Autor Wątek: Arsenal FC by MasterCreati | Ciężki mecz i długo wyczekiwany triumf !  (Przeczytany 101752 razy)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013

Arsenal Football Club, angielski zawodowy klub piłkarski z siedzibą w północnym Londynie, w dzielnicy Holloway. Jest jedną z najbardziej utytułowanych angielskich drużyn, 13-krotnym mistrzem kraju, 10-krotnym zdobywcą Pucharu Anglii i najdłużej utrzymującym się w najwyższej klasie rozgrywkowej zespołem w Anglii – od 1919 roku.

Pełna nazwa : Arsenal Football Club
Przydomek : The Gunners (Kanonierzy)
Maskotka : Gunnersaurus Rex
Barwy : czerwono-białe
Data założenia : 1886
Liga : Premier League
Debiut w najwyższej lidze : 1904
Stadion : Emirates Stadium
Właściciel : Arsenal Holdings plc
Prezes : Peter Hill-Wood
Trener : Arsène Wenger
Asystent trenera : Pat Rice

Henry oficjalnie znów w Arsenalu

Francuski piłkarz Thierry Henry podpisał krótkoterminowy kontrakt z Arsenalem Londyn. Napastnik wraca do "Kanonierów", na zasadzie wypożyczenia z New York Red Bulls, po czteroipółletniej przerwie. 34-letni Henry będzie grał w Arsenalu przez dwa miesiące. Poprzednio występował w stołecznej drużynie w latach 1999-2007. Tak bardzo się zasłużył (m.in. dwukrotne mistrzostwo kraju), że od kilku tygodni przed stadionem stoi jego... pomnik, a obok figury innych osobistości - przedwojennego trenera Herbarta Chapmana i byłego kapitana Tony'ego Adamsa. Henry po opuszczeniu Arsenalu w 2007 roku przeniósł się do Barcelony. W lipcu 2010 roku, krótko po mistrzostwach świata w Republice Południowej Afryki, podpisał umowę z klubem MLS - Red Bulls. (PAP) Z reprezentacją Francji zdobył mistrzostwo świata (1998), wicemistrzostwo świata (2006) i mistrzostwo Europy (2000).

Karierę niestety zacznę opisywać 6 kolejki Premier League ponieważ karierę rozpocząłem w piątek jednak nie zamierzałem jej opisywać jednak ze względu na to, że mam dziś czas i w najbliższym czasie także znajdę czas to będę ja opisywał. Wrzucę tylko wyniki a od następnego meczu normalnie już opisuję.

Arsenal FC 2 - 1 Bayern Monachium

Arsenal FC 1 - 0 Everton FC

Bayern Monachium 3 - 1 Arsenal FC

Sunderland AFC 0 - 3 Arsenal FC

Arsenal FC 1 - 0 West Bromwich Albion

Newcastle United 0 - 1 Arsenal FC

PSV Eindhoven 3 - 1 Arsenal FC

Liverpool FC 1 - 3 Arsenal FC

Kadra Zespołu na sezon 2011/12 na dzień 25 Września 2011 roku.

Arsène Wenger na temat drużyny

Francuski szkoleniowiec Arsenalu na konferencji poświęconej ogólnie całemu zespołowi Kanonierów był wypytywany na rożne tematy. Oczywiście w centrum uwagi jest nie kto inny jak Thierry Henrym który jest wypożyczony New York Red Bulls na dwa miesiące jednak do końca jego pobyty Arsenalu pozostaje zaledwie trzy tygodnie a żywa legenda jak na złość spisał się doskonale w spotkaniach w , których miał okazję by się wykazać. Przypomnę, że jak dotąd zagrał w sześciu spotkaniach strzelając dwie bramki oraz zdobywając trzy asysty.

Czy jest szansa na to by Henry pozostał dłużej w Arsenalu niż tylko trzy tygodnie ?

