Autor Wątek: Lewes Football Club by TheKrzychu  (Przeczytany 24119 razy)

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Lewes Football Club by TheKrzychu | Powalczyć o awans!
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 14, 2012, 19:25:06 »
Mecz całkowicie zdominowany. Millwall bez szans  ;) Obie bramki ze skrzydeł, w dodatku bardzo ofensywnie nastawiony Riise. Idź, i goń Hull co ci się musi udać ku chwale Lewes  ;)

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 14, 2012, 20:01:00 »

Eccleston doznał drobnego urazu

Nathan Ecclesstonnie będzie dostępny przez najbliższe 2 tygodni z powodu drobnego urazu.
Natomiast Luka Avramov jest już coraz bliżej powrotu na boisku, lekarze przewidują, że za niecały miesiąc Białorusin będzie już w pełni sił i będzie mógł hasać po murawie.

------------------

Powołania do reprezentacji

6 piłkarzy Lewes zostało powołanych na mecze towarzyskie swoich reprezentacji. Najciekawiej będzie w Gdańsku gdzie Polska będzie podejmować Maroko, co oznacza, że prawdopodobnie Tytoń wraz z Błaszczykowskim od pierwszych minut zagrają przeciwko Nabilowi El Zharowi.

------------------

Baaaaardzo krótki wywiad z Howardem

Kilka słów o wczorajszej wygranej?
Była to ważna wygrana. Wierzę, że wczorajsze zwycięstwo pomoże się nam wzmocnić tak, aby zakończyć sezon w pierwszej trójce dającej awans do Premiership. Wbrew pozorom Millwall przyjechało bardzo zorganizowane, zawsze ciężko jest pokonać taki zespół. Jeśli zdobywasz pierwszego gola to uciszasz ludzi, jednak druga bramka po prostu ich zabiła, w szczególności kiedy zaczęli próbować coś wskórać. Cieszę się, że trafiłem wtedy do siatki bo to coś, czego potrzebowaliśmy, czego potrzebowała cała drużyna, gdyż nie jesteśmy do końca pewni siebie, więc na pewno uspokoiliśmy nerwy do końca spotkania i zgarnęliśmy 3 punkty.

Kto według Ciebie jest najjaśniejszą postacią w zespole w tym sezonie?
Bez wątpienia John (Riise). Naprawdę dobrze prowadzi piłkę przy nodze, dobrze podaje, ustawia się się jako obrońca i ciężko pracuje. To dobry profesjonalista. Wiem, ze miał wspaniałe 7 lat w Liverpoolu, sporo zebrał doświadczenia grając również na arenie międzynarodowej, i w pełni to wykorzystuje. Widać gołym okiem, że złapał wysoką formę, a liga jaką jest Championship jest za słaba jak na jego umiejętności. Jestem bardzo dumny, że mogę grać obok niego co prawda gramy na różnych pozycjach ale dał mi kilka cennych rad.

Jak współpracuje Ci się z trenerem, oraz jakie są Twoje cele na ten sezon?
Mój cel na ten sezon jest prosty. Chcę być obecny w planach trenera. Chcę nadal pracować ciężko, by utrzymać miejsce w podstawowym składzie. Myślę, że dobrze grałem w poprzednim sezonie, ale myślę, że teraz stać mnie na więcej. Dobrze mi się współpracuje z trenerem. Jest bardzo dobry w tłumaczeniu, czego dokładnie oczekuje. I jeśli nie zadziałało to za pierwszym razem, upewnia się, iż zadziała za drugim. Każdy to lubi. Tak jak mówiłem, muszę jedynie kontynuować ciężką prace i udowodnić szefowi, że jestem wystarczająco dobry i lepszy od innych oraz potrafię poradzić sobie z presją związaną z grą dla Lewes.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 20:05:03 wysłana przez thekrzychu »

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
    • Status GG
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 14, 2012, 20:04:49 »
Ech, niedawno dołączył i już kontuzja.  Dobrze że tylko dwa tygodnia

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 14, 2012, 20:12:41 »
Ciekawy wywiad z Howardem. Riise to u was chyba fachowiec. Każdy by chciał mieć przy swoim boku tak doświadczonego piłkarza, który dwa razy grał we finale LM. Liczę, że Howard często będzie grywał. W meczu z Millwall ustalił wynik spotkania. Czemu w grze nazywasz się Crystal Palace ?

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 14, 2012, 20:32:15 »
Czemu w grze nazywasz się Crystal Palace ?
Bo nie można było podmienić loga żadnej drużyny z championship, a nie chciałem żadnej drużyny z BPL usuwać :) Tak samo nie mogłem zmienić struktur lig ;)Więc uznałem, że nie będę kombinować...

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 14, 2012, 20:42:32 »
Fajny wywiad.
Kolejne zwycięstwo, teraz nie mam wątpliwości, że walka o mistrzostwo jest realna ;)

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #66 dnia: Luty 14, 2012, 22:09:09 »
Dobrze że to tylko drobny uraz bo jak wiemy mogło zakończy się gorzej. Widzę że powołania są także na najbliższy mecz radził bym ci ich nie wystawiać ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 15, 2012, 11:08:48 »
Dobry mecz z Millwall. Nie jest to jakiś specjalnie mocny klub jednak potrafią sprawić problemy. Fajny wywiad z Howard'em. Faktycznie rozegrał dobrze zawody. Eccleston miał pecha ale masz w zespole lepszych piłkarzy więc sobie poradzisz bez młodego Anglika.

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 15, 2012, 13:17:27 »
Żurawiak pokazał że odnaleźć się w polu karnym potrafi :D Świetna główka.
Szkoda kontuzji w zespole, ale mam nadzieję że szybko dojdą do dobrej dyspozycji po tych urazach. Polska v Maroko: kto wygra, Tytoń i Kuba czy El Zhar? :D Pewnie się o coś założyli w klubie, przegrany stawia kolacje :P

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 15, 2012, 13:59:28 »

Żurawski znowu strzela, niestety tylko remis...

Bramki:
13 min C. Brown (as. Diouf) na 1:0
34 min Żurawski (as. McCarthy) na 1:1

Cała 6 powołanych zawodników na mecze reprezentacyjne, nie znalazła się nawet w kadrze meczowej. Lewes teoretycznie miało zagrać systemem 4-5-1 z J. Rice i Howardem na skrzydle, niestety w praktyce wyglądało to całkiem inaczej. Dwójka ta często schodziła do środka, robiąc miejsce dla bocznych obrońców, którzy jednak nie kwapili się do akcji ofensywnych. Wyszło na to, że Lewes grało z 5 środkowymi pomocnikami, bardzo odkrywając skrzydła. Ten przypadek wykorzystywali skrzydłowi Doncaster a dokładniej E. Diouf i Barnes. Rovers wyszło na prowadzenie po błędach Ferreiry i Woodgate, a do siatki trafił Brown. The Rooks odpowiedzieli trafieniem w 34 minucie Żurawskiego, który dostał ładną piłkę od 17-letniego pomocnika McCarthy'ego. Niestety do końca pierwszej połowy to Doncaster wyraźnie dominowało na boisku. Dopiero kiedy na boisku w 65 pojawili się Vahirua i Pinga, Lewes przeszło na 4-3-3 i zaczęli kontrolować spotkanie. Mnóstwo akcji na prawym skrzydle przeprowadził młody Nowozelandczyk, ale koledzy z zespołu nie potrafili należycie wykorzystać jego wrzutek w pole karne.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Następny rywal : West Ham United  (na wyjeździe)

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 15, 2012, 14:07:25 »
Remis, no ale byłeś na wyjeździe. Gdybyś grał na własnym stadionie zatrzymał byś trzy punkty u siebie. Żurawski w świetnej formie, widać odnalazł się w Anglii  ;D .

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 15, 2012, 15:44:56 »
Remis, ale z pewnością dlatego, że nie grałeś podstawowym składem. Aż sześciu graczy pojechało na zgrupowania i nie pojechali na twój mecz. W meczu tym odsłoniłeś skrzydła i wykorzystało to Doncaster. Ty szybko wyrównujesz. Po przerwie wpuściłeś Varihue i Pingę, zmieniłeś taktykę. Graliście lepiej od rywali, ale nie potrafiliście wygrać tego spotkania.

Dawid_90

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 15, 2012, 15:58:06 »
dobry mecz "rezerw", ale szkoda że tylko remis, bo miałeś sporą przewagę

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 15, 2012, 15:59:57 »

Żuraw zapewnia 3 punkty!

