Archiwum > Sport
Podsumowanie Euro 2012 - ankieta
Nederland:
Chyba nie muszę nikomu tłumaczyć, jak się wypełnia ankietę. Jeśli mimo to ktoś będzie miał jakieś pytanie, niech napisze je w
REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Ten wątek służy wyłącznie do głosowania.
Zasady punktowania:
* W kategoriach, w których wybiera się trzy opcje, pierwsza z nich otrzymuje 3 pkt, druga 2 pkt, a trzecia 1 pkt. Wygrywa ta, która zgromadzi ich najwięcej.
* W kategoriach, w których wybiera się jedną opcję, wygrywa ta, która zostanie wymieniona najwięcej razy. Zastrzegam sobie prawo do łączenia wyborów (szczególnie w tych kategoriach, w których można napisać naprawdę wiele rzeczy), gdy będą one dość podobne, np. "postawa czeskich napastników" i "forma Milana Barosa" w rubryce "największe rozczarowanie"
Byłoby mi miło, gdyby wybory zostały poparte krótkimi uzasadnieniami. Chcę uniknąć sytuacji, w których ktoś chce udupić jakiegoś zawodnika tylko dlatego, że lubi. Jednocześnie ostrzegam, że nie będę uznawał takich głosów.
1. Najlepszy zawodnik:
1. Piłkarz - uzasadnienie
2. Piłkarz - uzasadnienie
3. Piłkarz - uzasadnienie
2. Najgorszy zawodnik:
2. Piłkarz - uzasadnienie
3. Piłkarz - uzasadnienie
3. Najlepszy młody zawodnik (do 21 lat):
4. Najlepszy trener:
1. Trener - uzasadnienie
5. Najgorszy trener:
1. Trener - uzasadnienie
6. Najlepszy mecz:
1. Mecz - uzasadnienie
7. Najgorszy mecz:
1. Mecz - uzasadnienie
8. Największa (pozytywna) niespodzianka:
1. Piłkarz/mecz/wydarzenie - uzasadnienie
9. Największe rozczarowanie:
1. Piłkarz/mecz/wydarzenie - uzasadnienie
10. Najdziwniejsze wydarzenie:
1. Wydarzenie - uzasadnienie
11. Najpiękniejsza chwila:
12. Najgorsza chwila:
13. Najlepszy sędzia:
1. Arbiter - uzasadnienie
14. Najgorszy sędzia:
1. Arbiter - uzasadnienie
15. Najlepsi kibice:
1. Kibice danej reprezentacji - uzasadnienie
16. Jedenastka turnieju:
Najlepiej w 4-4-2, żeby było sprawiedliwie.
17. Jedenastka nieudaczników:
Najlepiej w 4-4-2, żeby było sprawiedliwie.
Jeśli ten temat będzie wybitnie przeszkadzał administracji forum i ta zechce go usunąć w diabły, niech z łaski swojej się ze mną uprzednio skontaktuję, bo zorientowanie się, że ktoś wyrzucił na śmietnik owoc czyjejś pracy (nieważne, jak długiej), nie należy do najprzyjemniejszych odkryć.
cinosław:
1. Najlepszy zawodnik:
1. Casillas - chyba nie trzeba uzasadniać, niezwykle pewny. W finale pokazał swoją klasę, nie tylko piłkarską. Żywa legenda.
2. Pirlo - mózg Włochów, który konstruował praktycznie każdą akcję swojej drużyny. Bez niego to nie byłaby ta sama Italia.
3. Coentrao - jak dla mnie zdecydowanie najlepszy boczny obrońca mistrzostw. Pewny z tyłu, a i w przodzie mieszał.
2. Najgorszy zawodnik:
1. Baros - psuł wszystko co mógł.
2. Benzema - spodziewałem się, że pociągnie swoją drużynę do sukcesów, ale zawiódł na całej lini.
3. Piszczek - co to dużo mówić, miał być jednym z naszych zbawicieli, a nie pokazał kompletnie nic.
1. Dzagoev (1990r) - gdyby jego koledzy nie pokpili z cholernie słabych Greków, mógłby jeszcze wiele pokazać. W fazie grupowej nie zawiódł.