- Thierry Henry bardzo chce zostać w naszej drużynie dłużej jednak to bardzo trudne zadanie bo New York Red Bulls to klub walczący o mistrzostwo swojego kraju i nie chcą się osłabiać . Pomysł z wykupieniem Henry'ego jest jednak bardzo dobry i zrobię co się da w tej sprawie by "Titi" nie musiał już wracać za ocena.

W zespole brakowało tak doświadczonego zawodnika jak właśnie Henry

- Tak, to prawda jednak Henry musiał odejść. Teraz wrócił na kilka tygodni jednak dał nam już bardzo wiele a jak uda się go zatrzymać na stałe będę bardzo zadowolony bo to wielkie wzmocnienie i w pewnym sensie powrót do przeszłości, do czasów kiedy Henry nie miał sobie równych na całym świecie.

Kto rzucił hasło " Powór Henry'ego ?", jak doszło do tego transferu.

- Oglądałem mecze play-off, gdzie New York Red Bulls mierzyli się z Los Angeles Galaxy, to właśnie wtedy ujrzałem dawnego Henry'ego, niesamowita duma na boisku i wielkie pożądanie wygranej Nie spodziewałem się po nim tego, myślałem, że trochę odpuści i nie będzie tak waleczny, jak kiedyś. To był moment, w którym wiedziałem, że w nim wciąż drzemie ogień. Nie wiedziałem jednak, jak sprawy mają się z jego kondycją. To tylko pokazuje nam, że mistrzowie nigdy nie tracą tej umiejętności. Również David Beckham, mimo swego wieku, zawsze walczy o wygraną. Nie kontaktowałem się z nim. Zobaczyłem po prostu tę chęć gry i walkę. W ciągu roku rozmawiałem z nim kilka razy przez telefon i pewnego razu zapytał mnie, czy mógłby wrócić i potrenować z drużyną, by utrzymać dobrą formę.

Wielkie powroty wychodzą Arsenalowi na dobre, nie uważasz ?

- W reguły nie sięgam na zawodników, którzy już byli w mojej drużynie w przeszłości choć wielu ludzi domagało się transferu piłkarzy, którzy po kilku tygodniach za tęsknili za Arsenalem jak Adebayor swego czasu czy Cole jednak zawsze mówiłem stanowcze "nie". Zaczęło się od wielkiego powrotu Sol'a Campbell'a, który pomógł nam w potrzebie i wyszło nam to na dobre. W zeszłym sezonie Lehman wrócił na kilka tygodni i także okazał się potrzebny ponieważ wiele kontuzji w drużynie sprawiło, że musiał grać w Premier League. Teraz wrócił Henry i znowu nam pomaga. Park oraz Chamakh nie mogę znaleźć dobrej formy dlatego "Titi" ma wiele okazji do gry.

Jak zareagowali inni zawodnicy na ten transfer ?

- Gracze są szczęśliwi, że Thierry jest w drużynie. Teraz zmienił się trochę trening fizyczny, ponieważ wszyscy muszą się zgrać z Henrym, ale poziom intensywności tych ćwiczeń zależy tylko i wyłącznie od niego. Od razu byłem przekonany, że Thierry nadal jest w stanie grać w Premier League. Nie byłem jednak pewien, czy spodoba mu się to wyzwanie. On wie, że pewna grupa ludzi, będzie bacznie obserwowała jego poczynania.

Pat Rice odchodzi po tym sezonie na emeryturę, czy Henry zamierza zająć jego stanowisku po zakończeniu kariery ?

- Najpierw pozwólmy mu grać. Co stanie się później? Zobaczymy. Każdy powinien grać tak długo, jak pozwala mu na to zdrowie, gdyż po zakończeniu kariery piłkarskiej jest jeszcze sporo czasu, by zostać menedżerem. Henry na pewno nie zakończy kariery po tym sezonie.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2012, 22:44:18 wysłana przez MasterCreati »

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
Odp: Arsenal Football Club by MasterCreati | Początek kariery
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2012, 15:15:45 »
No no zapowiada się ciekawie powrót Thierry Henry na Emirates , Wenger pozostał na stanowisku ;) Szkoda że z Ligi Mistrzów odpadłeś 5 zwycięstw w lidze pogratulować :) . Ta Porażka z PSV to w Lidze Europy ?

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
Odp: Arsenal Football Club by MasterCreati | Początek kariery
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2012, 15:56:42 »

(6. Kolejka Barclays Premier League)

Arsenal FC 0 - 1 Queens Park Rangers

79' Ákos Buzsáky(0-1)

Pierwsza porażka w sezonie !

Arsenal przegrywa w tym sezonie po raz pierwszy w lidze. Oczywiście zdarzały się już wpadki w Lidze Mistrzów jak i Europy jednak w Premier League Kanonierzy grali bardzo dobrze, głównie w obronie. Dziś Arsenal był bardzo nie skuteczny, zmęczony Van Persie po meczach reprezentacyjnych jak i kilku kolegów z drużyny nie dał rady dziś przechylić szali zwycięstwa na korzyść the Gunners. Goście grali dziś całkiem dobrze jednak w to Arsenal był znacznie lepszy. Kanonierzy mieli dziś wiele okazji jednak za każdym razem brakowało wykończenia, kilka razy próbował Van Persie oraz Wilshere czy Arteta jednak za każdym razem brakowało tego czegoś. W drugiej połowie sytuacja nieco się zmieniła i goście doszli do głosu stwarzając kilka dobrych okazji do strzelenia bramki. W 79 minucie z lewej strony mieliśmy rzut wolny. W pole karne bardzo ładnie dośrodkował Luke Young a w polu karnym strzałem głowa piłkę do bramki wpakował Ákos Buzsáky. Arsenal rozpoczął bardzo groźne i szybkie ataku jednak bez większego skutku.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Grom - Pogrom
Odp: Arsenal Football Club by MasterCreati | Pierwsza porażka w sezonie !
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2012, 16:04:44 »
Pierwsza porażka w sezonie i to w derbach  .. miejmy nadzieje że to tylko wypadek przy pracy  ;)

Offline The Stig

• III - ligowiec
  • Na forum od: 03.04.2009r.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2012, 16:27:05 »
MasterCreati wraca :D Ciekawe czy Henry pogra u Ciebie. No i co? Szkoda pierwszej porażki w sezonie, ale jakby nie patrzył QPR to nie łatwy rywal. W tabeli solidne drugie miejsce więc nie ma czym się przejmować.

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2012, 16:27:27 »
szkoda porazki w derbach, ale takie rzeczy niestety sie zdarzaja i to jest ten przyklad. mam nadzieje ze gra moim ukochanym klubem przez ciebie nie bedzie zla i nadal bedziecie grali na wysokim poziomie. ;)

fajnie ze wracasz btw.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2012, 16:38:48 »
Jak Master to i jest Arsenal. Mam nadzieję, że wytrzymasz długo z tą karierą, powodzenia!
Cieszę się, że tak jak realnie Henry do Was powrócił. Jako, że w PESie nie istnieją takie krótkoterminowe wypożyczenie, to śmiem twierdzić, że Thierry zostanie z Wami na dłużej. ;)
Wyniki były bardzo dobre, jednak przyjechał beniaminek, zespół teoretycznie słabszy i narobił problemów... Niestety te reprezentacyjne wyjazdy są zmorą wielkich klubów, takich jak Arsenal gdzie na kadrę jeździ połowa zespołu. Może i graliście lepiej, jednak zabrakło skuteczności, podmęczeni nieco gracze nie byli w stanie pokonać bramkarza rywali. W końcówce QPR wykorzystało Wasze zmęczenie strzelając bramkę, jak się później okazało jedyną w tym meczu. Tabela wygląda jednak dobrze, to pierwsza Wasza strata punktów, także nie ma w sumie się co denerwować...

