Autor Wątek: Sport - wątek ogólny  (Przeczytany 496205 razy)

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: Sport-wątek ogólny.
« Odpowiedź #1940 dnia: Luty 03, 2013, 19:25:16 »
No. 25 kolejek za pasem, a oni nie wygrali jeszcze ani jednego meczu z drużyną z górnej połowy tabeli. Poza tym, oni na mecze z największymi rywalami spinali się zawsze, niezależnie od pozycji w lidze.
Cóż za złota myśl. Mówi to Pan, który jeszcze niedawno wypominał mi powtarzanie czegoś, a sam już piszesz ten tekst o niewygraniu z górną połową tabeli po raz któryś. Boże...nie możesz siedzieć sobie w tym swoim Manchesterze i nie pieprzyć o wszystkim co ma związek z LFC? Panie ekspercie futbolowy.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1941 dnia: Luty 03, 2013, 19:29:18 »
Ne(r)d zauważ, że przegrali też niewiele spotkań. Może chociaż dziś, w ramach wdzięczności posiedziałbyś cicho, oddając wdzięczność za umożliwienie powiększenia przewagi punktowej ?
Kiedy dasz sobie na wstrzymanie i przestaniesz najeżdżać na LFC ? Rozumiem nienawiść, ale przekraczasz pomału pewne granice przyzwoitości...
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1942 dnia: Luty 03, 2013, 19:50:42 »
Na tekst, że grają coraz lepiej, podałem czyste fakty bez żadnej złośliwości. Gdzie tu powód do spiny? Sami jej szukacie, a potem się dziwicie, że ją znajdujecie.

Wspomniałem o tym dopiero drugi raz (pierwszy raz był chyba jeszcze w zeszłym roku - w każdym razie kilka kolejek wstecz). Nawet nie pamiętam, czego się uczepiłem w twoim przypadku. Pieprzenia o kolaboracji z sędziami?

Ostatnich kilku słów nawet nie skomentuję (podobnie jak prześmiesznego żarciku Robercika), bo jedno z trwających obecnie głosowań mówi samo za siebie.

Może pogódźcie się z tym, że nie każda krytyka waszego klubu powiązana jest z niechęcią do niego, bo to przewrażliwienie powoli zaczyna przerastać wasze ego.
" border="0

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1943 dnia: Luty 03, 2013, 19:55:30 »
Po prostu interesuje mnie po co?....Czy ja siedzę w każdym wątku i najeżdżam z każdego powodu na United? Nie bo mam ich serdecznie w dupie i Ty powinieneś mieć tak samo...ale nie. Musisz wszystko skrytykować. Mówisz o ego, Ty swoje chyba musisz podnieść tym ,że wyśmiejesz Liverpool wszędzie gdzie to możliwe.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #1944 dnia: Luty 03, 2013, 20:09:00 »
haha wybacz wielki fanie Manchesteru, ale twoje słowa w połączeniu z tekstem, który walnąłeś dzisiaj w wątku o CFC ("uważajcie na Liverpool" - w kontekście walki o Top 4) brzmią bardzo obiektywnie. Nawet sama zajmowana przez ciebie pozycja kibica MU świadczy że masz jeden cel. Ale co tam, zawsze można się wyprzeć i powiedzieć, że podałeś tylko fakty, sugerując że oceniasz rzetelnie. Dobry krętacz z ciebie i łatwo manipulujesz, tylko czemu nie pokażesz jaj i nie powiesz, że faktycznie "masz coś do LFC i musisz go najeżdżać.". Kompleksy wyjdą ?
Drobna rada - nie chcesz być kojarzony z ciągłymi podjazdami na Liverpool ? - Przestań wypowiadać się na jego temat tak często. Bo nie ukryjesz tego, że często wypowiadasz się negatywnie na tematy związane z "The Reds".
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1945 dnia: Luty 03, 2013, 20:27:11 »
Bardziej od Liverpoolu nie lubię Realu. Widziałeś kiedyś, żebym na niego najeżdżał?

I czy ja się czepiam, gdy ktoś zwyczajnie skrytykuje Manchester United? Nie. Nie znoszę tylko oszczerstw o współpracy z sędziami, bo historia pokazuje, że ten klub czasami nawet bardziej cierpi po decyzjach sędziów niż z nich korzysta.

Już zupełnie abstrah/uję od tego, że nigdy w tym dziale nie cisnąłem samego Liverpoolu. Krytykowałem tylko jego kibiców i fanów (podając zresztą szereg mocnych powodów). I to ile razy? W sumie niedawno zacząłem.

