3 kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej
1-1
39' Hajnal(Pogrebnyak) - 12' Belhanda(Ait Fana)
21' Estrada 66' Yanga Mbiwa 79' Jeunechamp
Najważniejsze wydarzenia : 10 minuta - Belhanda zaskakująco uderza z 40 metra z rzutu wolnego i bramkarz musiał sparować piłkę na rzut rożny.
12 minuta -
Gol dla Montpellier ! Marveaux podaje do Ait Fany,który ładnie okiwał jednego z obrońców gospodarzy i z prawej strony boiska wrzucił w pole karne,tam był Belhanda który dobrym strzałem głową daje prowadzenie gościom.
39 minuta -
Gol dla Stuttgartu ! Pogrebnyak wrzuca z prawej strony boiska w pole karne gości gdzie był Hajnal,oddał strzał głowa,piłka odbiła się od słupka,bramkarza i wpadła do bramki.Koszmarny błąd bramkarza.
50 minuta - Uderzenie Bedimo z około 20 metra lecz obok bramki.
61 minuta - Uderzenie Pogrebnyaka obok bramki.
86 minuta - Strzał Belhandy z rzutu wolnego,problemy miał bramkarz z tym uderzeniem i sparował na rzut rożny.
Jourdren : Przepraszam kibiców,zawaliłem
"Chciałbym przeprosić kibiców za tą bramkę,zawaliłem na całej linii.
Ponoszę pełną odpowiedzialność za state tej bramki.Od każdego bramkarza wymaga się żeby takie strzały bronił.
Jak najbardziej przyznaje się do błędu.Co nie zmienia faktu że nadal jesteśmy na czele w naszej grupie."
Sensacyjna wiadomość z Anfield : "The Reds" remisują z Gil Vicente ! "
Sensacja na Anfield,Liverpool remisuje z Gil Vicente!" - tak pisały dzisiaj wszystkie gazety w Anglii.
Kibice "The Reds" są podłamani tym remisem.Chociaż Liverpool zajmuje nadal 2 miejsce w grupie G,wszyscy oczekiwali od nich o wiele więcej.
Kibice oczekiwali od swoich pupili pewnego 1 miejsca w grupie,a tymczasem zajmują oni 2 miejsce w grupie z 4 punktami.
Kibic "The Reds" został zapytany przez dziennik "The Times" czy uda się awansować Liverpoolowi do 1/16 a on odpowiedział "Jeśli będą tak dalej grać to jestem pewny że nie wyjdą z tej jakże łatwej grupy." Jeśli tak naprawdę się stanie to będzie to ogromna sensacja.
Przewidywany skład na Aj Auxerre10 kolejka Ligue 1Jak powiedział trener Montpellier,"La Paillade" zagrają w dokładnie takim samym składzie w jak ostatnim meczu,a więc przypomnijmy : W bramce
Jourdren.Na lewej stronie obrony zobaczymy
Bedimo. Parę stoperów tworzyć będą
El Kaoutari oraz
Yanga Mbiwa.Na prawej stronie obrony zobaczymy
Bocalyego. Jako defensywny pomocnik zagra kapitan zespołu -
Pitau.Przed nim zobaczymy
Marveauxa oraz
Estrade.Na szpicy w ataku zagra
Giroud,jako boczni napastnicy zagrają na lewej stronie
Belhanda,a na prawej zagra
Ait Fana.