4. Najlepszy trener:
1. Prandelli - fantastycznie poskładał kompletnie rozsypanych Włochów. Chyba każdy wie o co chodzi.
5. Najgorszy trener:
1. Smuda - zawiódł na całej lini, największa impreza w historii, a ten zawsze uparty. Postawił na swoim i z bohatera stał się zerem. Długo będzie się mu wypominać brak sukcesu w tym turnieju, oj długo. Nadzieje i możliwości były ogromne.
6. Najlepszy mecz:
1. Anglia v Szwecja - zacięty, nie do jednej bramki.
7. Najgorszy mecz:
1. - uzasadnienie
1. Kibice - myślę, że nasi kibice spisali się na medal.
1. Postawa naszej kadry - zdecydowanie.
1. Uznanie Iniesty za najlepszego zawodnika turnieju.
1. Bramka Lewandowskiego - myślę, że po tej bramce wszyscy oszaleli. Świetne rozpoczęcie imprezy. Chyba każdy po tej bramce pomarzył, gdzie może dojść nasza reprezentacja.
12. Najgorsza chwila:
1. Bramka Jiracka - Co tu dużo mówić, myślę, że załamała każdego z nas i innych sytuacji na tym tunieju nie można porównywać do tej.
13. Najlepszy sędzia:
1. Webb - sędziami się za bardzo nie interesuję, ale on akurat sędziował solidnie.
14. Najgorszy sędzia:
1. ---- - -----------
15. Najlepsi kibice:
1. Polacy - oczywiście byli jeszcze Irlandczycy, ale myślę, że setki tysięcy w strefach kibica, na ulicach, a dziesiątki milionów przed TV zdecydowały.
16. Jedenastka sezonu:
Casillas - Arbeloa (pozytywnie mnie zaskoczył), Ramos, Pepe, Alba - Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Coentrao - Mandżukić, Gomez
Szczęsny (zagrał jeden mecz i...) - Piszczek, Vlaar , Heitinga , Willems - Young, Diarra, Sneider, Robben - Baros, Van Persie
kopson:
1. Najlepszy zawodnik:
1. Andrea Pirlo-świetne występy w grupie i w meczu z Niemcami. Playmaker Włochów. Ponadto 3 asysty i bramka-świetny wynik.
2. David Silva-jeden z najlepszych techników na świecie-nie mam wątpliwości. Bohater Hiszpanów, świetny mecz z Irlandią. 3 asysty i 2 bramki-to mówi samo za siebie.
3. Antonio Cassano/Giorgio Chiellini(można tak?)- nie mogłem się zdecydować, więc wybrałem 2 3 miejsca. Pierwszy Cassano, na całym turnieju spisywał się bardzo dobrze. Umiał uderzyć z trudnych sytuacji. Bardzo dobry mecz z Anglikami, ponadto 1 gol i 1 asysta. Co do Chielliniego, to jest to potężny obrońca nie do ogrania. Choć nie grał w 1 meczu, a w finale zszedł w 22 minucie, to nie mam wątpliwości, że jest to najlepszy obrońca Euro.
2. Najgorszy zawodnik:
Nie podam, bo trudno mi krytykować kogoś, kto ciężką pracą dostał się na mistrzostwa Europy.