Cytat: robi
haha wybacz wielki fanie Manchesteru, ale twoje słowa w połączeniu z tekstem, który walnąłeś dzisiaj w wątku o CFC ("uważajcie na Liverpool" - w kontekście walki o Top 4) brzmią bardzo obiektywnie.
Jako, że tamto zdanie padło w żartobliwym tonie (na co wskazuje stosowny emotikon, którego używam za każdym razem w podobnych sytuacjach), wspomnienie o tym przez ciebie brzmi nieco żałośnie. Tak, wiem, tak naprawdę chciałem pojechać Liverpool, a teraz się wypieram. Straszne, co to będzie.

tylko czemu nie pokażesz jaj i nie powiesz, że faktycznie "masz coś do LFC i musisz go najeżdżać.".
Bo w tym wypadku nie najeżdżam?
Ale to by było za proste.

haha wybacz wielki fanie Manchesteru
Zabrzmiało tak, jakbyś w coś wątpił.

Kompleksy wyjdą ?
Już ci kiedyś pisałem, dlaczego doszukiwanie się kompleksu rzekomego Liverpoolu wśród fanów ManUtd jest bezcelowe i trąci żebrami o atencję. Przeczytałeś to w ogóle? Nie wydaje mi się.

No i brawo, zrobiliście kolejną kłótnię z niczego. A potem wy, biedaczki, męczennicy o spokój na forum dziwicie się, że sytuacja wygląda jak wygląda.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2013, 20:47:44 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #1946 dnia: Luty 03, 2013, 20:46:32 »
Bardziej od Liverpoolu nie lubię Realu. Widziałeś kiedyś, żebym na niego najeżdżał?
taa, a ja nienawidzę MU. Widziałeś, żebym na niego ciągle najeżdżał ?

Już zupełnie abstrah/uję od tego, że nigdy w tym dziale nie cisnąłem samego Liverpoolu. Krytykowałem tylko jego kibiców i fanów (podając zresztą szereg mocnych powodów). I to ile razy? W sumie niedawno zacząłem.
No, a z tym Top 4 to nie był pojazd na cały klub.

Bo w tym wypadku nie najeżdżam?
Ale to by było za proste.

Mhm, tylko ja i Rogalos jesteśmy psychiczni i rzucamy się na biednego Neda, który wyraża obiektywnie swoja opinię, bez żadnych emocji i z twarzą zimnego skurwiela. Smutne.

Zabrzmiało tak, jakbyś w coś wątpił.
od dzisiaj mogę na ciebie wołać: "napinaczu z Manchesteru."

Już ci kiedyś pisałem, dlaczego doszukiwanie się kompleksu rzekomego Liverpoolu wśród fanów ManUtd jest bezcelowe i trąci żebrami o atencję. Przeczytałeś to w ogóle? Nie wydaje mi się.
przeczytałem, ale z każdym twoim postem czuję że ci to chyba mama pisała.

No i brawo, zrobiliście kolejną kłótnię z niczego. A potem wy, biedaczki, męczennicy o spokój na forum dziwicie się, że sytuacja wygląda jak wygląda.
a wystarczyło, żebyś wstrzymał swój ryjek i się nie odzywał... Wszystkim by na dobre wyszło.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1947 dnia: Luty 03, 2013, 20:58:31 »
No, a z tym Top 4 to nie był pojazd na cały klub.
To był żart. Już o tym wspomniałem, ale przecież czytanie ze zrozumieniem jest passe.

Mhm, tylko ja i Rogalos jesteśmy psychiczni i rzucamy się na biednego Neda, który wyraża obiektywnie swoja opinię, bez żadnych emocji i z twarzą zimnego skurwiela. Smutne.
Smutne jest to, że rozumiałbym, gdybyście się mnie uczepili, gdybym się naprawdę nabijał z LFC albo go "hejtował" tak jak to robią małoletni "fani" Barcelony i Realu w stosunku do siebie nawzajem. Teraz robicie z igły widły. Gdy koledzy wam mówią, że w czymś wam nie idzie, rzucacie się na nich z pięściami?

przeczytałem, ale z każdym twoim postem czuję że ci to chyba mama pisała.
Bo?

