Archiwum > Sport
Sport - wątek ogólny
hose444:
Ciekawe czy Messi i Ronaldo zrobią coś takiego w tym roku? Co mnie interesują ich gole strzelane automatycznie czubkiem buta, skoro to wszystko nie jest choćby w połowie tak zajebiste, jak pięć goli pod rząd w przeciągu dziesięciu minut? Ale wiem, romantyk ze mnie i wygra albo kunus z Argentyny, albo żeluś z Portugalii.
Mejor:
CR np. strzelił 8 goli w 2 meczach w poprzednim tygodniu. Akurat to obaj ci panowie mają większe argumenty, ale rok temu byli tacy co praktycznie nie mieli ich prawie wcale (czyt. Costa, Courtois, Goetze, Iniesta, Mascherano), a i tak byli przed Lewym. Za ten rok nominację ma w kieszeni, nie widzę innej opcji.
Palacio:
Costa i Courtoisa, moge się zgodzić, ale Mascherano jeden z najlepszych obrońców mundialu ostoja Argentyny, Goetze mimo wszystko tych 5 goli Lewego jest lepszy technicznie i potrafi pomóc drużynie zarówno w samym rozgrywaniu jak i ataku, to samo Iniesta.
Mejor:
Owszem mundial miał świetny (grał jako DP), ale w Barcelonie już tak bardzo kolorowo nie było. Masche ma ten problem, że jest strasznie nierówny. Gotze podobnie do Javiera z tym, że poza golem w finale nie zrobił praktycznie nic wielkiego przez cały rok, a za pojedyncze aspekty jeszcze nie dają ZP. Co do Iniesty to on już od kilku lat jest cieniem samego siebie z rzadkimi, ale w wielkim stylu przebłyskami. Jeśli Rakitić jest w formie to Iniesta jest tylko podawaczem prostych piłek do Chorwata. Mam wrażenie, że Andres przejął pałeczkę po Xavim. Zobaczymy jak będą wybierać w tym roku.
MichuVeB:
ZP za 2015 rok już jest przydzielona i tylko nie wiadomo kto wręczy ją Messiemu :)
Co do Lewana to zrobił coś niesamowitego co pewnie już nigdy się nie zdarzy, ale żeby wymieniać go do zgarnięcia złotej piłki to trochę lekka przesada oczywiście pewnie znajdzie się w TOP 5 przynajmniej powinien. Dam sobie głowę uciąć, że strzelił teraz 5 bramek i w kolejnych meczach już nie będzie tak skuteczny.
Ja od siebie mogę dodać jak to będzie wyglądać podczas gali wręczania ZP 2015 (Oczywiście bez spiny)
1.Messi
2.Ronaldo
3.Neymar
Nawigacja
[#] Następna strona