1. Alex Oxlade-Chamberlain-bardzo dobry mecz z Francuzami, w innych praktycznie nie grał, ale tu był ciężki wybór.
4. Najlepszy trener:
1. Cesare Prandelli-Dokonał czegoś, w co Włochom ciężko było uwierzyć przed Euro.
5. Najgorszy trener:
1. Van Marwijk-chyba nie muszę tłumaczyć.
6. Najlepszy mecz:
1. Włochy-Anglia
7. Najgorszy mecz:
1. Trudno powiedzieć.
1. Piłkarz/mecz/wydarzenie - Mario Mandzukić/Polska-Rosja
1. Piłkarz/mecz/wydarzenie - Klaas Jan Huntelaar/Holandia-Dania
1. Balotelli sam na sam w meczu z Hiszpanią (w grupie)
1. Bramka Błaszczykowskiego
12. Najgorsza chwila:
1. Karny Fabregasa z Portugalią (O Polsce nie pisze, bo to zbyt oczwyiste)
13. Najlepszy sędzia:
1. Trudno powiedzieć, jeśli wielu sędziów nie popełniło błędów.
14. Najgorszy sędzia:
1. -
15. Najlepsi kibice:
1. Irlandia
16. Jedenastka sezonu:
1. Casillas
2. Chiellini
3. Alba
4. Ramos
5. Pepe
6. Pirlo
7. Xavi
8 Iniesta
9. Silva
10. Cassano
11. Fabregas
-
barthez:
1. Najlepszy zawodnik:
1. Andrea Pirlo - uważam, że bez niego Włochy nie znalazłyby się tam, gdzie doszły. Myślę, że mogliby nawet nie wyjść z grupy... Chyba nikt nie miał takiego wpływu na zespół jak on (poza Ronaldo...).
2. Cristiano Ronaldo - może i za nim nie przepadam, jednak piłkarsko wnosi maksimum do drużyny narodowej. Robi różnicę, strzelił 3 gole.
3. Iker Casillas - oj, gdyby nie jego interwencje... tylko jeden puszczony gol również robi wrażenie. Przyczynił się do końcowego sukcesu swojej drużyny.
2. Najgorszy zawodnik:
1. Milan Baros - chodził po boisku, nie walczył. Dla mnie wrak piłkarza, Bilek wstawiał go jakby na siłę. Coś jak Żurawski w kadrze Beenhakkera, który również zbytnio się nie wyróżniał, a grał...
2. Wojciech Szczęsny - trochę zbyt krytycznie ale... Miał być ostoją biało-czerwonych, jeden z większych talentów a zawalił. Zawalił gola Salpingidisa, po części zawalił też sytuację z karnym. Rozczarował mnie.
3. Georgios Samaras - kloc. Dynamika chyba gorsza od Boenischa. Myślałem, że wniesie coś do gry Greków, a poza bramką z Niemcami zbytnio wiele nie pokazał.
1. Nie ma pojęcia... Dzagoev, jako jeden z nielicznych starał się w rosyjskiej ekipie. Do tego 3 gole.
4. Najlepszy trener:
1. Del Bosque - krytykowany za grę bez napastnika, a proszę - zamknął wszystkim buzie. Potrafił ładnie ułożyć gwiazdy Realu i Barcelony. Głosuję na niego głównie za odważne decyzję, które pomogły osiągnąć cel.
5. Najgorszy trener:
1. Smuda - broniłem go, starałem się. Okazał się być marnym fachowcem, bał się podejmować decyzji. Ta drużyna mogła coś osiągnąć, zaprzepaszczona ogromna szansa. Według mnie - Smuda - zero autorytetu.
6. Najlepszy mecz:
1. Rosja - Czechy -> bardzo dobre widowisko, wiele goli, szybka gra, wynik nie oddawał przebiegu meczu, gdyż spotkanie było dość zacięte.
7. Najgorszy mecz:
1. Hiszpania - Irlandia -> typowe "do jednej bramki". Nie przepadam za takimi spotkaniami.
1. Organizacja całych Mistrzostw, postawa Polaków. Wywarliśmy świetne wrażenie jako naród, nie spodziewałem się, że będziemy tak chwaleni.
1. Reprezentacja Polski - ogromne nadzieje, wierzyłem, że wreszcie się uda. Nic z tego. Wieli zawód, balon oczekiwań po końcowym gwizdku spotkania z Czechami pękł w sposób nieprawdopodobny. Ale trzeba nadal wierzyć...
