Posiadam wersję na XBOX360 i NIE jest to mój pierwszy PES.
Coś nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, nawet na zagranicznych stronach. Mam problem z dośrodkowaniami. Mianowicie to że to się robi na klawiszu B. I tradycyjnie, 3x szybko "B" dośrodkowanie po ziemi, 2xB nie za wysokie dośrodkowanie np. na nogę, 1xB zwykłe dośrodkowanie. Wszystko niby zależne od siły czyli jak długo trzymamy ten klawisz (pasek siły) i jaki nadamy kierunek, balans ciała itd..
Wszystko spoko, zawsze tak było w 2011 również. Jednak w tej w PES2012 mam problem. Nie wiem dlaczego jak biegnę skrzydłem niemal do końca boiska i próbuję dośrodkować inaczej niż po ziemii to piłka ZAWSZE leci za daleko. Nieważne czy mam sprint czy nie, czy nacisnę długo czy krótko B. Dlaczego? Do tego dodam że właśnie w tym obszarze (spróbuje zrobić screena) NIE pojawia mnie się pasek siły. Próbowałem na wszystkich ustawieniach czy to manual supprot na 0-5 do tego co raczej nie ma znaczenia player assistance na OFF/ON nic nie pomaga..
Bardzo proszę o pomoc. Ogólnie PES na prawdę dobry i bardzo mnie się podoba jednak brak możliwości dośrodkowań górą mnie dobija.
Aha, to samo jeśli próbuję wrzucić z rzutu rożnego się dzieje. Wybieram RS (prawy analog) zawodnika, i czy stoję nim w miejscy czy się ruszam też ZAWSZE piłka leci na plecy, tak że nie potrafię nawet się cofnąć do tyłu by tą piłkę odbić w światło bramki. Czasem tylko odbiję jak cegłę wysoko ponad bramką..
Błagam pomocy heh..