Archiwum > Sport
Sport - wątek ogólny
hose444:
@Douglas:
--- Cytuj --- ale w Ekstraklasie też są świetnie oprawy( w Anglii się z tym zjawiskiem nie spotkałem...)
--- Koniec cytatu ---
Chodziło mi o otoczkę, tą medialną, a nie oprawy kibicowskie. Ekstraklasa i tak w tym aspekcie jest najlepsza ;)
--- Cytuj ---A europejskie puchary to przecież wyznacznik tego co prezentuje dana liga
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. Ale nie ma się o co kłócić. To moja opinia, Ty widocznie masz inną.
Ja po prostu w BBVA oprócz meczy Barcelony, Atletico i Realu nie oglądałbym żadnego innego, co innego Premier League - tam włączysz dowolny mecz i jest grane :)
Nederland:
Zabawne, że cały ambaras wyniknął ze stwierdzenia jednej oczywistości - że w lidze hiszpańskiej jest łatwiej strzelać gole. Nie jest to żadna kontrowersyjna opinia, nie jest to nawet opowiedzenie się po którejś ze stron "konfliktu". Po co więc ta rozmowa? Nie wiem.
--- Cytuj ---Zaś niejaki Ayoze Perez stał się gwiazdą Newcastle, przechodząc z drugoligowej Teneryfy... Taki fenomen.
--- Koniec cytatu ---
Ten fenomen uchodzi za jeden z największych hiszpańskich talentów i odrzucił zainteresowanie Realu i Barcelony, żeby trafić do Newcastle. Fenomenem jest prędzej Diafra Sakho z Ligue 2.
--- Cytuj ---ale ta rywalizacja bierze się stąd, że ani City ani United ani żadna inna druzyna z BPL nie dorównuje poziomowi takim tuzom jak choćby Bayern (tak, wiem, przegrał z City na EtihadStadium ale kto oglądał ten dobrze wie jak było naprawdę z samą grą...) czy Realowi. A co za tym idzie, łatwiej jest drużynom z dołu tabeli dorównać poziomem do czołówki.
--- Koniec cytatu ---
Ja nic nie mówię, ale gdy 4 angielskie zespoły grały w 1/4 LM, a 3 w 1/2 LM, to z tą ligą było tak samo jak teraz.
MichuVeB:
Douglas wszystko już wyjaśnił i podpisuję się pod tym. Każdy jednak ma swoje spostrzeżenia i swoje opinie dotyczące poszczególnych lig.
hose444:
Co to z tym Ronaldo? Wraca czy nie wraca?
creus:
Według IFFHS Primera Division po raz 5 z rzędu została wybrana najlepszą ligą świata.
Nawigacja
[#] Następna strona