Archiwum > Sport
A.C. Milan (zaczynamy od sezonu 2011/12)
kdetys:
FC Barcelona 2 - 2 AC Milan
(no i niestety. Przewidywania się sprawdziły. Milan dobrze zaczął strzelając gola już w pierwszej minucie spotkania. Potem gra gości się zakończyła jeżeli chodzi o piłkę na połowie przeciwnika. Strata gola była kwestią czasu i po czasie zdobywają gola katalończycy. W drugiej połowie strata drugiej bramki po rzucie wolnym (moim zdaniem źle ustawiony bramkarz - za blisko słupka stał i przez to nie zdążył). Trochę poprawiła się gra z przodu, ale tylko trochę. Później też zmieniony nielubiany przeze mnie Bommel (który oczywiście na początku spotkania dostał żółtko za swoją głupotę- bo nawet nie za faul)
Niestety osłabiony z najlepszych atakujących Milan nie miał szans na wyprowadzenie składniejszych akcji. Seedorf z Pato niestety sami z przodu sobie nie poradzą.
Napisałem już tyle a tu GOOOL!!! 2:2 !!! cudowny wynik !!! dwóch z przodu nie mieli szans jak pisałem, ale przy rzucie rożnym sytuacja jest odmienna :) wrażenia po meczu niestety nie zmieniają się ale wynik bardzo cieszy, jest pkt i remis z Barceloną
P.S - a chciałem postawić na remis 5zł kurs był :) ale nie postawiłem
ale postawiłem na inne mecze i ładnie weszło :)
rageman:
Kapitalny wynik tym składem z taką drużyną na takim terenie. Wiadomo coś na temat Inzaghiego, jest w ogóle brany pod uwagę przy wybieraniu kadry ?
kdetys:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEKapitalny wynik tym składem z taką drużyną na takim terenie. Wiadomo coś na temat Inzaghiego, jest w ogóle brany pod uwagę przy wybieraniu kadry ?
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie.
Co do Inzaghiego - nie ma go na liście do LM
Co do pominięcia Inzaghiego na liście do LM: (na konferencji prasowej z 8.09.2011)
Allegri wypowiedział się na temat Pippo Inzaghiego, który został pominięty na liście piłkarzy powołanych na mecze Ligi Mistrzów: "Rozmawiałem z Inzaghim dzień po zgłoszeniu listy i powtórzyłem mu to, co powiedziałem przez telefon. Jestem pierwszym, który był rozczarowany, ale zawsze staram się dokonywać wyborów z myślą o dobru Milanu. Jednak faktem jest to, że Inzaghi zapisał się w historii Milanu, zwłaszcza w Europie, i w styczniu będzie miał okazję powrotu na listę".
Artur 7:
Nie spodziewałem sie remisu ładnie Milan
kdetys:
Komentarze pomeczowe: po meczu Barcelona:Milan
MASSIMILIANO ALLEGRI: "Ten wynik to remis. Nic więcej, nic mniej. Był to ważny mecz i byliśmy do niego świetnie przygotowani pod względem kondycyjnym. Graliśmy dobrze na początku i mieliśmy szansę na podwyższenie prowadzenia na 2-0. Zaprezentowaliśmy się dobrze i daliśmy im niewiele. Myślę że 2-2 to niezła nagroda. Kolejną rzeczą, która sprawia że jestem szczęśliwy jest fakt że przy 2-1 nie załamaliśmy się. Jakie są różnice między Barceloną a nami? To jest piłka nożna, oni wykorzystują swoje umiejętności a my nasze. Zagraliśmy tak jak chcieliśmy i tak jak do tego byliśmy przygotowani, wychodziło nam to lepiej w drugiej połowie. Jutro ocenimy stan zdrowia Boatenga i zobaczymy co będzie dalej".
Adriano Galliani przyznał, że Milan miał wielkie szczęście remisując w końcówce z Barceloną we wtorek. "Mieliśmy bardzo dużo szczęścia" - możemy przeczytać na oficjalnej stronie. "Mogliśmy zobaczyć, że oni mieli 70% posiadania piłki, ale Barcelona jest niesamowita pod tym względem, po prostu nie można im odebrać piłki". Mimo, że klub z Katalonii 2 razy odnalazł drogę do siatki Rossonerich, Galliani jest zadowolony ze sposobu, w jaki jego ukochany klub doprowadził do remisu. "Defensywa spisała się znakomicie, szczególnie Silva i Nesta w środku. Borykaliśmy się z problemem wchodzącego z prawej strony Alvesa, ale po wejściu Urbiego, sprawy wyglądały lepiej. To co wczoraj grał Milan to nie było catenaccio, Barcelona świetnie utrzymywała się przy piłce, więc byliśmy zmuszeni cofnąć się głębiej. To co próbuje powiedzieć, to że napastnicy Blaugrany cofają się do linii pomocy, aby pomóc w odbiorze piłki i dlatego Barcelona dominuje, oni wszyscy pracują ciężko". Galliani znany z wyrażania emocji swoimi gestami podczas meczu, przyznał że w meczu na Camp Nou zachowywał się najlepiej jak mógł: "Siedziałem koło prezesa Sandro Rosella, dlatego siedziałem spokojnie i nawet nie drgnąłem. To była najtrudniejsza rzecz jaką zrobiłem w życiu" - przyznał z uśmiechem na zakończenie bezwłosy dżentelmen.
Trener Barcelony Pep Guardiola zaraz po meczu postanowił podzielić się swoimi uwagami dla mediów: "Jeżeli Milan przyjechał się bronić, to udało im się. Myślę jednak, że tak nie było i jestem zadowolony z nacisku mojej drużyny. Zabrakło nam kolejnego utorowania drogi do bramki, ale Milan jest dobrym przeciwnikiem. Ogólnie trudno grać z rywalem, którego pomocnicy pracują na środku obrony. Musimy poprawić kilka elementów. W piłce nożnej ciągle trzeba się doskonalić. Nie powinno się mówić czy wyniki jakie padają w meczach są sprawiedliwe, więc nie pytajcie mnie o to. Milan to wielki zespół i podziwiam go od zawsze. Uważam, że osiągamy dobre rezultaty i będzie jeszcze lepiej, ponieważ to dopiero pierwsze spotkanie".
A na koniec smaczek z dnia dzisiejszego.
Inter 0:1 Trabzonspor
Cieszmy się razem z turkami i oczywiście polskimi zawodnikami grającymi w klubie.
Nawigacja
[#] Następna strona