Autor Wątek: ► Millwall F.C. ◄ Cel: awansować do Premier League!  (Przeczytany 16320 razy)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: ► Millwall F.C. ◄ Cel: awansować do Premier League!
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:07:38 »
no i jesteście już na pierwszym miejscu w tabeli. Millwall idzie jak burza :D teraz trudny przeciwnik w meczu FA CUP - Everton. Będzie ciężko, ale możesz sprawić sensacje :D

Drużyna Millwall kojarzy mi się z filmem Green Street Hooligans :D

Offline Nevermind

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 19.11.2011r.
  • .
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:16:34 »

Jô: Cieszę się, że zdobywam gole...

Brazylijski napastnik twierdzi, że aktualnie znajduje się w wysokiej dyspozycji, a ten sezon może być najlepszy spośród wszystkich swoich sezonów w Wielkiej Brytanii. Jô obecnie po 7 kolejce ma na swoim koncie 6 ligowych bramek, natomiast można do jego całego dorobku doliczyć  kolejne dwa trafienia, które zaliczył w meczu towarzyskim na początku sierpnia.
Jô rozegrał 617 minut, a każdą bramkę średnio strzelał w odstępie około 103 minut - jest to bardzo dobrym osiągnięciem. Dla porównania:
Robin van Persie w zeszłym sezonie bramkę zdobywał średnio co 75 minut, Wayne Rooney co 126 minut, a np. Bobby Zamora co 217 minut.

Oto komentarz numeru 9 w ekipie Millwall odnośnie jego obecnych dobrych występów:
To może być moja najwyższa forma, od momentu, kiedy trafiłem na angielskie boiska. Strzelałem wiele bramek w w Brazylii czy Turcji, może i miałem tam podobną passę, ale o wiele trudniej o takie wyczyny na boiskach w Anglii. Jestem naprawdę bardzo zadowolony z mojej dyspozycji i chcę ją utrzymać do końca sezonu. Cieszę się, że zdobywam bramki, jest to potrzebne każdemu napastnikowi. Czuję się naprawdę znakomicie i jestem pewny siebie w tym co robię na boisku. Jako zespół mieliśmy ciężki początek, ale w ostatnich tygodniach jest jednak o wiele lepiej. Zaczęliśmy wygrywać, nasza pewność siebie wzrosła, co cieszy każdego.

W 1/32 pucharu FA Cup, Londyńskie Millwall trafiło na klub z niebieskiej części Liverpoolu - Everton.
Kibice Lwów zacierają ręce, bo przy obecnej dobrej grze ich ulubieńców, zwycięstwo Millwall jest bardzo prawdopodobne. Zwłaszcza, że Everton w ostatniej kolejce przegrał 3:0 na własnym stadionie z niżej notowanym rywalem - Wolverhampton Wanderers.

Everton gra w tej chwili naprawdę dobrze. W Premier League nie ma zespołu, o którym można powiedzieć, że łatwo z nim wygrać. Myśląc o awansie, musisz być w 100% skoncentrowany i dać z siebie wszystko. Nawet kiedy przy stanie 0:0 stracimy bramkę w 89 minucie będziemy walczyć do końcowego, ostatniego gwizdka sędziego. To jedna z rzeczy, którą możesz zobaczyć w tej drużynie, zawsze będziemy walczyć do ostatniej sekundy. Ten mecz ma rzeczywiście dla nas duże znaczenie i chcemy po 90 minutach schodzić do szatni z uśmiechem na ustach jako zwycięzcy.
- powiedział napastnik Lwów.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 18:28:44 wysłana przez kamikazeManCityFan »

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:25:30 »
"Jo" próbuje podnieść kibiców na duchu w razie porażki z Evertonem.
Gra do końca, jasne ;D
Cieszy to że twój napastnik ma dobrą serie.
widzew.png" border="0

Offline Nevermind

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • .
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:48:04 »

Rezerwy zagrają z Arsenalem Londyn!

Młodzi piłkarze Lwów trafili na trudnego przeciwnika w 1/32 Pucharu Anglii FA Youth Cup - specjalnej edycji dla młodszych adeptów piłki nożnej.
Rywalem rezerw Millwall FC okazał się Arsenal Londyn. Pokonać świetnie wyszkolonych młodzików z Emirates będzie nie lada wyzwaniem.

