Ja polecam Fife Manager, ale to są dwie różne gry
w FIFIE Manager jest o wiele więcej możliwości, które skupiają się nie tylko na drużynie
FM to głównie drużyna, taktyka
w Fifie Manager możemy być właścicielem klubu, mamy własne środki, które nie są tak bezsensowne jak choćby w BaL w Pesie, ale za nie możemy kupować kluby, przelewać pieniądze na klub, zainwestować, kupić dom (który potem wynajmujemy i mamy przychody)
budujemy stadion, ustalamy ceny biletów, negocjujemy ze sponsorami, zatrudniamy kadrę, budujemy budynki klubowe, sprzedajemy bandę reklamowe, obozy juniorów (mamy tu 4 drużyny juniorów, ze względu na wiek (17-18, 15-16, 13-14, 11-12))itd.
Irius - sprecyzuj może o co Ci chodzi, bo FIFAM to symulacja klubu, tu oprócz trenerki wcielamy się we właściciela (co pokazuje liczba opcji, dla każdego coś fajnego, ale z taktyką trochę ubogo), a FM to taktyka, drużyna... tu skupiamy się głównie na trenerce
FIFAM11 nie wiem czy przypadkiem gdzieś jej nie widzialem za 20 zł ale mogę się mylić i czy to jest ta wersja
jeśli masz zamiar wydać więcej kasy to możesz poczekać do wersji 12, będzie trochę przerobiona
W FIFIEM masz kilka trybów grania: Tryb 3D (sterujesz 1 zawodnikiem, albo jako trener oglądasz mecz, przy okazji używając "okrzyków", tryb tekstowy (na którym gram) bardzo przyjemny jak dla mnie
, Tryb wideotekstu (nie grałem to nie wiem jak on wygląda), szybki wynik (nie masz czasu, nie masz chęci lub zbyt duży stres dla Ciebie będąc kilka/kilkanaście minut w niepewności - wówczas możesz skorzystać z tego
)
co do licencji to obie gry mają dużo lig, ale nie wszystkie są licencjonowane, ale to chyba nie problem bo jest masa patchów do obu gier
obie gry są świetne, ale ja wolę FIFĘ MANAGER, można o wiele więcej zrobić w swoim klubie
mathey00 - czy ja wiem czy FM ma więcej opcji od FIFAM? Nie sądzę, ale może masz rację
ja w FM-a rzadko grywam, a w FIFĘM bardzo często
kiedyś widziałem recencję FIFYM w telewizji, zniechęciła mnie do tej gry (mimo, że plusów było bardzo dużo, ale mało mnie interesowały) kiedyś pomyślałem, że mogę spróbować i wydałem 50 zł na tą grę, od razu spodobał mi się edytor stadionów
gdyby taki był w Pesie, to by dopiero było, ale potem trochę się zawiodłem, na pierwszy rzut oka zbyt przytłaczająca liczba opcji (i pewnie przez to dużo graczy odchodzi od FIFYM już na początku), ale zacząłem grać na 1 kodzie, gdy opanowałem wszystko już, zacząłem grać normalnie (bez kodów) i tak rozpoczęła się moja przygoda z FIFĄ Manager