Wydanie #6
Wielkie wietrzenie składu!
Roy Hodgson zaskoczył nas wiadomością, iż 6 piłkarzy z drużyny zostało zwolnionych, a 1
wypożyczony. Czyżbyśmy mieli wietrzenie składu? Jak wszyscy wiemy, WBA nie ma najmłodszych
zawodników w swojej kadrze, lecz ku zdziwieniu wszystkich, zwolnieni zostali tylko młodzi gracze.
Angielski trener tłumaczy, że owi piłkarze nie będą mieli kiedy pokazać swoich umiejętności, ponieważ
kadra jest zbyt szeroka, a rywalizacja zbyt duża. Tłumaczy także, że zarzucił sidła na młode gwiazdy zza
granicy.
Mamy szeroką kadrę, zwłaszcza na pozycji pomocnika, więc musiałem zwolnić niektórych graczy. Oczywiście
nie było to wyrzucenie na podstawie "losowania". Postanowiliśmy urządzić na treningu trzy mecze, z których w dwóch
będzie brana pod uwagę średnia występu każdego zawodnika. Jeśli ktoś wykazał się wolą walki i umiejętnościami, to bez
wahania daliśmy mu drugą szanse. Oczywiście nikt o tym nie wiedział, zawodnicy cały czas myśleli, że grają zwykły
mecz treningowi, a wszystko po to, żeby nie wywoływać presji i zbędnego strachu. Mógłbym co prawda wystawiać
tych młodszych piłkarzy na meczach pucharowych, typu F.A Cup, lecz nie jesteśmy drugim Chelsea czy United, nam
zależy na każdym możliwym triumfie.
...Nie zamierzam przez kolejny sezon trzymać młodych i kreatywnych piłkarzy na ławce, uznałem, że w innych
klubach dostaną więcej szans na grę i ukazanie swoich umiejętności. Na każdej pozycji w klubie mam zawodników w
już bardziej zaawansowanym wieku, więc na te najmniej liczne pozycje postanowiłem kupić młodszych utalentowanych
graczy. Nie będę ukrywał, że bardzo zależy nam na 20 letnim Diallo z ligi francuskiej i japońskim obrońcy Schalke,
Uchidzie. - mówił Roy Hodgson
W następnych artykułach zobaczymy:
kraj na którym wystąpi West Brom w przygotowaniach do sezonu,
wywiad z trenerem klubu,
informacje o karierze,
oficjalnych rywali na tournee,
powołania do reprezentacji narodowych,
transfery.
Zapraszam do śledzenia tego wątku! Wpadłem na pomysł, aby przygotować karty zawodników. (nie będzie to nic specjalnego, zwykłe podstawowe informacje + jakaś grafika i później bym je edytował dopisując [ilość strzelonych goli w sezonie, ilość kartek] Myślę, że to byłoby całkiem ciekawe)
PS. Napiszcie czy podoba wam się ten tekst, bo ja czytając... hmm... dobra, napiszcie jak wam się czyta.