Serio, teraz już wiem, że gdy dres znęca się nad słabszymi i ściąga z nich haracze, to tak naprawdę ma kompleks swojej ofiary. Brzmi idiotycznie (tak jak wspomnienie o kolegach na górze), ale to ten sam tok myślenia.

a wystarczyło, żebyś wstrzymał swój ryjek i się nie odzywał... Wszystkim by na dobre wyszło.
Odezwałem się pierwszy. To nie moja wina, że jesteście jak psy: znajduje się niemy gwizdek i używa się go, myśląc, że nie działa, a potem jednak przybiega zgraja i szczeka.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #1948 dnia: Luty 03, 2013, 21:17:03 »
To był żart. Już o tym wspomniałem, ale przecież czytanie ze zrozumieniem jest passe.
a to żarty nie mogą obrażać i nigdy, przenigdy nie wynikają z chęci ubliżenia, czy pojechaniu komuś/czemuś ?

Smutne jest to, że rozumiałbym, gdybyście się mnie uczepili, gdybym się naprawdę nabijał z LFC albo go "hejtował" tak jak to robią małoletni "fani" Barcelony i Realu w stosunku do siebie nawzajem.
Nie rozumiesz, że tak się czujemy ? TAK. DOKŁADNIE TAK SIĘ CZUJEMY. Wbij to sobie do głowy, bo chyba negatywnie o Liverpoolu cały czas się nie musisz wypowiadać. I my i ty będziemy mieli spokój, całe forum będzie szczęśliwe że nie ma tych dyskusji.

Teraz robicie z igły widły.
bo przesadzasz.

Bo?
Domyśl się, poczytaj moje posty, wywnioskuj kontekst.

Serio, teraz już wiem, że gdy dres znęca się nad słabszymi i ściąga z nich haracze, to tak naprawdę ma kompleks swojej ofiary.  Brzmi idiotycznie (tak jak wspomnienie o kolegach na górze), ale to ten sam tok myślenia.
Jesteś taki zajebisty, że muszę się ciebie uczepić. Dzień w dzień wchodzę w twój profil i przeglądam wszystkie wiadomości jakie napisałeś. Niedługo znajdę cię na fb. A tak serio, to nie odwracaj kota ogonem. Wypowiadasz się negatywnie o LFC i przewija się to wszędzie. Nie da się nie czytać tych oszczerstw i żarcików.

Odezwałem się pierwszy. To nie moja wina, że jesteście jak psy: znajduje się niemy gwizdek i używa się go, myśląc, że nie działa, a potem jednak przybiega zgraja i szczeka.
To po co w ogóle używać tego "niemego gwizdka", skoro wiesz że twoje wcześniejsze wypowiedzi klub (kibiców, whatever - wszystko co związane z LFC) obrażały ? Chcesz się pokłócić, czy wylać żale ?
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1949 dnia: Luty 03, 2013, 21:20:34 »
Z dnia na dzień stajesz się dla mnie co raz bardziej podobny do NeXata. Tyle.

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1950 dnia: Luty 03, 2013, 21:49:51 »
Bario już strzela dla Milanu  ;)

Offline Levy

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 07.12.2011r.
  • Il Fenomeno
    • Steam
« Odpowiedź #1951 dnia: Luty 03, 2013, 22:04:39 »
Panowie niepotrzebnie się trudzicie. Przecież Pan Nederland to człowiek, który pozjadał wszystkie rozumy. Nie sposób go przegadać w żadnej z dyskusji, on zwyczajnie wie wszystko najlepiej i koniec. To jeden z tych, którzy przenigdy nie przyznają się do żadnego błędu, ani nie przyznają nikomu racji. Wiem ze się wpier***am w dyskusje, ale już od bardzo dawna śledzę to forum, i nie mogę patrzeć na te mądrości życiowe Neda. Pewnie za chwilę będzie próbował mnie zgasić swoimi rażąco inteligentnymi ripostami, ale cóż... ten typ tak ma...

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #1952 dnia: Luty 03, 2013, 22:56:00 »
normalnie bym to olał, ale po prostu nie wytrzymuje od tych oszczerstw na rzecz Liverpoolu. Już pomijając które są słuszne/ nie słuszne i jak zły jest również ManUtd. Normalnie wkurwia on do granic człowieka swoimi ciągłymi podjazdami na LFC. I gdyby przystopował, to wszystkim by na zdrowie wyszło. Wy nie musielibyście patrzeć na te dyskusje, a ja wraz z innymi fanami The Reds nie szargalibyśmy sobie nerwów.
Chyba przeżyje bez ciągłego zwracania uwagi na Liverpool ?
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline ebolek22

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.02.2009r.
« Odpowiedź #1953 dnia: Luty 03, 2013, 23:08:37 »
E tam gadacie głupoty Ned jest spoko:P