Obie relacje meczów już jutro. Zapraszam.

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:49:41 »
Mam rozumieć że robisz specjalny turniej Youth Cup.
Czy może jest już on w patchu?
widzew.png" border="0

Offline lukus62

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.04.2011r.
    • http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=dc16832182c5f222526dd465230a7ffd&/topic,112415.0.html
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:57:34 »
Ciekawe jak skończy się ten wynik :D Myślę, że będzie remis. Z Everton'em trudno będzie wygrać, ale miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie gładko.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #86 dnia: Styczeń 30, 2012, 21:06:11 »
Milwall to wielki rywal moich "Orłów" ale są spoko ekipą. Mają szalonych kibiców, ale to nic. Macie dobrą kadrę i gracie ładną dla oka piłkę. Z Bristol zagraliście dobrze, ale trochę za mało skutecznie. Ciekaw jestem jak wam pójdzie z Evertonem i jak młodziki spiszą się w FA, Youth Cup.

Offline Nevermind

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • .
« Odpowiedź #87 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:07:04 »
"Henderson zapewnia awans..."

1/32
   Everton FC   3 : 4   Millwall FC     

2 minuta - Saha
20 minuta - Jô  (Dunne)
45 minuta - Baxter
75 minuta - J. Henry  (Trotter)
103 minuta - P.Robinson  (J.Henry)
115 minuta - Onuoha [samobój]
118 minuta - D. Henderson

Najważniejsze wydarzenia:

2 minuta - Niedokładne podanie Lowry'ego przejmuje Saha, łatwo minął Onuohę i swój strzał zamienił na bramkę 1:0!
20 minuta - Dunne  włączył się w akcje ofensywną, wysoka wrzutka, Jô pomimo asysty dwóch obrońców, zdołał umieścić piłkę w siatce 1:1!
45 minuta - Z dystansu uderza Fellaini, broni Mildenhall, piłka odbija się od Bouazzy, Baxter wykorzystuje prezent i 2:1!
60 minuta - J. Simpson dostał dobrą piłkę od Bouazzy, minął Mustafiego, minął bramkarza, za mocno wysunął piłkę niestety ta opuściła boisko!
75 minuta - Trotter podał do Jamesa Henry'ego ten bez zastanowienia huknął na bramkę Hahnemanna, i gol! 2:2!
78 minuta - Rzut wolny dla Evertonu, narożnik pola karnego. Baines strzela nad murem, piłka odbija się od słupka!
103 minuta - Dogrywka. Rzut rożny dla Lwów. Dośrodkowuje J.Henry, kapitan Millwall P. Robinson strzela bramkę głową na 2:3!
115 minuta - Cahill mając sporo miejsca przed polem karnym, przygotował się uderzył z dystansu, Mildenhall wypluł piłkę przed siebie, ta odbija się od nóg Onuohy i wpada do bramki. Samobój, 3:3!
118 minuta - Mkandawire wybija piłkę z własnego pola karnego, wydwało się się Fellaini przyjmie spokojnie piłkę, ta mu odskoczyła, do piłki dopadł Henderson i strzałem po ziemi zza pola karnego w lewy róg bramki zdobył bramkę na 3:4!

Zawodnicy meczu:
Saha- ocena 7.5   |   J. Henry - ocena 7.5
Baines - ocena 7.5   |   D. Henderson - ocena 7.0
Baxter- ocena 7.5   |   Batt - ocena 7.0

Statystyki:
3     Bramki    4
0     Asysty     3
15(6)     Strzały ogółem (celne)     12(7)
4(0)     Faule (spalone)     4(0)
4     Rzuty wolne     4
0     Rzuty rożne     2
48%     Posiadanie piłki     52%

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
* Kliknij by powiększyć *

Następny mecz
nPower Championship, 8 kolejka
  Crystal Palace  - Millwall FC 

#########################################   #########################################   #########################################
[UWAGA: Wiem, że FA Youth Cup, to zawodnicy do lat 18, ale nie chciało mi się wszystkich w Arsenalu i w Millwall robić ;) Dlatego przyjąłem mniej więcej do 21 lat]
"Pokaz gry Arsenalu..."

1/32
   Arsenal Londyn (U-18)  3 : 0   Millwall FC (U-18)    

16 minuta - Coquelin
29 minuta - Coquelin (Afobe)
88 minuta - Afobe (Ebecilio)

* W Arsenalu na prawej obronie, Eastmond. Zapomniałem go wpisać.

16 minuta - Mocno z narożnika pola karnego uderzył Coquelin, piłka wpada do siatki jeszcze odbijając się od lewego słupka bramki! 1:0!
20 minuta -   Rzut wolny dla Arsenalu, 27 metrów. Mocno uderzył Miquel, ale wspaniale wybronił Allsop!
29 minuta - Afobe mknie prawym skrzydłem, wbiega w pole karne, wycofuje do nadbiegającego Coquelina, ten strzałem po ziemi podwyższa wynik na 2:0!
41 minuta - Najlepsza szansa Lwów. Maqualao dośrodkowuje w pole karne, Marquis strzela głową, piłka po rękawicach Shea trafia w poprzeczkę!
61 minuta - McManus sfaulował Ansaha w polu karnym. Strzela Ebecilio, broni nogami Allsop! Wspaniała obrona młodego golkipera Millwall!
88 minuta - Afobe dobija piłkarzy Lwów. Po wspaniałym rajdzie środkiem pola Ebecilio podał na prawo do Afobe, ten podciał piłkę nad bezradnie interweniującym golkiperze gości, i Arsenal w wielkim stylu awansował dalej wygrywając 3:0!

Zawodnicy meczu:
Coquelin- ocena 8.0   |   Marquis- ocena 7.0
Afobe - ocena 7.5   |   Maqualao - ocena 6.0
Ebecilio- ocena 7.5   |   Allsop - ocena 6.0

Statystyki:
3     Bramki    0
2     Asysty     0
12(9)     Strzały ogółem (celne)     4(1)
1(0)     Faule (spalone)     8(2)
7     Rzuty wolne     1
1     Rzuty karne     0
4     Rzuty rożne     1
63%     Posiadanie piłki     37%

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

[Komentować będę późnym popołudniem, bądź wieczorem]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 13:04:45 wysłana przez kamikazeManCityFan »

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:15:13 »
The FA wygrana po emocjonującym meczu w dogrywce.
Henderson wykorzystał błąd obrony i dał wygraną.
Czyli jednak Fa Youth Club to turniej symulowany przez ciebie??
Szkoda porażki z juniorami Arsenalu.
widzew.png" border="0

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #89 dnia: Styczeń 31, 2012, 19:20:57 »
Ale emocji z Evertonem, dobrze że Henderson nie zawahał się uderzyć. Arsenal wygrał z Twoimi młodzikami, ale to dlatego bo mają więcej kasy to inwestują więcej w młodzież ;)

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline Nevermind

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • .
« Odpowiedź #90 dnia: Luty 01, 2012, 14:42:03 »
"McQuid - jokerowe wejście..."

8 kolejka
   Blackpool FC   0 : 1   Millwall FC     

77 minuta - McQuoid  (Batt)

6 minuta - Dośrodkowanie z lewej strony Bouazzy, Jô strzela z woleja, broni Gilks, co za interwencja! Palce lizać!
9 minuta - Rzut wolny dla Lwów. W pole karne piłkę posyła Howard, Onuoha odgrywa przed pole karne, tam nabiega J. Smith, uderzył mocno, ale nad poprzeczką!
22 minuta - Rzut rożny dla Mandarynek. Dośrodkowuje Ferguson, najwyżej wyskoczył D. Wilson strzela, nie ma bramki! Stojący na linii bramkowej Batt wybija piłkę!
44 minuta - W pole karne przeciwnika zapędził się Onuoha, z 5 metrów oddał strzał lewą nogą, broni Gilks!
48 minuta - Batt zbiegł z piłką do środka, podał piłkę w pole karne, tam wspaniale ze skrzydła zbiegł Bouazza uderzył po długim, za mocno!
51 minuta - Henderson oddaje swój pierwszy (!) strzał w tym meczu po dośrodkowaniu Bouazzy, za słabo i pewnie broni golkiper Blackpool!
69 minuta - Wprowadzony McQuoid dostał prostopadłą piłkę od Howarda, już wydawało się, że będzie strzelać, w ostatniej chwili piłkę wślizgiem wybił Wilson!
77 minuta - McQuoid podał na tzw. "ścianę" do Batta, ten odegrał z klepki, reprezentant Irlandii Płn uderzył, i tym razem Gilks skapitulował, 0:1!
85 minuta - N'Guessan przedarł się prawym skrzydłem, mocno dośrodkował, wślizgiem strzelał Jô, przeniósł piłkę nad poprzeczkę!
89 minuta - Korner dla Lwów. Dośrodkowuje McQuoid, P. Robinson strzela głową, obok słupka! Ajć było blisko!

Zawodnicy meczu:
D. Wilson - ocena 7.0   |   McQuoid - ocena 8.0
Grandin- ocena 6.0   |   Batt - ocena 7.5
K. Phillips- ocena 6.0   |   Bouazza - ocena 7.0

Statystyki:
0     Bramki    1
0     Asysty     1
2(1)     Strzały ogółem (celne)     10(5)
1(0)     Faule (spalone)     4(0)
4     Rzuty wolne     1
1     Rzuty rożne     3
42%     Posiadanie piłki     58%

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Następny mecz
nPower Championship, 9 kolejka
* Spotkanie derbowe *
  Crystal Palace  - Millwall FC 
[Dopiero w poniedziałek 6 lutego, 3majcie się!]

« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2012, 22:55:46 wysłana przez kamikazeManCityFan »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #91 dnia: Luty 01, 2012, 14:50:22 »
No moi byli podopieczni nie dali wam zbytnio rady. Zagraliście zdecydowanie lepiej od nich, i gdybyście mieli lepiej ustawione celowniki to byłby prawdziwy pogrom. Myślę, że spokojnie 3:0,albo nawet i wyżej. Wejście smoka McQuida, może warto mu dać szansę od początku.

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: Luty 01, 2012, 15:09:31 »
Prawdziwe wejście smoka McQuida, lepiej nie dawaj mu szansy od początku.
Dopiero za 3-4 mecze.(dobrych jokerów nigdy nie za wiele) ;)
Co do meczu, trzeba poprawić skuteczność bo mogliście wygrać większą ilością bramek.
widzew.png" border="0

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #93 dnia: Luty 01, 2012, 15:09:50 »
Dzięki za obszerny komentarz.  ;)

Dużo szczęścia miałeś w 22 minucie. Gdyby Batt nie wybił piłki z linii bramkowej, to kto wie jak potoczyłyby się losy spotkania? Bardzo dobrze spisał się McQuid. Ten zawodnik rozruszał grę ofensywną Millwall, a ponadto zdobył bramkę, która zapewniła Ci 3 "oczka". Wygrałeś zasłużenie i mam nadzieję, że Crystal Palace poradzisz sobie równie dobrze.  ;)

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #94 dnia: Luty 02, 2012, 21:46:06 »
Bardzo ważne zwycięstwo z Blackpool. Gilks dobrze bronił jednak w końcu skapitulował. Świetne wejście McQuid'a, który po wejściu z ławy strzela zwycięskiego gola. Miał trener nosa. Teraz czeka cię derbowy mecz z Crystal Palace. Mam nadzieję, że Millwall wygra tak prestiżowe spotkanie.

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #95 dnia: Luty 02, 2012, 22:14:42 »
Mecz z przewagą Milwall. Lecz Mandarynki miały jedną , dobrą okazję która mogła dać im bramkę. Jednak nie wykorzystali jej w pełni i przegrali. Kapitalne wejście zaliczył McQuoid!

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #96 dnia: Luty 02, 2012, 23:53:05 »
Miałeś bardzo dużo sytuacji. Na początku strzał z wolaj Jo i uderzenie Smitha.
Blackpool troszkę Cię docisnął później, miałeś szczęście, bowiem po strzale wybiłeś piłkę z linii bramkowej.
Przed końcem 1 połowy mogłeś zdobyć 1 gola, no, ale jeśli się nie strzela z kilku metrów. :D
Druga połowa to nadal twoja dominacja. Miałeś znowu dużo sytuacji, ale świetnie spisywali się obrońce twojego rywala. W końcówce Gilks jednak skapitulował, i ważne 3 punkty lecą na twoje konto.

Offline Nevermind

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • .
« Odpowiedź #97 dnia: Luty 06, 2012, 15:16:18 »
"Festiwal bramkarzy..."

9 kolejka
* Spotkanie derbowe *
   Millwall FC   2 : 1   Crystal Palace     

11 minuta - Mkandawire
49 minuta - Jô (Onuoha)
88 minuta - Pedroza (Garvan)

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
* zmieniłem "linebuildera na this11, będzie mi sie łatwiej robić składy ;)

11 minuta - Sprzed pola karnego na strzał zdecydował się vice-kapitan Lwów Trotter, dobrze wybronił jednak Speroni. Mamy rzut rożny!
11 minuta - Dośrodkowuje Batt, kierunek lotu piłki zmienił obrońca McShane, akcje zamyka Mkandawire strzał głową i mamy pierwszą bramkę 1:0 !
26 minuta - Nieporozumienie Onuohy z Forde, mało brakowało,by Anglik przelobował swego bramkarza, na szczęście golkiper Lwów, w ostatniej chwili wybił piłkę!
31 minuta - Dikgacoi podaje piłkę w pole karne, Pedroza odgrywa z pierwszej piłki do O'Keefe ten strzela i nad poprzeczką! Było bardzo blisko!
36 minuta - Jô drybluje w polu karnym, przełożył na słabszą nogę, strzela, piłka leci w samo okienko bramki, broni Speroni! Jak On to obronił?!
46 minuta - Kolejna szansa Brazylijczyka, dostał dobrą piłkę od Trottera, stanął sam na sam z Speronim, górą znowu bramkarz Crystal Palace!
49 minuta - Do trzech razy sztuka! Jakimś trafem Onuoha znalazł się na prawym skrzydle, dośrodkował w pole karne, tam Jô uprzedził obrońców i jest już 2:0!
77 minuta - Potężny strzał z dystansu Dikgacoiego trafia w prawy słupek bramki Millwall, dobija jeszcze Ambrose, świetnie broni Forde!
85 minuta - Rzut rożny dla Orłów. Dośrodkowanie Garvana i gol Pedrozy . Znakomicie zmieścił piłkę pomiędzy Dunnem a Forde. 2:1!
88 minuta - Doliczony czas gry. Jedinak minął Warda, strzela, broni przed siebie Forde, znowu dobija Jedinak, zablokowany przez Onuohę! Rzut rożny!
89 minuta - Znowu dośrodkowuje Garvan, najwyżej wyskoczył Pedroza strzela głową i z linii bramkowej broni Forde! Co za interwencja! Koniec meczu! 2:1!

Zawodnicy meczu:
Mkandawire - ocena 7.5   |   Jedinak - ocena 6.5
Jô - ocena 7.5   |   Speroni - ocena 6.5
Forde- ocena 6.5   |   Dikgacoi - ocena 6.0

Statystyki:
2     Bramki    1
1     Asysty     1
13(6)     Strzały ogółem (celne)     8(7)
3(0)     Faule (spalone)     0(0)
0     Rzuty wolne     3
2     Rzuty rożne     3
55%     Posiadanie piłki     45%

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Następny mecz
nPower Championship, 10 kolejka
  Nottingham Forest  - Millwall FC 

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #98 dnia: Luty 06, 2012, 15:59:30 »
Ciężkie spotkanie ale najważniejsze, że udało się wygrać. Jo powinien strzelić 3 bramki, dobry musi być ten bramkarz ;) Goście mogli jeszcze wyrównać ale świetnie spisał się Twój bramkarz ;)

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #99 dnia: Luty 06, 2012, 20:46:12 »
Kapitalny mecz obu golkiperów. Bardzo dobrze broni Speroni i Jo nie mógł mu strzelić gola. W końcu się mu to udało. Po bramce Orłów zaczęli oni dążyć do wyrównania. Nie pozwolił na to Forde mając kilka kapitalnych interwencji. Brawa za pokonanie Crystal Palace w derbach Londynu. Teraz czeka was wyjazd na City Ground. Ach jak ja dobrze znam Nottingham. Nie dawno zginął ich dawny prezes Nigel Doughty. Liczę na dobre spotkanie obu ekip i na wspaniałe widowisko futbolowe.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #99 dnia: Luty 06, 2012, 20:46:12 »