Archiwum > Sport
Sport - wątek ogólny
hose444:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETak.
Ciekawy jestem opinii, tyle.
--- Koniec cytatu ---
Luz. Chciałem się tylko przekonać, czy to Ty. Zacytowałem akurat ten fragment Twojego postu.
--- Cytuj ---Messi ma 4, Ronaldo 3.
--- Koniec cytatu ---
Czyli za rok albo Messi zdeklasuje CR7, albo Ronaldo się zrówna z Leo. Będzie się działo.
Nederland:
Widziałem oficjalne wyniki.
James Rodríguez 42%
Stephanie Roche 33%
Robin van Persie 11%
Nie mówię, że gol Rodrigueza był brzydki, tylko że był strasznie powszedni. Już uznanie go za najładniejsze trafienie MŚ było komiczne. Co roku właściwie w każdej lidze na podsumowanie sezonu znajdzie się kilka podobnych. Nie wyróżnia się niczym specjalnym. Ten van Persiego przeciwnie, bo to trafienie jedyne w swoim rodzaju. Nikt wcześniej nie widział podania na dobieg przez pół boiska zwieńczonego lobem po strzale szczupakiem z pogranicza pola karnego na pełnym biegu, a już zwłaszcza na tym poziomie. Zresztą konia z rzędem temu, kto w ogóle spodziewał się takiego rozwiązania tej sytuacji.
--- Cytat: Levy ---Może chodzi o wagę spotkania?
--- Koniec cytatu ---
Cóż, to też nie był zwykły mecz grupowy, bo bodaj pierwsze w historii spotkanie mistrza z wicemistrzem świata w fazie grupowej i najwyższa porażka mistrza świata na Mundialu w historii.
--- Cytat: Palacio ---w czym jest lepsze trafienie szczupakiem (no dobra złożył się jak łuk, ale co z tego. W bramce Persiego już większy szacunek należy sie temu co podawał), od tego krytykowanej z przyjęciem piłki klatką i zdobyciu bramki z powietrza z za pola karnego i to w jakim stylu
--- Koniec cytatu ---
Uznam to za pytanie retoryczne.
Skoro kontrola piłki klatką piersiową i strzał z powietrza (tak jakby RvP nie strzelił z powietrza i ze znacznej jak na rodzaj uderzenia odległości) zasługują na taki poklask, mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego to trafienie (chodzi o drugie z filmiku) do nagrody Puskasa nie było nawet nominowane?
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Albo dlaczego ten gol (podobny do trafienia Boatenga w meczu z Arsenalem, które nominacji nie otrzymało, ale też podobny do gola Jamesa) nie dostał się do trójki w tym roku? Nie dostał się też wolej Cahilla, który padł z pierwszej piłki po długim podaniu również bez przyjęcia... ::)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
No ale dla tego plebiscytu to norma, kiedyś przewrotka Rooneya przegrała z jakimś slalomem Neymara z ligi amazońskiej, czyli trafieniem "na poziomie okręgówki". Co więcej, wtedy wyjątkowo nie przeprowadzono głosowania. No ciekawe, dlaczego...
hose444:
A, tam ja w okręgówce widziałem równie piękne brameczki. ;)
Palacio:
Jakieś ligowe mecze tu pokazujesz, zawsze gol z mundialu będzie wyżej oceniany i tego nikt nie zmieni. A co do Neymara co tak kiwał gości z okręgówki, to tak samo teraz kiwa w lidze Hiszpańskiej. Jednej z najlepszych lig w Europie, czyli poziom obrońców Europy też jest jak z okręgówki ?
Nederland:
--- Cytat: Palacio ---Jakieś ligowe mecze tu pokazujesz, zawsze gol z mundialu będzie wyżej oceniany i tego nikt nie zmieni.
--- Koniec cytatu ---
Gówno prawda. W 2010 roku wygrał gol Altintopa z eliminacji do Euro, w 2011 roku wspomniane wyżej trafienie z ligi amazońskiej, w 2012 roku z ligi tureckiej, a w 2013 roku z meczu towarzyskiego reprezentacji. Trafienie Gio van Bronckhorsta, jedyny reprezentant MŚ 2010, nie dostał się nawet do trójki - a dostały się wtedy bramki z ligi północnoirlandzkiej i drugiej (!) ligi szwedzkiej. W 2012 roku nie nominowano ani jednego gola z Euro.
Poza tym, to van Persie gola szczupakiem na Mundialu nie strzelił?
Powiedziałbym raczej, że tu obowiązuje reguła, że gracze Realu i Barcelony dostają więcej głosów. :) Neymar otrzymuje nominacje nieprzerwanie od 2010 roku.
--- Cytuj ---A co do Neymara co tak kiwał gości z okręgówki, to tak samo teraz kiwa w lidze Hiszpańskiej. Jednej z najlepszych lig w Europie, czyli poziom obrońców Europy też jest jak z okręgówki ?
--- Koniec cytatu ---
W sumie jakby nie patrzeć, w lidze hiszpańskiej niedaleko jest od takiego stwierdzenia.
Nawigacja
[#] Następna strona