrobić. Moim zdaniem - jutro z Argentyną (jej pierwszym składem) bez szans, ale naprawdę wielki szacunek dla chłopaków! Trzymać tak dalej!
PS. Nie trafiają do mnie argumenty, że młodzi się muszą ogrywać - mamy LŚ u siebie to trzeba dać z siebie 100%. Sprawa honoru.
Kusmier1215:
Własnie denerwije mnie ten Żygadło ale oprocz niego i Zagumnego to chyba wiecej dobrych rozgrywajacych nie ma w naszym kraju >:( :( moze wezmiemy przyklad z rywali i sciagniemy kogos z zagranicy?? ;D
Ukassiu:
Zagumny wróci na me, a moim zdaniem więcej szans powinien dostawać Fabian Drzyzga czy Grzesiek Łomacz.
rageman:
A co z Marcelem Gromadowskim, kiedyś pamietam nieźle pykał w kadrze.
cinosław:
ja myślę, że z Fabiana Drzyzgi mogą być ludzie, bo Żygadło nie za ciekawie rozgrywa, Woicki za niski.
Zgodzę się z Ukassiu taki Możdżonek, Gruszka powinni ładować po 120km\h a nie floty jak Woicki.
Ogólnie rzecz biorąc szóstka na ME będzie pewnie wyglądać tak:
Kurek, Winiarski
Zagumny
Nowakowski, Pliński
Wlazły\Bartman
Igła.
w rezerwie pozostaje praktycznie solidny zawodnik na każdą pozycję, szkoda, że na LŚ nie zagrali Zagumny i reszta. Myślę, że na ME możemy powalczyć spokojnie o medal pod warunkiem, że będą powołani wszyscy najlepsi zawodnicy.
Nawigacja
[#] Następna strona