Archiwum > Sport
Sport - wątek ogólny
NexaT:
Ta dyskusja nigdy nie będzie miała końca, bo każdy inaczej rozumie słowo najlepsza.
Jeśli chodzi o konkurencyjność, to angielska imo nie ma o co się martwić. W Hiszpanii obstawiasz mistrzostwo Realu albo Barcy (+ teraz Atletico), w Niemczech Bayern i Borussia, we Francji PSG. We włoskiej lidze też można główkować, ale ta nie jest aż tak medialna, więc nikt jej nie bierze pod uwagę.
W Anglii jest o tyle ciekawie, że może w końcu Tottenham podłączy się realnie w walce o mistrza. Może to wyglądać tak, że o tytuł będą się ścigać United, Chelsea, Tottenham, City i Arsenal. Jest ktoś w stanie ustrzelić mistrza na następny sezon? Ja nie potrafię.
Najsilniejsza jest oczywiście Hiszpania. Wygrywają LM i LE, więc nie ma do nich podjazdu.
Palacio:
W takiej lidze Brazylijskiej czy Argentyńskiej też nie jesteś w stanie określić przyszłego mistrza. A jak wszyscy wiemy, a mówię to ze smutkiem ligi Ameryki Południowej nie mają startu do tych najlepszych w Europie i to nie tylko tylko naj-najlepszych.
Ps.
Na pierwszej stronie wątku przeczytałem jeden komentarz:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa bardzo, bardzo bym się ucieszył z pary: Bayern - Barcelona. I myślę, że to właśnie Bawarczycy awansowali by dalej. W końcu fajnie byłoby zobaczyć kogoś innego w 1/2 niż: Real, Barcelona, Milan, i ktoś tam..
--- Koniec cytatu ---
I tak się zastanawiam gdzie te czasy gdy Milan coś znaczył w Europie gdzie Mediolan coś znaczył i czy te czasy jeszcze wrócą.
OnoMatoPeja:
Tamte czasu już nie wrócą, nie w tej oprawie co kiedyś.
Mentalność graczy się zmieniła, podejście do taktyk.
Nieraz można spotkać dobre mecze, które są bardzo ciekawe, pełne napięć i bogate w egzotyczne akcje.
Więcej zespołów ma dopowiedzenia niż kiedyś, tylko te najbardziej uznane, głównie robiły szum.
Nie pieniądz świadczy o tym że zespół bogaty w graczy za ogromne pieniądze będzie ciągle wygrywał. To nie pieniądze grają, a na wynik spotkania przekłada się bardzo wiele czynników, które potem są wypadkową meczu po 90 min. A typowym przykładem, tego roku, jest Leicester City F.C., wystarczy odpowiednie podejście do rzeczy.
Ale co tam, teraz mamy Hiszpański finał LM i liczę na zwycięstwo Atlético Madryt >:D 8) no i oczywiście dobry, pod napięciem w mnogą ilość dobrych akcji i kontr >:D
przem1412:
Nie wiem, czy było to pytanie. Co sądzicie o Leicester? Zespół na jeden sezon, czy może Ranieri zbuduje ekipę na miarę fazy pucharowej Ligi Mistrzów?
Palacio:
Teraz będą grali na 1 froncie więcej niż rok temu, a co za tym idzie większa szansa na przemęczenie i kontuzje, a ja nie widzę w Ranierim dobrego trenera, który będzie potrafił poukładać tą drużynę w momencie kryzysu.
Nawigacja
[#] Następna strona