Offline eMeK

• Trener
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.03.2009r.
« Odpowiedź #1954 dnia: Luty 03, 2013, 23:15:43 »
Super Bowl za niecałą godzinę, oglądacie? ;D Baltimore Ravens z San Francisco 49ers zagrają. Po przyswojeniu zasad całkiem ciekawy sport. :)
E: Na Polsacie sport ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2013, 00:11:25 wysłana przez eMeK »

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #1955 dnia: Luty 03, 2013, 23:24:24 »
E tam gadacie głupoty Ned jest spoko:P
dla mnie może być królem Tajlandii, niech tylko przystopuje ze swoimi gadkami.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Palacio

• Administrator
  • Dostał Piw: 300
  • Na forum od: 04.03.2009r.
    • Status GG
    • Steam
    • BOCA JUNIORS
  • Gram w: eFootball PES 2022
« Odpowiedź #1956 dnia: Luty 04, 2013, 08:49:03 »
Pierwszy gol Pato w Corinthians.
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=390f91e800584375631b9fdc3dfce35c&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=390f91e800584375631b9fdc3dfce35c&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1957 dnia: Luty 04, 2013, 12:33:39 »
Ta afera wstrząśnie światem futbolu. Rob Wainright, dyrektor Europolu, na specjalnie zwołanej konferencji prasowej ogłosił, że wykryto całą siatkę ustawiania meczów piłkarskich w Europie. Liczby są szokujące - 380 ustawionych spotkań, 425 podejrzanych z piętnastu krajów. Podejrzani są sędziowie, piłkarza, a także przestępcy, w tym zorganizowana przestępczość z Azji.

Wśród ustawionych spotkań mają być dwa mecze Ligi Mistrzów, a także spotkania w ramach kwalifikacji do mistrzostw świata i mistrzostw Europy. Rob Wainright powiedział, że chodzi także o wiele meczów z czołowych europejskich lig.

Doskonale
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline sempre_barca

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 16.08.2011r.
« Odpowiedź #1958 dnia: Luty 04, 2013, 15:34:52 »
Ostatnim znanym i wielkim klubem, któremu udowodniono korupcję i  został za nią ukarany był chyba Juventus. Skoro są mecze z czołowych lig to ciekawe, który zespół teraz.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1959 dnia: Luty 04, 2013, 18:39:45 »
Cytat: robi
a to żarty nie mogą obrażać i nigdy, przenigdy nie wynikają z chęci ubliżenia, czy pojechaniu komuś/czemuś ?
Żarty tego typu mają to do siebie, że nie są obraźliwe. No ale wiem, że są ludzie, którzy poczują się urażeni nawet po pochwale.

Nie rozumiesz, że tak się czujemy ? TAK. DOKŁADNIE TAK SIĘ CZUJEMY.
Błędnie założyłem, że logiczne myślenie i stabilność emocjonalna jeszcze nie zaśpiewały wam "Song to Say Goodbye".

bo przesadzasz.
Nie da się robić z igły wideł, gdy ktoś przesadza. To sprzeczność znaczeniowa.

Uraziło was tak wspomnienie, że Liverpool nie wygrał jeszcze ani jednego meczu z drużyną z górnej połowy tabeli, w dodatku nie podane ot tak, tylko w opozycji do innej opinii, według której The Reds grają coraz lepiej i że podobno trzeba to przyznać. Tak samo "obrazilibyście" mnie, wspominając, że Manchester United zdobył 34 punkty w lidze na drodze comebacku i jest na dobrej drodze do pobicia rekordu Premier League albo że spośród 20 ligowych zwycięstw ManUtd w tym sezonie aż 13 to wygrane różnicą jednej bramki.

Gdybym chciał was wkurzyć, to w waszym wątku bez żadnego powodu wspomniałbym na przykład o tym, że w internetowym głosowaniu FA Steven Gerrard został piłkarzem roku w Anglii, Jordan Henderson zwyciężył w tej samej kategorii w przypadku kadry U-21 (ma prawie 23 lata, ale co tam), a zaraz za nim był... Martin Kelly.

Domyśl się, poczytaj moje posty, wywnioskuj kontekst.
Póki co domyśliłem się, że według ciebie nie da się wspomnieć o czymś częściej niż raz do roku, nie mając kompleksu na punkcie tego czegoś. Mama to ci chyba rozwiązywała zadania na logiczne myślenie w podstawówce.