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2012, 17:50:19 »
W lidze szło bardzo dobrze, dopóki na Emirates nie przyjechał zespół QPR.
Gol ich gracza, Buzsakiego ustalił wynik meczu, choć jak sam pisałeś, ta porażka była bardziej przyczyną zmęczenia najlepszych graczy, aniżeli wyższości graczy gości(:D).
Szkoda porażki z Bayernem w kwalifikacjach LM, jak również przegranej z PSV na ich terenie.Liczę jednak,że uda Ci wyjść ze swojej grupy LE z pierwszego miejsca ;).
Powodzenia w kolejnych spotkaniach i czekamy na debiut Henry'ego :).
Zajrzyj do mnie w wolnym czasie ;D.
PS.Miejmy nadzieję,że poprowadzisz tą karierę dłużej niż przygody z Blackburn czy Evertonem.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2012, 18:52:30 »

(2. Kolejka Ligi Europy)

Arsenal FC 3 - 1 Werder Bremen

11' Chamakh (1-0)
      45' Chamakh(2-0)
        59' Rosenberg(2-1)
86' Henry(3-1)

Rezerwy spisały się na medal !

Arsenal nie przykłada się jakoś szczególnie do rozgrywek Ligi Europy. Kanonierzy dwa tygodnie temu przegrali 3 - 1 z PSV grając podobnie jak dziś głównie zawodnikami rezerwowymi. Dzisiaj jednak Arsenal zagrał dobrze, na szczególną pochwałę zasłużyli tacy piłkarze jak Coquelin oraz Jenkinson bo obaj zagrali dziś świetnie mimo młodego wieku. Chamakh był dziś bardzo skuteczny strzelając dwa gole już w pierwszej połowie. W 11 minucie po rzucie rożnym, jego asystentem był Ramsey oraz w 45 minucie po dośrodkowaniu z prawej strony młodego Jenkinsona. W drugiej połowie obie drużyny strzeliły po jednym golu. Najpierw w 60 minucie meczu padł kontaktowy gol. Z lewej strony po ziemi dośrodkował Hunt a w polu karnym nie upilnowany został Rosenberg i wpakował piłkę do bramki. W 78 minucie na boisku pojawił się Thierry Henry. Doświadczony francuz pokazał wielką klasę. W 86 minucie meczu ustalił wynik meczu strzelają piękną bramkę z dystansu i jest to jego trzeci gol w siódmym meczu jednak jego czas mija, za dwa tygodnie będzie zmuszony powrócić do Stanów.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: Arsenal Football Club by MasterCreati | Rezerwy spisały się na medal !
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2012, 18:55:14 »
Nie pierdziel tylko przedłużaj Henryka! I na stałe go bierz!

TheBestCitizens

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 08, 2012, 19:02:15 »
Ładne zwycięstwo w LE. A, i bierz Thierrego na stałe.

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2012, 19:25:13 »
Szósta kolejka należała do najgorszych, oby takie przypadki mało co ci się zdarzały, bo to może tylko pogorszyć reputację Arsenalu w ligowej tabeli Premier League. Natomiast mecz z Werderem należał do tych najlepszych dotychczas rozegranych, w prawdzie mówiąc ''leniwy'' Chamackh zaliczył świetny mecz, strzelając dwie bramki, oraz nasz stary, ale skuteczny Henry pewnie rozegrał swoje 12 minut zdobywając bramkę, z czego nie jeden rezerwowy nie mógłby się takim czymś pochwalić.
" border="0

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 08, 2012, 19:34:32 »
Brawo. Pomimo tego, że wystawiłeś rezerwowy skłąd, to i tak pewnie sobie poradziłeś. Szczególnie brawa należą się Henry'emu, który nie zapomniał jak strzela się w Arsenalu ;D

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 08, 2012, 20:07:12 »
no ladnie odrobiliscie lekcje z pierwszej kolejki i nawet nie patrzac na to ze graly rezerwy pokazaliscie werderowi gdzie jest ich miejsce w szeregu, szkoda tylko tej pierwszej porazki.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 08, 2012, 20:38:06 »
Henry na stałe w Arsenalu !

