Witam wszystkich na forum.
Zacznę od tego, że ostatni raz grałem w PES 2006 online, więc opcja master league on line to dla mnie zupełna nowość, grałem jedynie w wersję bez żywych graczy.
Moje odczucia odnośnie ML w PESIE 2012
1) Po
dwóch tygodniach mam ponad
100 rozegranych meczy, raz resetowałem drużynę, ponieważ nie wyrobiłem się z budżetem.
2) Nie rozumiem tej gry, nie wiem na czym ona polega, gdyż z moim
budżetem na poziomie rzędu 50kk.. wygrywam z graczami z
finansami na poziomie 600kk... ostatnio grałem na MLOpen i przegrałem dopiero w finale, po drodze wygrywając z graczami co mają fantastycznych zawodników w składach. Tamci gracze zmieniali formacje, pauzowali, robili zmiany... ja oglądałem film w drugim pokoju. Dodam, iż mam wymieniony cały skład i cztery gwiazdy w składzie, które nie mają nawet ogólnego poziomu 80 z trzech to emeryci grubo po 30. Aby była jasność mój najdroższy gracz kosztował mnie 11kk, 9kk, 6kk, 5kk, 4kk, 3,5kk... pozostali to naprawdę tak zwane zapchaj dziury aby stała tyczka na boisku
Aby nie było tak różowo z graczami, którzy dopiero zaczynają mam dużo większe problemy w dywizji D5, tam strzelam znacznie mniej bramek i wygrywam jedynie 1:0... albo przegrywam w takiej proporcji zazwyczaj.
Oczywiście w grze zdarzają się "pro gracze"... u którzy wygrywają ze mną po 3-4 : 0 ale to rzadkość.
Reasumując.
Mam wrażenie, iż z ML jest nie do końca dobrze i
są tam jakieś błędy. Drugą moją obserwacją jest to, że gra t
am bardzo dużo "noobskich" graczy, którzy skupiają się na wykupieniu gwiazd nie zerkając na ich umiejętności, według mnie na boisku widać od razu jak gracz gra i do czego się nadaje.
Oszustwa w ML,
Kończę swoją przygodę z ML online na jakiś dłuższy czas, jak konami nie upora się oszustami w grze. To już szósty mecz dziś w którym prowadzę a gość ucieka, mecz zostaje odwołany.. mi lecą mecze z kontraktów.