5. Kolejka
VS Ol. Marsylia 3:0 FC Lorient
Relacja z meczu:
GOOL de Keita. Tak zatytułowałbym ten mecz bo to właśnie ten zawodnik strzelił swoją pierwszą bramkę dla OM.
Mecz rozpoczął się bardzo dobrze dla gości. Już w 5 minucie po przejęciu piłki wyprowadzili kontratak. Na szczęście z bramki
wyszedł MANDANDA i to OM wyprowadziło kontrę którą Remy zakończył silnym strzałem nad poprzeczką. Bramka była kwestią czasu.
W 38 piłkę otrzymał Gignac i było 1:0. Na drugą bramkę trzeba było czekać długo. W 66 min piłkę otrzymał Keita i pokonał bramkarza.
Wynik na 3:0 w 73 minucie podwyższył Remy wbijając piłkę do pustej bramki
Skrót meczu:
Konferencja prasowa z udziałem piłkarzy oraz trenera OM przed meczem z Realem Madryt:
Dziennikarz: Panie Deschamps, pozwoli pan że najpierw zadam kilka pytań piłkarzom?
Deschamps: Jesne! Nie ma sprawy...
Dziennikarz: Lucho, jesteś obecnie jednym z najlepszych pomocników Ligue 1. Jakie to uczucie?
Lucho: Miło że ktoś docenia moją prace. Czuję się normalnie, robię nadal swoje aby stać się lepszym piłkarzem.
DZ: Mówi się o tym że chcesz odejść z OM, czy to prawda?
Lucho: To tylko plotki! Mam jeszcze kontrakt na 2 sezony i zamierzam go wypełnić. Co dalej? Zapewne podpisze następny, ale nie wiem jeszcze z jakim klubem. Oczywiście 1 w kolejce jest OM
DZ: Jak pracuje ci się z Drogbą?
Lucho: Jest to wyśmienity zawodnik. Liczymy na niego w meczu z realem.
DZ: Didier, jak twoje samopoczucie?
Drogba: Czuję się świetnie. Jestem zadowolony że moi nowi koledzy z drużyny mnie zaakceptowali.
DZ: Jak przed meczem z Realem Madryt? Jakieś obawy?
Drogba: Nie mamy się czego obawiać. Musimy zagrać swoje. Real to fantastyczny zespół ale nie jest nie pokonany.
DZ: Trenerze, jaki jest plan na ten mecz?
Deschamps: Musimy się utrzymać przy piłce przez pierwsze 10 min. Jeśli real w tym czasie strzeli bramkę to będzie ciężko.
DZ: Mówi się że faworytem tego spotkania są gospodarze czyli Ol. Marsylia. Co pan o tym myśli?
Des: Nie zgadzam sie z tym. Absolutnym faworytem tego spotkania jest Real. Byłbym usatysfakcjonowany z remisu. Mamy lekką przewagę, ponieważ real przeżywa lekki kryzys w lidze. Nie wygrali dwóch ostatnich spotkań.
DZ: Jeszcze ostatnie pytanie, jaka taktyka na ten mecz?
Des: Zagramy swoje.
DZ: Życzę powodzenia!
1. Kolejka Champions League
VS Ol. Marsylia 3:2 Real Madryt
Relacja z meczu:
Hat-trick Drogby! Świetne występy Lucho i Nolito. Piękny mecz. Na początku tego spotkania przy piłce utrzymywali się
zgodnie z planem gospodarze. Jednak w 9 min kontratak wyprowadził Benzema i było 1:0. Następnie sam na sam zmarnował Ronaldo.
Marsylczycy nie potrafili się podnieść. Dużo nieudanych zagrań i nie celnych podań. W 33 minucie podobną kontrę do Benzemy
wyprowadził Drogba. Huknął pod poprzeczkę a kibice oszaleli. Było 1:1. Sześć minut później Drobga podwyższył na 2:1.
Asystował mu Nolito. Tuż przed przerwą bramkę z rzutu karnego strzelił sam poszkodowany-Drogba. Po tym strzale zasygnalizował zmianę.
Miejmy nadzieję że to nic groźnego. Odpowiedź Realu była szybka bo już w 45 minucie kontaktową bramkę strzelił Ronaldo. W 2 połowie dobrze bronili sie gospodarze, wyprowadzali też znakomite kontry jednak wynik pozostał bez zmian.
Skrót meczu: