Dwa transfery zrealizowane!
Niedawno oficjalna strona Hamburger SV opublikowała zdjęcia z prezentacji Miito, a to oznacza, że
piłkarz został sprowadzony do klubu! Karim Ziani także podpisał kontrakt, lecz jego prezentacja nie
została przedstawiona. Oficjalnie Argentyńczyk podpisał kontrakt za sumę 2,458,000 Euro. (4 lata) Zaś Al-
gierczyk za jedynie 1,413,000 Euro! (2 lata) Negocjacje z młodym Ravelem Morrisonem nadal trawają,
młody pomocnik żąda dużej ilości pieniędzy za grę w Niemczech, więc transfer raczej nie zostanie zrea-
lizowany. Kameruńczyk Eto'o niestety nie dołączy do klubu, potwierdził to sam Thorsten Fink.
Jesteśmy zadowoleni z tego, że pozyskaliśmy Gabriela i Karima. To świetni piłkarze, grają na światowym
poziomie, i na pewno będą wzmocnieniem dla tego klubu. Ostatnimi czasy traciliśmy na prawdę dużo bramek,
mam nadzieje, że Milito weźmie na siebie ciężar jaki pełni defensywa, i przysłuży się mniejszej ilości straconych
bramek. Ziani to natomiast świetny pomocnik, widzi grę jak nikt inny, ma niesamowite zagrania i wiem, że strzeli
nie tylko jedną bramkę w tym trykocie. Próbowaliśmy ściągnąć do siebie także Eto'o, wiedzieliśmy, że będzie to
trudne, i dobrze myśleliśmy. Zawodnik mówił, że nie interesuje go gra w tym klubie, a karierę ma zakończyć w Rosji.
Natomiast gracz z Anglii, Morrison, stawiał niestety warunki finansowe, które przekraczały nasze możliwości. Ten
piłkarz jest bardzo utalentowany, ale suma była zbyt wysoka by go do nas ściągnąć, przykro mi. Mógł być solidnym
wzmocnieniem, jednak tak nie będzie. Mamy nadzieje, że te zakupy przybliżą nas do gry w Lidze Europejskiej.
Zamierzam także przyjrzeć się zawodnikom z naszej szkółki, jak sam wspominałem w wywiadzie. Być może zoba-
czymy nowe twarze w podstawowej jedenastce. - Thorsten Fink.
Poniżej przedstawiamy państwu wszystkie zdjęcia z prezentacji Gabriela Milito.
Jeśli chcecie obejrzeć zdjęcia musicie kliknąć na miniaturkę przedstawiona poniżej.
Zapraszam także do oceniania i komentowania mojej pracy!
W następnych artykułach, poznamy kolejno:
miejsce, w którym odbędzie się tournee,
wywiad z nowym trenerem klubu,
oficjalnych rywali na tournee,
wyniki spotkań przedsezonowych,
pierwszy mecz ligowy,
plotki transferowe,
coś na pewno..
Zapraszam do śledzenia tego wątku!
PS. Postaram się już jutro dodać 1 kolejkę, którą dzisiaj rozegrałem.
Przepraszam także, że nie oceniłem waszych karier, zrobię to jutro rano, jeszcze raz sorry.