Dział Ogólny > PES 2011

Jak dobrze grać w pesa 2011?

<< < (3/4) > >>

es_sabbi:
- Na początek przestań wogóle używać R1 (biegu) to naprawdę wiele zmienia na plus.

- Tak jak mówią chłopaki przestań używać podań na dobieg a używaj krótkich podań.

- Daj sobie na początek ASYSTE PODAN na maxa (4 kreski).

- Graj uważnie w obronie (nigdy nie wybiegaj do przodu obrońcami.

- Używaj X+R2(nie pamiętam w tym momencie) do pilnowania przeciwnika z piłką. Jak dotrze do pola karnego trzymaj X i "kwadrat" - dzięki temu 2 obrońców będzie go kryć. Rób to tak, że trzymasz R2+X i jak przeciwnik jest blisko puszczasz R2 i Twój gracz próbuje odebrać piłkę.

- Wymieniaj tysiąc podań niczym Barca, utrzymuj się maksymalnie przy piłce. Podaj do tyłu i na drugą stronę - cały czas krótkimi podaniami do niekrytego zawodnika. Jak nabierzesz pewności a przeciwnik będzie przekonany, że znów podasz to go zaskocz i pobiegnij po skrzydle.

- Jak strzelać: z moich obserwacji wynika, że nigdy strzelając nie naciskaj kierunku w górę i na bramkę lub w dół i na bramkę. Strzelając naciskaj tylko prawo/lewo w stronę bramki. Wtedy piłka leci w bramkę a nie poza nią.

itd. itd.

musfield:
- Jak strzelać: z moich obserwacji wynika, że nigdy strzelając nie naciskaj kierunku w górę i na bramkę lub w dół i na bramkę. Strzelając naciskaj tylko prawo/lewo w stronę bramki. Wtedy piłka leci w bramkę a nie poza nią.

wg. mnie piła leci wtedy w srodek bramki

gooose:
Pes 11 ma to do siebie ze tu się nie da wygrać wszystkich mecz.W jednym meczu team biega jak szalony wszyscy ładnie wychodzą na pozycje a w innym żadne podanie nie dochodzi.Ostatnio na 20 meczy przegrałem z jeden w tym 10 graczy mi uciekło pobiłem rekord wygranych z rzędu czyli 5.
Teraz awansowałem do D4 i na 15 meczy jedna wygrana.

Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE- Daj sobie na początek ASYSTE PODAN na maxa (4 kreski).
- Używaj X+R2(nie pamiętam w tym momencie) do pilnowania przeciwnika z piłką. Jak dotrze do pola karnego trzymaj X i "kwadrat" - dzięki temu 2 obrońców będzie go kryć. Rób to tak, że trzymasz R2+X i jak przeciwnik jest blisko puszczasz R2 i Twój gracz próbuje odebrać piłkę.

--- Koniec cytatu ---
Kurde sabbi tu chodzi o PES'a 11 a nie 12 :D :D :D

es_sabbi:
no pozniej zauwazylem ale uwazam ze koles sie pomylil ;p ze jemu chodzi jednak o pes12 ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej