Multimedia z meczu 25 kolejki: Fulham vs Liverpool
Dalglish: Niesamowite zwycięstwo
-Jestem bardzo szczęśliwy z dzisiejszego zwycięstwa, to niesamowite wygrać w takich dramatycznych okolicznościach. Jednoczeście jestem dumny z moich graczy, zagrali do końca i byli nie ustępliwi. Pragnę pogratulować przede wszystkim Andy'emu, to był jego fantastyczny mecz.
Suarez: Ta wygrana doda nam wiary we własne możliwości
-Cieszę się z naszej postawy w dzisiejszym meczu, ciesze się, że dałem zwycięską bramkę. Do końca walczyliśmy i to się opłaciło, ta wygrana doda nam wiary we własne możliwości. Cały zespół pokazał siłę, nie jeden klub już by się załamał a nam udało się przeprowadzić jeszcze jedną akcję, to świetne uczucie.
Dembele: Graliśmy gorzej ale...
-Długo zapamiętam dzisiejsze spotkanie, nasze wzloty i upadki. Mam świadomość tego, że Liverpool był lepszy na boisku ale wiem także, że nie zasłużyliśmy na porażkę. Gol został zaliczony nie słusznie. Szkoda przegranej w ostatnich sekundach i to w taki sposób, niestety straciliśmy również punkty w tabeli.
Downing nabawił się urazu!
Zdziwienie ogarnęło podczas dzisiejszego meczu fanów gdy w 72min Stewart Downing opuszczał plac gry, pomocnik radził sobie w tym spotkaniu bardzo dobrze. Jak się okazuje przyczyną była lekka kontuzja, która nie pozwoli zagrać Anglikowi w następnym spotkaniu.
Zapowiedź 26 kolejki: QPR vs Liverpool
vs Stadion i data: Loftus Road, 18.02.2012
Następne spotkanie ligowe Liverpool rozegra na Loftus Road a przeciwnikiem The Reds będą gracze QPR. W tym meczu faworytem będą piłkarze Kenny'ego Dalglisha ale wiemy, że nie zagrają w swoim wyjściowym ustawieniu. Zabraknie kontuzjowanego Downinga, pod znakiem zapytania stoi występ Dirka Kuyta a wielu zawodników jest zmęczonych po zgrupowaniach reprezentacyjnych. Może to być szansa dla gospodarzy aby wykorzystać osłabienia kadrowe graczy Liverpool'u. Swoja szansę otrzyma Raheem Sterling, zobaczymy jak pójdzie młodemu Anglikowi. Powodzenia The Reds!
Jedenastka wystawione przez Dalglisha:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz to chyba wygląda lepiej-dzięki szefie (Składo)