Każdy sam musi sobie składać to jak to zrobić...sam siedziałem teraz trochę nad tym i mały szczegół i już wszystko nie działa czy wywala. Poniżej po kolei postaram się jak najdokładniej wyjaśnić:
- Ściągnąć z linku co podałem plik o nazwie unlock.rar
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE- Rozpakować owy ściągnięty plik i folder powstały o nazwie unlock skopiować do katalogu z grą.
- Do folderu unlock skopiować foldery o nazwie pesedit (najpierw z większego pliku a potem z mniejszego zawartego z kitserverem od pesedit).
- Po zrobieniu owych czynności uruchomić unlock config i dać ATTACH - jak by nie można było to dać DETACH i ponownie ATTACH).
- Odpalamy grę przez pes2013.exe
To jest ten sam opis co wcześniej podany. Wszystko zrobiłem tak samo ale mi wywalało...okazało się że należało zmienić trochę ścieżkę co dla osób wcześniej nie korzystających z tego typu patchów jest jednak problemem. Tzn sama zmiana jest prosta, ale że to trzeba zrobić to inna sprawa...do rzeczy:
Miałem w folderze z grą taką ścieżkę : unlock/pesedit/ (no i tutaj mialem od razu te pliki dt0b.img, ...)
Wystarczyło zmienić ścieżkę na: unlock/pesedit/img/(i wlasnie tutaj te 4 pliki -dt0b.img, etc)
Cały szkopuł wynikał właśnie z tego że nie było po drodze folderu img...wszystko robiłem na czystym pesie i ladnie juz smiga. Mam nadzieje ze komuś pomogłem:)
Pozdro!
ps. Na forum pesedit też ludzie mają mnóstwo problemów z tym patchem, wiadomo że niektórzy są niedokładni czy coś no ale komu się chce wertować cały temat i łączyć informacje w całość...starajmy się być bardziej wyrozumiali i w jednym miejscu umieszczajmy krok po kroku jak coś wykonać:)