Z każdym kolejnym meczem jest coraz lepiej!
Cały czas powtarzam sobie:"No i co zrobiliście, Konami?! Wypuściliście demo i każecie mi tyle czekać na pełną?!"
Pewnie mnie skarcicie, ale grałem zawsze w Fifę ze względu na to, że tam był full manual, no ale cóż z tego, że był full manual, skoro się tylko męczyłem, grając? Te mecze jakieś takie mechaniczne, schematyczne, wszyscy latali jak boty (szczególnie obrońcy), którzy przewidywali wszystko i reagowali z prędkością światła.
W demie PES 13 jest manual i jest wręcz przeciwnie - komputer rozgrywa jak człowiek! Tak, jak człowiek - myli się, niedokładnie podaje, rozgrywa z pomysłem, a nie schematami (no, chyba że to taki efekt placebo po schematycznej Fifie ^^, ale IMO jest o wieele lepiej)
Kilka pytań dla wyjadaczy:
- jak się kiwa: Trzeba trzymać jakiś modyfikator i prawą gałką, czy wystarczy samą gałką?
- Jak to jest z wrzutkami? Zupełnie nie umiem sobie z tym poradzić na manualach, jak dośrodkowuję miękko, to bramkarz łapie, jak płasko (sam przycisk lobu), to nie umiem napastnikiem biegnąć w kierunku piłki, stoi jak wryty - co wcisnąć, by podbiec napastnikiem w momencie, gdy piłka już jest w powietrzu?
- Rożne, rzuty wolne - rozgrywacie z perspektywy wykonującego rzut, czy wbiegacie jakimś piłkarzem w polu karnym? W ogóle mi to nie wychodzi, w pierwszym przypadku nie wiem jak się podkręca piłkę (normalnie, lewą gałką w lewo, w prawo?)
- Jak się strzela karne? Sterowałem lewą gałką, a mimo to strzela w środek