extreme - staramy się jak widzisz co sezon zwiększać liczbę zawieszeń - ale często się nie da bo niektórzy z Was to potworni kombinatorzy i psujecie specjalnie zabawe innym.
Ot przytocze Ci przykład, gdzie jeden z graczy uparł się i zawiesza w Barcelonie 3 obrońców - Pique, Puyol i Alves - i co w takiej sytuacji?? Żaden z klubów w PESie nie ma aż takiej ławki aby mieć 6 równie mocnych obrońców ;]
Wychodzi na to, że trzeba albo odgórnie napisać, którzy piłkarze są zabronieni albo pisać "regulamin wykluczania zawodników" - a w tym momencie radość z gry i fajnej ligi idzie się po prostu je**ć. Bo nawet tak prostą rzecz potraficie skomplikować.
Więc pretensje trzeba mieć do graczy :/ że nie potrafią grać dla przyjemności tylko liczy się tylko i wyłącznie WYGRANE.
Nie uogólniaj proszę Cię. Mówisz jakby wszyscy psuli zabawę a tak nie jest. Sam informowałem graczy jak zapomnieli, aby wykluczyć zawodnika. Taki Rozal w pierwszym sezonie grał jakaś kiepską drużyną, pomimo samych "Barcelon" I "Real-ow" w 1 lidze.
Sporo ludzi gra dla zabawy, ja jednak potwierdzam, że mi o samą zabawę mi nie chodziło. Wiadomo, że chciało się wygrywać, ale to nie oznaczało psucia zabawy innym, jedno drugiego nie wyklucza. Nie po to grałem w pierwszej lidze, żeby przegrywać. Niestety podczas rundy rewanżowej nie miałem już tyle czasu na granie i sobie odpuściłem, ale tak bywa.
Jednak trochę odszedłem od tematu
Wracając do niego, za dużo drużyn z wykluczeniami, sięgającymi powyżej jednego gracza nie ma .
Nie widzę, więc problemu sprawdzić kto ma ilu napastników, pomocników, obrońców i może także bramkarzy. Następnie na podstawie tego zbudować ilość możliwości wyrzucania graczy z danej formacji. Wiadomo jednak, że niektórzy zawodnicy potrafią grać na paru pozycjach, dlatego liczyłoby się zawodnika na podstawie największej ilości punktów na danej pozycji. Jeśli np. P.Kowalski ma 65 na pozycji ofensywnego pomocnika i 71 jako napastnik, jest napastnikiem. Wiem, że trochę czasu by to zajęło, jednak znaleźliby się ludzie chętni do sprawdzania takowych informacji, szczególnie, że jak już wcześniej napomknąłem wielu drużyn z wykluczeniami więcej niż jeden nie ma.
W lidze gramy zespołami ulubionymi Jesteś fanem Barcy, graj nimi choćby Ci wykluczyli pierwszą jedenastkę. Real wcale takiej super ławki nie ma, wykluczysz Ronaldo i Higuaina i zostaje jeden Benzema na szpicy a w Barsie masz zawsze w obwodzie nawet pomocników mogących grać jako napastnicy.
Nie jestem fanem Barcy i zakończyłem moją karierę na pierwszym sezonie.