8 Kolejka
Bayern Monachium 2-1 1.FC Nurnberg
Bayern po pewnym zwycięstwie w DFB Pokal nad Unon Berlin w dobrych humorach przystępował do 8 kolejki Bundesligi.Bayern jako pierwszy zdobył bramkę w 12 minucie kiedy po ataku pozycyjnym Robben dostał piłkę i niepilnowany pokonał bramkarza Nurnberg.2 bramka dla Bayernu to dosłownie kopia sytuacji z 1 bramki też przeprowadzali atak pozycyjny piłkę dostał Muller jednak stracił ją ale od razu odegrał z powrotem do niego Gomez i Muller spokojnie zdobył bramkę.Bayern przy prowadzeniu 2-0 spuścił trochę z tonu i zaprzestał ataków niestety to wykorzystali gracze Nurnberg i po składnej akcji całego zespołu bramkę z jakiś 12,13 metrów zdobył Mak.Mecz zakończył się rezultatem 2-1 a znakomita wiadomość nadeszła z Dortmundu po 7 z rzędu zwycięstwach porażkę odniosła Borussia przegrywając z Leverkusen 2-1.Bayern jest na 2 miejscu w Bundeslidze i ma tyle samo punktów co Wolsburg.
Składy
Gol Robbena
Trafienie Mullera
Gol Maka
Heycknes przemówił - wywiad z trenerem
DZ:Witam trenerze chciałbym z panem przeprowadzić krótki wywiad dotyczący dotychczasowych spotkań drużyny.
JH:Oczywiście chętnie zamienię kilka zdań z panem redaktorem.
DZ:A więc jak pan ocenia te wszystkie mecze i w Lidze Mistrzów w Bundeslidze oraz DVB - Pokal?
JH:No tak może zacznę od ligi początek sezonu w naszym wykonaniu nie był najlepszy a najbardziej jestem zmartwiony obroną szczególnie Boatengiem jednak potem z każdym meczem było coraz lepiej aż do momentu porażki s Schalke no ale teraz znowu jest dobrze i mam nadzieje że to się utrzyma.Co do Ligi Mistrzów to jest narazie bardzo dobrze wygrana z Chelsea i Besiktasem obyśmy teraz nie wyszli z rytmu.A co do DFB Pokal to tam wystawiam rezerwowy skład i jestem ciekaw jak ta drużyna wypadnie w tych rozgrywkach.
DZ:Wszyscy wiemy że Boateng gra nie najlepiej i w składzie zastąpił go pan Diego Contento proszę powiedzieć czy to już jest koniec Boatenga w pańskim zespole?
JH:Ja tego nie powiedziałem że Jerome jest już do skreślenia.Chłopak ma teraz może obniżenie formy i to za wcześnie aby cokolwiek mówić o skreśleniu go z zespołu.
DZ:Wiemy że do okienka transferowego zostało jeszcze trochę czasu ale proszę powiedzieć czy coś juz zamierza pan zmienić w zespole?
JH:No zobaczymy oczywiście jeżeli obrona się nie poprawi wystarczająco to będe zmuszony kogoś na tą pozycję sprowadzić narazie jednak jeszcze do transferów daleko i nie zaprzątam sobie zbytnio tym głowy.
DZ:Dziękuje za wywiad i powodzenia.
JH:Dziękuje.