Archiwum > Sport

A.C. Milan (zaczynamy od sezonu 2011/12)

<< < (9/27) > >>

kdetys:
Zapowiedź meczu

Napoli - Milan
Miejsce: Stadio San Paolo, Neapol
Godzina: 20:45

Milan mimo, iż wydaje się być faworytem tego spotkania łatwego zadania miał nie będzie. Zdziesiątkowana kadra Rossonerich z pewnością pogarsza sytuację Allegriego.
W niedzielny wieczór trener Milanu Massimiliano Allegri nie będzie mógł skorzystać z dziewięciu graczy: Inzaghiego, Robinho, Ibrahimovicia, Kevina-Princa Boatenga, Flaminiego, Ambrosiniego, Gattuso, Boatenga i Mexesa. Powołani na mecz natomiast zostali dwaj piłkarze wracający po kontuzji Taye Taiwo oraz Stephan El Shaarawy.

Drużyna prowadzona przez Waltera Mazzariego w tamtym sezonie niejednokrotnie pokazywała, że jest jedną z czołowych włoskich drużyn. Wysokie trzecie miejsce w lidze w tamtym sezonie doskonale to pokazuje. W tym sezonie Napoli celuje znacznie wyżej, bowiem chcą stanąć na samym szczycie ligowej tabeli i sięgnąć po trzecie mistrzostwo kraju w historii klubu. Drużyna w tym sezonie dobrze zaczęła swój marsz po to trofeum. W pierwszej kolejce Serie A podopieczni Waltera Mazzariego pewnie pokonali na wyjeździe AC Cesene 3:1. Równie dobry rezultat Napoli uzyskało w Lidze Mistrzów, gdzie na wyjeździe Azzurri zremisowali z Manchesterem City. W ekipie Napoli pod znakiem zapytania stoi występ Ezequiela Lavezziego, który kontuzji nabawił się w spotkaniu z angielskim gigantem. Poza Argentyńczykiem trener Napoli Walter Mazzarri będzie miał do dyspozycji cały zespół.

OSTATNI MECZ

Ostatni raz zespoły spotkały się ze sobą 28.02.2011 roku na San Siro w Mediolanie. Wówczas drużyna prowadzona przez Massimiliano Allegriego rozbiła ekipę Napoli 3:0. Bramki dla Rossonerich zdobyli wtedy Ibrahimovic 49'k, Boateng 77', Pato 79'.

historia spotkań:

Mój Typ: (a raczej moje nadzieje)
Będzie to na pewno o wiele cięższy mecz niż ten z poprzedniego sezonu. Napoli z wielkimi aspiracjami, w pełnym składzie, na swoim terenie, Milan bez połowy składu... na pewno będzie ciężko z taką plagą kontuzji. Pechowo zaczął się sezon dla rossonerich mimo dwóch remisów, brak podstawowych zawodników może przeszkodzić w zdobywaniu punktów.
Z nadzieją na dobrą i konsekwentną grę Milanu będę oglądał to spotkanie (taką jak zaprezentowali w drugiej połowie meczu z Lazio). Są duże szanse na zwycięstwo i tylko na nie liczę. Ale kim zagrać pod koniec drugiej połowy ? nie ma kto wejść na atak, na pomoc, brak zmienników. Dlatego rozstrzygnąć mecz trzeba w pierwszej połowie.

Wiadomość z ostatniej chwili:
Ezeqiuel Lavezzi, którego występ w spotkaniu z Milanem stał pod dużym znakiem zapytania, prawdopodobnie wystąpi w tym spotkaniu. Gwiazdor Napoli przeszedł badania, które wykazały niegroźny uraz. Jednak diagnoza potwierdza, iż pomocnik powinien odpocząć jedno spotkanie. Sam zainteresowany podzielił się swoimi uwagami w tej sprawie za pośrednictwem portalu Twitter: "Miałem już badania i jak się okazało uraz jest drobny. Lekarze radzą mi, abym odpoczął jedno spotkanie. Jednak wiem, jakiej wagi jest mecz z Milanem. Mam nadzieję, że trener da mi grać w niedzielę!".

Artur 7:
Ale szczupak

$RMF$:
Cavani pozamiatał

kdetys:
Napoli 3:1 Milan
0:1 Aquilani 12’
1:1 Cavani 13’
2:1 Cavani 36’
3:1 Cavani 51’

Niestety, po statystycznie dość wyrównanym spotkaniu, osłabiony przez plagę kontuzji Milan musiał uznać wyższość rywala z Neapolu.

Z tego co zdążyłem zauważyć ze spotkania to Napoli po stracie gola zyskało inicjatywę, tak jakby Milan stwierdził że jeden gol wystarczy w tym meczu. A w końcówce spotkania grali w kółko to samo (rozgrywanie bliżej prawej strony boiska i wrzutki w pole karne gdzie albo nikogo nie bylo, albo jeden zawodnik w czarnym stroju) i tym sposobem nie dało się nic zrobić, zagrali to bez pomysłu i mniejszego sensu wg mnie.
Skromny opis spotkania z mojej strony, ponieważ oglądając mecz z kobietą u boku niewiele się widzi i pamięta z meczu ;) (może to i lepiej)
Cóż, jestem niezadowolony z postawy Milanu, ale takim składem spodziewałem się takiego wyniku.

Noty pomeczowe wg GOAL

Abbiati 6; Abate 6, Nesta 5,5, Thiago Silva 5,5, Bonera 5,5 [65' Antonini 6]; Nocerino 6, Van Bommel 5,5 [65' Emanuelson 6], Seedorf 6; Aquilani 7 [77' El Shaarawy]; Pato 5, Cassano 6,5.

Dodam jeszcze wypowiedź z przed meczu strzelca wszystkich bramek:
"Do każdego meczu zawsze podchodzimy z wielkim zaangażowaniem. Chcemy wszystkim udowodnić naszą wartość. Zwyciężamy dla mieszkańców Neapolu, którzy na to zasługują. Zdziesiątkowany zespół Milanu? Nie chcę się o tym wypowiadać. Mówię tylko na tematy związane z Napoli. Graliśmy w Lidze Mistrzów, mamy szeroką kadrę, jest wielu zawodników gotowych dać z siebie wszystko na boisku. Liczę na szybki powrót Lavezziego. Jeśli nie zdąży wrócić na Milan, to jestem pewien, że znajdzie się piłkarz, który go zastąpi i da z siebie wszystko".

na koniec jeszcze skróty z tego spotkania:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Nie ma się czym chwalić, ale... tabela ligowa po dwóch kolejkach

najważniejsze w tej chwili - być wyżej od interu :P

Artur 7:
No grubo Matador usidlił Diabła ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej