Dział Ogólny > PES 2013
Seabass : "PES 2013" będzie zupełnie inny - wywiad
Lewy23:
REJESTRACJA lub LOGOWANIENo jestem ciekaw co będzie w nowej wersji Pes'a. Ale teraz nie warto myśleć. Przecież to są jeszcze obiecanki-cacanki. Może wyjść kicha
--- Koniec cytatu ---
I pewnie wyjdzie.
Lacan:
Konami powoli rusza z propagandą ?
willerod9:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEw pesie 2013 będzie można strzelić gola z półobrotu poprzecznego z saltem.
--- Koniec cytatu ---
nie wiem co to znaczy, ale fajnie brzmi ;p
REJESTRACJA lub LOGOWANIEZ tym FPS'em to nie jest głupi pomysł. Np. patrzysz oczami gracza grając w trybie Become a Legend.
--- Koniec cytatu ---
FPS - First Person Soccer. Nawet pasuje ;D
Takie moje mini zestawienie jakie cechy powinien a jakich nie powinien mieć nowy pes.
Minusy 2012:
- Menu z PESa 10 było dobre. Wszystko w jednym miejscu, nie trzeba było lecieć przez cały pasek z końca na koniec, żeby coś przestawić.
- W 11 lepiej prezentował się podział cech treningowych. Nie ma przecież tak, że wszyscy zawodnicy trenują tylko z jedym kolesiem. Przecież są oddzielni trenerzy dla każdej z formacji.
- Zawodnik gra 10 spotkań, nie wystawię go na mecz nr 11 i przychodzi do mnie z fochem "dlaczego nie dajesz mi szansy gry ?" <-- zdecydowanie do poprawy
- brak możliwości trenowania u zawodników kart wg własnego uznania. Np. chcę wykreować napastnika na szybkościowca, a tu mi daje kartę typu "dobrze się zastawia" albo "silny byk" zamiast "szybki jak rakieta" lub "nieziemskie przyśpieszenie"
- Brak możliwości przeskoczenia scenek rozdawania nagród. Po co mi oglądać piąty raz z rzędu jak Bale, Messi lub Krysia dostają złotą piłkę bądź tą nagrodę dla najlepszego gracza LM (nie wiem jak się nazywa, ale to ta piłka z gwiazdek)
Plusy 2012:
- Podoba mi się podgląd w trybie kariery jak zawodnicy biegają na treningu. Generalnie to, że jest więcej animacji.
- Ciekawym pomysłem jest też ujęcie z biura menadżera i te postaci przychodzące do niego.
- Dobre też jest, że jak się kogoś wystawi na listę tranferową, to jego przywiązanie do klubu nie maleje od razu, tylko następnego dnia, kiedy się o tym dowiaduje.
- Dobrym pomysłem są taktyki, które można przełączać w każdej chwili meczu i nie trzeba się bawić w przestawianie pasków w trakcie meczu "bo akurat tak się wynik ułożył i zmienić muszę"
To w sumie tyle ode mnie. To jest zestawienie SUBIEKTYWNE, więc nie każdemu może się ono podobać i każdy może mieć odrębne zdanie.
Abismail:
Ja bym chciał żeby strzały, podania, wrzutki, loby itp. były jak w fifie, bo tam są porządne strzały a w tym pesie to piłka leci i sra. Powinni zrobić siłę strzałów taką jaka była w demo nr.2. No i bramkarzy.
Lukas18:
Odkąd PES zaczął dodawać jakieś pierdołki zupełnie niepotrzebne, a nie skupił się na samej symulacji to jest tylko gorzej. W PES 6 nie było żadnych,scoutów, lekarzy itp itd, trening uproszczony. Ale była grywalność. To czego nie mają przynajmniej w moim odczuciu nowe pes-y. Jakoś nie ciągnie mnie aby zagrać kolejny mecz, a jak już zagram to nie czuję żadnej frajdy. Owszem fajnie wygląda że kibice na trybunach coś robią, że są kamerzyści, ale chyba tylko dla osoby która patrzy jak gramy, ewentualnie gdy gramy turniej. Bo po prostu ci co grają nie mają czasu patrzeć na jakieś niepotrzebne pierdołki. Niech się skupią tylko na symulatorze piłki, a nie gry piłkarskiej z dodatkami menadżerskimi. A bardziej skopanych bramkarzy już chyba nie idzie zrobić, więc będzie lepiej.
Nawigacja
[#] Następna strona