No oki Fifa jest gorsza graficznie,twarze zawodników szczególnie wołają o pomstę do nieba, jest wolniejsza-fakt, ale można w niej budować składniejsze akcje, bardziej rozbudowane, jednak strzały- w pesie strzały są jak na moje bardziej soczyste,silniejsze z impetem w fife nie piłka leci jak balon nieważne czy uderza Ibrahimovic czy smolarek. Jednak pes ma wrodzoną zdolność do wkó@%% nawet najcierpliwszych graczy,ale to tak po za tematem. Dalej - motoryka ruchów w pesie jest słabsza oraz drybling hmmm sztywny!!!!Włącz fife a pózniej PESA- z grze Konami piłkarzami steruje się jak czołgiem, nie wiem czy najnowsze czołgi nie są zwrotniejsze, Piłkarze skręcają robią zwroty jak w ISS PRO EVOLUTION SOCCER2 (swoją droga chciałem zaznaczyć, że nie jestem fanem Fify gram w pesa właśnie od iss-a2).
Cóż co do ludzi, którzy prezentowali gameplaye'a to myślę ze Marcin Kosman trochę ogarnia temat pesa i fify i warto poczytać jego uwagi i spostrzeżenia
.
Muszę powiedzieć, że kolega który wcześniej nap posta w odpowiedzi na mojego ma w sumie rację i nie zamierzam się z nim kłócić. Jednak uważam ze pes 2011 to jeszcze nie jest to, seria od 5 i 6 odsłony zubożała i naprawdę czekam aż Konami coś z tym zrobi.
Dodać miodność budowania akcji z fify, licencje tryb kariery system trików z fify oraz drybling w połączeniu z mocą i widowiskowością strzałów, strzelania bramek z pesa, grafikę, twarze powtórki itp również z pesa - serie mogły by czerpać od siebie, pewnie zaraz mnie zjedzie kilku osobników za moją wypowiedz ale mam to
tam gdzie R.carlos gra