Autor Wątek: Real Madrid Castilla z FM 2012  (Przeczytany 2216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Morek95

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 15.09.2010r.
  • Gram w: PES 2021
Real Madrid Castilla z FM 2012
« dnia: Lipiec 13, 2012, 13:28:04 »
Witam ;D Od nowego sezonu drugi zespół Realu Madryt będzie występował w Segunda Division i chciałbym, żeby w patchu którego obecnie posiadam (PESEdit 3.5) w tej lidze była ta drużyna. Moje pytanie jest następujące :  W jaki sposób mógłbym skopiować statystyki niektórych zawodników Z FM'a do Pesa ? Wiem, że podobno robi się to przez PESEditor ale nie wiem w jaki sposób.

Szukałem statystyk na PSD ale jest tam tylko bodajże 12 piłkarzy, a ja chciałbym mieć ich więcej.

Liczę, że ktoś mi to wytłumaczy ;D Bd bardzo wdzięczny :)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2012, 13:28:36 wysłana przez Morek95 »

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2011r.
Odp: Real Madrid Castilla z FM 2012
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2012, 17:42:38 »
Chcesz je kopiowac do Football Life (Master League, BaL), czy ogólnie do gry? Do FL nie da się kopiowac stat z FM, tylko do gry.

Druga sprawa chcesz skopiowac raz, z samej gry FM, czy kopiowac cały czas z trwajacego sezonu w FM.

Jezeli raz chcesz skopiowac staty to tak:
Najpierw zrób kopię zapasową pliku ''EDIT.bin''!!!
1. Właczasz PesEditor by W!ld@ i otwierasz plik ''EDIT.bin''.
2. Klikasz na zakładkę ''Tools'' i wybierasz ''Load Football Manager stats...'' i powinien Ci wyskoczyc plik ''sorted_fm2012.04_exports.csv''. Jeżeli nie wyskoczył to wchodzisz: głowny folder z PesEditor by W!ld@ --> fm, i tam powinien znajdowac się ten plik. Klikasz dwa razy na niego.
3. Przechodzisz do zakładki ''Import [CSV, FM]'' i z lewej strony w ''Team Option File'' wybierasz klub, w tym przypadku Real Madrid Castilla (chyba że inaczej nazwałes ten klub).
4. tego nie trzeba robic W domyslnej zakładce ''FM import / update'' z listy rozwijanej ''Clubs'' wybierasz klub ''Castilla'' (nie pomyl z R. Madrid Castilla, Real Castilla, Real Madrid B, Real Madrid Castilla)
5. Następnie niżej wciskasz ''Real Madrid Castilla << all FM export player (slow,detailed)''. Wyskakuje okienko - wciskasz ''Tak''.
6. Szuka Ci. Gdy wyskoczy okienko ''FM import - player selection'' to obok podkreślonego i wytłuszczonego napisu ''Select correct player'' masz napisane jakiego piłkarza szuka, więc z list rozwijanej wybierasz własciwego piłkarza.
Np szuka Pepe z Realu Madryt to do wyboru są dwie opcje:
  a) Pepe || R. Madrid || Portugal / Brazil D C
  b) Pepe, Rui || FC Castrense || Portugal || ST
Więc wybierasz opcję I-wszą, bo to jest ten zawodnik. I wciskasz ''Select''.
Robisz tak z każdym piłkarzem, którego komputer nie wyszuka automatycznie.
7. Jak wyszuka wszystkich wyskakuje okienko. Nacisnij ''Nie''. Możesz wcisnąc ''Tak'', to wtedy wsykoczy Ci dodatkowo lista w Excelu z nazwiskami, ale to nic się nie dzieje. Następnie wyskoczy Ci mniejsze okno to tylko potrwiedź.
8. Wejdz w zakładkę ''File'' i wcisnij ''Save''.

Jak się gdzies zatniesz albo cos pójdzie nie tak, pisz.

Jeżeli chcesz skopiowac staty z któregos sezonu granej kariery to pisz, ja postaram się zrobic takę instrukcje.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2012, 23:39:31 wysłana przez madridista1400 »

Offline Morek95

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 15.09.2010r.
  • Gram w: PES 2021
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2012, 13:45:35 »
Zrobiłem wszystko tak jak mi napisałeś, i zmieniło się jedynie to, że nazwiska tamtych importowanych piłkarzy są napisane małą literą, a tamte dużą:

Ta drużyna po prawej jest po imporcie, a to po lewej sprzed .(W tej po prawej jest mniej piłkarzy, bo kilku usunąłem)

EDIT: Już mam zrobione ;D Wcisnąłem po prostu nie to co pisałeś ''Real Madrid Castilla << all FM export player (slow,detailed)'' tylko Real Madrid Castilla << Castilla i działa ;D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2012, 13:53:27 wysłana przez Morek95 »

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2011r.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2012, 15:00:02 »
OK.
Jak chcesz importowac staty z któregoś sezonu kariery w FM do PESa - pisz.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2012, 15:00:02 »