Wypowiadasz się negatywnie o LFC i przewija się to wszędzie.
W ciągu ostatniego roku* kilkukrotnie (góra 3, 4 razy) wkleiłem linki do artykułów na lfc.pl, pod którymi pojawiły się kompromitujące komentarze (tamtejsi bywalcy lubią sobie robić bekę z siebie samych), raz w dłuższej wypowiedzi skrytykowałem fanów Liverpoolu. Poza tym, opowiedziałem się po stronie Evry w jego konflikcie i zakwestionowałem wybór Stevena Gerrarda do jedenastki dekady, która miała być podobno oficjalną jedenastką UEFA (podałem 6 czy 7 osób, które według mnie mogłyby zająć jego miejsce, ale dla RoGalosa liczyło się tylko to, że wśród nich był Paul Scholes). I to wszystko. Faktycznie, mnóstwo tego. No i wszędzie - w aż dwóch wątkach.

Dla odmiany, na łamach tego działu z różnych powodów niejednokrotnie skrytykowałem chyba wszystko, co związane z Realem, Barceloną, Chelsea, kilkoma reprezentacjami i jeszcze paroma zespołami. Tak się składa, że fani dwóch pierwszych drużyn stanowią większość wśród osób pisujących w dziale Sport. Dyskutowałem nie raz, czasami nawet zażarcie, ale czy z kimś kłóciłem się tak jak z wami? Nie. Może tylko z ebolkiem (o Premier League, bo jest na jej punkcie przewrażliwiony) i kmironem (o Euro, bodajże chodziło o Cristiano Ronaldo), ale raz, że to i tak nie były tak "personalne" kłótnie jak z wami i dwa, że ebolek widać nie chowa do mnie urazy, a kmiron mnie przeprosił.

Wnioski wyciągnijcie sami. Notatki dyktował wam nie będę.

Nie da się nie czytać tych oszczerstw
Problem w tym, że te rzekome oszczerstwa to po prostu prawda. I to w dodatku nie goła, tylko poparta argumentami.

To po co w ogóle używać tego "niemego gwizdka", skoro wiesz że twoje wcześniejsze wypowiedzi klub (kibiców, whatever - wszystko co związane z LFC) obrażały ?
Nie zrozumiałeś mnie. Niemy gwizdek to metafora wypowiedzi, która sama w sobie nie ma nic złego i pozornie nie powinna mieć żadnych negatywnych skutków, ale okazuje się, że ktoś jednak uważa inaczej i przylatują jak świnie do koryta.

Chcesz się pokłócić, czy wylać żale ?
I kto to mówi? O ile w przypadku ebolka mogę powiedzieć, że prowokowałem kłótnie, może czasami zbyt ostro atakując jego poglądy, tak nie sprokurowałem ani jednej kłótni z żadnym z waszej dwójki.

*Około roku, bo wcześniej RoGalos zajmował się głównie pastwieniem się nad Super_Mario w dziale karier, a ciebie wtedy akurat nie było. Ogólnie rzecz biorąc, kiedyś miałeś avatar z Henrym i potem chyba gdzieś wsiąkłeś.

Cytat: RoGalos
Z dnia na dzień stajesz się dla mnie co raz bardziej podobny do NeXata. Tyle.
Zwłaszcza, że on podobno w pewnym stopniu wzorował się na mnie.

Cytat: LevyR9
on zwyczajnie wie wszystko najlepiej
Przeważnie mam rację.

To jeden z tych, którzy przenigdy nie przyznają się do żadnego błędu, ani nie przyznają nikomu racji. Wiem ze się wpier***am w dyskusje, ale już od bardzo dawna śledzę to forum, i nie mogę patrzeć na te mądrości życiowe Neda.
Ręce mi opadają. Albo śledzisz forum z wyłączonym monitorem, albo po prostu robisz to bardzo słabo i wybiórczo, widząc tylko to, co pasuje do twojego wyobrażenia o mnie.

Pewnie za chwilę będzie próbował mnie zgasić swoimi rażąco inteligentnymi ripostami, ale cóż... ten typ tak ma...
Ocena ludzi, z którymi nigdy się słowa nie zamieniło jest znacznie bardziej inteligentna.

Ostatnim znanym i wielkim klubem, któremu udowodniono korupcję i  został za nią ukarany był chyba Juventus. Skoro są mecze z czołowych lig to ciekawe, który zespół teraz.
Tak naprawdę to nic konkretnego im nie udowodniono.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2013, 19:13:34 wysłana przez Nederland »
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1959 dnia: Luty 04, 2013, 18:39:45 »