Dzisiaj popołudniu oficjalna strona Arsenalu podała informację, która ucieszyła chyba każdego fana Kanonierów. Thierry Henry postanowił poprosić o transfer definitywny do Arsenalu swój klub New York Red Bulls. Początkowo ekipa z Nowego Yorku nie chciała się zgodzić jednak ostatecznie doszli do porozumienia. Sprawa wygląda następująco. Henry dokończy wypożyczenie w Arsenalu, które obowiązuje go jeszcze dwa tygodnie następnie wyleci do Stanów na około jeden tydzień w celu załatwienia wszystkich formalności. Arsenal jest zobowiązany zapłacić dwa miliony funtów oraz oddać na jeden rok wypożyczenia młodego napastnika Joela Campbella.

TheBestCitizens

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 08, 2012, 20:45:27 »
Na pewno wszyscy fani Arsenalu ucieszą się, że dawna gwiazda będzie mogła znów zabłysnąć!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 20:58:45 wysłana przez TheBestCitizens »

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 08, 2012, 20:57:40 »
Nierówno Ci idzie
najpierw porażka z Queens Park Rangers (dobrze rozwinąłem skrót?)
a potem wygrana z Werderem :D
Henry - legenda Arsenalu, dobrze że wrócił, mówisz Arsenal, myślisz Henry :)
przynajmniej ja tak miałem kiedyś :D ale jak odszedł to już nie ma takiego czołowego zawodnika :/
" border="0

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:07:45 »

(7. Kolejka Barclays Premier League)

Arsenal FC 2 - 0 Manchester City

51' Van Persie
78' Henry

Wielki mecz na Emirates Stadium !

W ramach siódmej kolejki Premier League Arsenal podejmował u siebie trzecią siłę ligi czyli Manchester City, który na pewno nie gra na miarę oczekiwań i mimo wielu genialnych piłkarzy zajmuję 8 pozycję w ligowej tabeli. Mecz rozpoczął się bardzo ciekawie, co kilka minut mieliśmy okazję oglądać bardzo groźne sytuacje pod obiema bramkami jednak mimo dobrego widowiska nie mieliśmy okazji oglądać bramek w pierwszej połowie. W drugiej połowie Kanonierzy mieli trochę szczęścia bo z najbliższej odległości mylił się Silva oraz Aguero. W 51 minucie meczu na prowadzenie wyszedł Arsenal, bardzo ładną akcję prawym skrzydłem przeprowadził Walcott, dośrodkował w pole karne gdzie głową uderzał Gervinho jednak piłka odbiła się od słupka, Robin Van Persie przejął piłkę i silnym strzałem z najbliższej odległości pokonał Hart'a. Po tej bramce drużyna gospodarzy cofnęła się nieco do obrony czekając na kontry co okazało się doskonałą taktyką ponieważ pod koniec meczu udało się strzelić drugą bramkę. Autorem gola nie kto inny jak Thierry Henry na spółkę z Chamakh'iem. Obaj weszli na boiska kilka minut wcześniej. Z prawej strony dośrodkował Henry jednak Chamakh nie był w stanie strzelić bramki, piłkę wybił na przed pole Hart, tam do piłki dopadł Henry i bez zastanowienia z 20 metrów lekkim lobowanym strzałem pokonał angielskiego bramkarza powodując wielką wrzawę na the Emirates Stadium.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

TheBestCitizens

• Gość
Odp: Arsenal Football Club by MasterCreati | Wielki mecz na Emirates Stadium !
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:09:38 »
Henry pokazał, że nadal jest piłkarzem kompletnym. Gratuluję ci zwycięstwa w meczu na takim poziomie, chociaż jestem kibicem City.

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:29:27 »
Doskonały meczyk i wyniki 2-0 z City  8) Znowu strzela Henry  ;) I oby tak dalej :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:29:27 »