1. Awans Grecji do 1/4 - dla mnie szok, cieniutka ekipa, nie rozumiem jak oni wyszli z grupy.
1. Bramka Roberta Lewandowskiego - euforia, niezwykłe przeżycie. Radość, wzruszenie. Piękna chwila, niewątpliwie...
12. Najgorsza chwila:
1. Moment podyktowania karnego dla Grecji i czerwo dla Wojtka. Sen (choć i tak niespokojny po golu Salpingidisa) został brutalnie przerwany, już miałem przed oczami Karagounisa fetującego zdobycie gola.
13. Najlepszy sędzia:
1. Oj, nie kojarzę ich zbyt dobrze. Ten, który prowadził finał, bodaj Proenca czy jakoś tak...
14. Najgorszy sędzia:
1. Ten, który nie uznał gola Ukrainy (wcześniej nie widząc spalonego). W zasadzie większą winę ponoszą asystenci, jednak biorąc to wszytko w kupę... to był chyba Viktor Kassai, ale pewności nie mam.
15. Najlepsi kibice:
1. Irlandia, bezsprzecznie. Dostawali niesamowite lanie od Hiszpanów a i tak bawili się w najlepsze, wspierając swoich pupili. Nie to, co nasze pikniki w pierwszych dwóch meczach. Z Czechami było lepiej.
16. Jedenastka sezonu:
Casillas - Coentrao, Ramos, Hummels, Gebre-Selassie - Iniesta, Pirlo, Dzagoev, Ronaldo - Balotelli, Gomez
Szczęsny - Anyukow, Berezutski, Sokratis (Papasthopoulos [nie mam pewności, jak się pisze]), Boateng - Andrews, Shirokov, Obraniak, Sneijder - Baros, Helder Postiga
Bartek10:
1. Najlepszy zawodnik:
1. Cristiano Ronaldo - mimo ,że na początku turnieju zawodził z meczu na mecz się rozkręcał i grał lepiej
2. Fernando Torres - król strzelców ,mimo ,że nie dostawał zbyt wielu szans to gdy wchodził dawał dobre zmiany
3. Andrea Pirlo - pokazał geniusz na tym turnieju , był konstruktorem akcji swojej reprezentacji i ten karny
2. Najgorszy zawodnik:
1.-
2.-
3.-
1. Alex Oxlade-Chamberlain - zaprezentował się dobrze w pierwszym meczu
4. Najlepszy trener:
1. Paolo Bento - jego reprezentacja zaprezentowała się dobrze na Euro.Jako jedyni stanowili zagrożenie dla Hiszpanii.
5. Najgorszy trener:
1. Franciszek Smuda - miał dobrą kadrę.Piszczek który jest dobrym bocznym obrońcą który z sezonu na sezon jest lepszy , Lewandowski 23 bramki strzelone w Bundeslidze a mimo to 4 miejsce w grupie najłatwiejszej.Nie tego się spodziewaliśmy miał być awans i nici w ostatnim meczu zamiast grać ofensywnie to my graliśmy defensywnie.
6. Najlepszy mecz:
1. Portugalia - Hiszpania. Mecz wyrównany do samego końca z niewielką przewagą Portugalczyków.Akcje groźne z jednej jak i z drugiej strony.
7. Najgorszy mecz:
1. -
1. Fernando Torres - odblokował się na tym turnieju mimo ,że w sezonie był nieskutecznym.
1. -
1. Słaba forma Holandii - vice mistrzowie świata nie wygrali ani jednego meczu w grupie mimo ,że miało dobry skład.
1. Bramka Lewandowski w meczu otwarcia
12. Najgorsza chwila:
1. Bramka dla Czechów w ostatnim meczu grupowym
13. Najlepszy sędzia:
1. Trudno powiedzieć
14. Najgorszy sędzia:
1. Trudno powiedzieć
15. Najlepsi kibice:
1. Myślę ,że Polscy kibicie.
16. Jedenastka turnieju:
Petr Cech-Ramos , Perqius, Pepe , Coentrao - Cristiano Ronaldo , Pirlo , Meireles,Iniesta- Baotelli , Mandziukic
-
Nawigacja
[#] Następna strona