Bramki:
56 min Watson (as. Ferreira) na 0:1
78 min Vaz Te (as. Diouf) na 1:1
92 min Żurawski  na 1:2

Bardzo wyrównana pierwsza połowa. Głównie atakowali piłkarze WHU, ale dobrze bronili się The Rooks, mając na boisku, aż 5 obrońców. W pierwszej połowie sędzia nie podyktował rzutu karnego, a faul na Ecclestonie wbiegające w pole karne był ewidentny. Pierwsza bramka wpadła 56 minucie ze stałego fragmentu gry. Dobrze dośrodkował Paulo Ferreira, a Watson słabszą nogą zmieścił piłkę pomiędzy słupkiem, a obrońcą. Widać, że ćwiczyli to na treningach. Po zdobyciu bramki Lewes zamiast nadal atakować, cofnęli się i to WHU przejęło kontrolę. W 78 minucie atomowym uderzeniem pod samą poprzeczką popisał się Vaz Te.  Nie dość, że piłka uderzona bardzo precyzyjnie to jeszcze dostała bardzo dużej rotacji. Trener Engel chcąc wygrać to spotkanie zmienił Shackella wpuszczając na boisko Żurawskiego. Było to strzałem w "10". Żuraw w doliczonym czasie gry strzelił bramkę na wagę 3 punktów. Piłkarze WHU protestowali, że Polak w momencie podania od Ecclestona był na spalonym, ale powtórki pokazują co innego.To piłkarz WHU tak niefortunnie interweniował, sędzia dobrze zrobił, że uznał bramkę.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Następny rywal : Sunderland AFC (na wyjeździe) - w ramach FA CUP

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Milan.
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 15, 2012, 16:08:15 »
Świetny mecz Lewes, a Żurawski podtrzymują świetną formę a dla klubu to oznacza kolejne trzy punkty. Taki zawodnik w zespole to skarb.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 15, 2012, 16:12:58 »

Fenomenalny Sessegnon, duża wola walki...

Bramki:
3 min Bendtner (as. Sessegnon) na 1:0
29 min Bendtner (as. Sessegnon) na 2:0
34 min F. Campbell (as. Sessegnon) na 3:0
50 min Żurawski (as. Riise) na 3:1
59 min Błaszczykowski (as. El Zhar) na 3:2

Dwie odmienne połowy. W pierwszej Lewes kompletnie nie istniało. W drugiej było o wiele, wiele lepiej. Pierwsze trzy bramki padły po asystach Sessegnona, który miał wiele luzu w środku pola. Środek pola Lewes tworzyli 17-letni McCarthy oraz 18-letni Duffy. Ten drugi został już w 40 minucie zmieniony przez Howarda, który również nie zagrał jakiegoś wybitnego spotkania. Dobrze za to spisali się Polacy, którzy mimo stanu 0:3 wykazywali największą wolę walki. I tak o to Błaszczykowski i Żurawski w drugiej połowie zdobyli bramki, po dośrodkowaniach z lewej strony. W końcówce szanse zmarnowali Kewell (półwolej z 11 metra), Żurawski (strzał zza pola karnego) oraz Pinga (sytuacja sam na sam).  Ostatecznie to Sunderland zwyciężył i to oni awansowali dalej.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Następny rywal : zapomniałem sprawdzić  8) Ale chyba Leicester City 8)
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 16:15:59 wysłana przez thekrzychu »

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 15, 2012, 16:21:49 »
Cieszy fakt, że do siatki rywali trafiali Polacy, ale wynik nie jest już tak radosny. Fenomenalne spotkanie rozegrał Sessegnon. Francuz aż trzykrotnie podawał jako ostatni. Teraz możesz skupić się na lidze. Na razie plasujesz się na 6. pozycji, więc nie jest źle. :)

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
    • Status GG
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 15, 2012, 16:44:46 »
Nie ma co, mecz słaby nie był. Sunderland nigdy nie był IMO słabym rywalem. Mogli chociaż nie wystawić Sessegnon'a. Boli, bo w meczu przeważałeś

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Milan.
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 15, 2012, 17:09:06 »
Trochę przespałeś pierwszą połowę, ale druga w twoim wykonaniu świetna. Szkoda odpadnięcia, ale teraz możesz na 100% skupić się na awansie do Premier League.

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #79 dnia: Luty 15, 2012, 18:34:31 »
Gdyby Sessegnon nie miał tyle miejsca to nie rozgrywałby tak dobrze piłki, mimo wszystko mecz nie był słaby tylko trochę pechowy.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #79 dnia: Luty 15, 2012, 18:34:31 »