Dział Ogólny > PES 2012

TAKTYKA

<< < (3/3)

Marcin250:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Czy ktos moglby poinstruowac nuba jak ja , podac jakies wskazowki , poradniki ect. co najlepiej stosowac , jak grac , jaka taktyka (bede gral raczej barcelona albo mu).Jednym slowem prosze o to aby ktos nauczyl mnie porzadnie grac :D , wiem ze to moze dziwna prosba ale moze ktos cos poradzi.Bede niezmiernie wdziczny.Jesli ktos by byl z okolic Torunia to chetnie nawet sie spotkam zeby wymienic jakies info badz pograc.

Pozdrawiam i z gory dziekuje.

--- Koniec cytatu ---

Postaram się pomóc,a mianowicie ^^
Ja gram taktyką 4;3;2;1 a mianowicie opiera się ona na : Jednym wysuniętym napastnikiem(cf) po bokach dwójka skrzydłowych na ataku ,z tyłu ofensywny pomocnik przed polem karnym.Dalej jeden rozgrywający pomocnik,pózniej z tyłu defensywny pomocnik.4 obrońców oczywiście.

Napastnicy muszą być dynamiczni ,nie mogą się wlec,najlepiej na środek kupić szybkiego,z dużym atakiem i umiejętnością "speed merchant",na skrzydłach polecam również takich zawodników.Ofensywny pomocnik również speed merchant i szybkość od 83 + obowiązkowo,on bardzo się przydaje na środku za głównym napastnikiem.
Zwykły pomocnik ,to po prostu dobry rozgrywający ,wysoko rozwinięte podania ,muszą być dodatkowo szybkie.
Defensywny pomocnik musi mieć 85 + body balance,średnią szybkość i przede wszystkim 85 + stamina.Dlaczego tak ważna stamina? Ponieważ musi dużo wracać i czyścić.
Defensywa zaczynając od prawej strony,to tutaj szybki prawy obrońca 85+ szybkość ,podania również się dobrze przydają i chyba tyle.Z lewej strony taki sam zestaw.
Jeśli chodzi o środkowych obrońców,to tutaj polecam naprawdę wysokich 190-195 m. body balance 85+ ,bo wygrają dużo pojedynków bark w bark i szybkość 75-80 ,bo dzięki wzrostowi doganiają statystycznie szybszych od siebie.

Może się przyda a mam nadzieje,że troszkę pomogłem;]

leomessifan:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa nie ukrywam ze w PESa gram od pierwszych czesci , jednak online dopiero zaczalem od wersji 2011.

Ja moze poprostu nie ogarniam :D ale gra jest trudna - podkreslam ze w fife tez gram ale zdecydowanie bardziej wole PESa - wszystkie te triki , zagrania , teraz ta opcja z wychodzeniem zawodnika na wolne pole - czizys , tragedia.Juz nie raz ciskalem padem o sciane albo podloge to taka mnie cholera brala.Jak zaczynalem gre online z kims to juz po paru sekundach czasami wiedzialem ze bedzie mecz w plecy , bo koledzy (pewnie i niektorzy z Was) robili takie cuda ze mozg deba stawal.

Ja gram raczej standardow - w sensi bez trikow i innych udziwnie ale to dla tego ze nie ogarniam tego wszystkiego - jakas dluga pilka na wolne pole albo ewentualnie "trojkat" zeby wypuscic zawodnika :[ - czyli chyba podstawy podstaw.

W wersji 2011 gralem oczywiscie barcelona :D jak czlowiek nie umie grac to wybiera najmocniejszy zespol , jeszcze przed pierwszy patchem byl ibra , a zaraz juz go niestety nie bylo :[

Nie wiem jak moje ustawienie taktyczne wplywalo na gre i czy wogole wplywalo - gralem takim ustawieniem

REJESTRACJA lub LOGOWANIE   - jaki wogole pro obrazek zrobilem :D

Uploaded with REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Zawodnikow juz nawet nie pamietam dokladnie wiec nie bede wypisywal.

Efekty byly rozne , czasami szlo niezle , potrafilem pare gier pod rzad wygrac a czasami kilkanascie przegrac :D

Postanowilem ze do tej wersji przygotuje sie najlepiej jak tylko bede mogl aby w grze online osiagnac jak najlepsze efekty - podkreslam jestem osoba zajebiaszczo ambitna.

Gram caly czas w demo Interem i staram sie uczyc na ile moge , efekty rozne.

Stad tez moja prosba (nie chcialem zakladac nowego tematu) :

Czy ktos moglby poinstruowac nuba jak ja , podac jakies wskazowki , poradniki ect. co najlepiej stosowac , jak grac , jaka taktyka (bede gral raczej barcelona albo mu).Jednym slowem prosze o to aby ktos nauczyl mnie porzadnie grac :D , wiem ze to moze dziwna prosba ale moze ktos cos poradzi.Bede niezmiernie wdziczny.Jesli ktos by byl z okolic Torunia to chetnie nawet sie spotkam zeby wymienic jakies info badz pograc.

Pozdrawiam i z gory dziekuje.

--- Koniec cytatu ---

podczas gry w Game Plan dajesz Prt Scr i masz piękny Screen a nie jakąś dupę z Painta  ;D

PS Temat do zamknięcia, bo przecież piszemy w dziale PES 2012 problemy, błędy, pytania (Matip125)

Warmlotek1:
znalazlem ciekawa stronę z paroma fajnymi taktytami:)

Wie ktoś może gdzie można znaleźć informacje jakimi formacjami grają druzyny z Premier league, Bundesligi itp... Szukam i znaleźć nie mogę...:|

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej