Pytanie jest pewnie śmieszne dla większości użytkowników tego forum bo dodawać kitsy umie chyba każdy
Jednak nigdy nie bawiłem się w edycję PESa. W tym roku postanowiłem to zmienić. Chciałem dodać do gry profesjonalny strój stworzony w edytorze graficznym. Teraz chciałbym wrzucić go do gry. Tylko nie bardzo wiem jak to zrobić.
Może napiszę co próbowałem zrobić:
Pobrałem Kitservera13 i wrzuciłem go do głównego folderu gry. W folderze GDB stworzyłem folder uni. A tam dodałem kolejny folder o nazwie PES_League, a w nim ALMCHENDOLF. W folderze ALMCHENDOLF utworzyłem 4 foldery ga, gb, pa i pb. Do każdego z tych czterech folderów wrzuciłem pliki: config, kit (obraz kitsa), front i numbers. Pliki config, front i number wziąłem z jakiegoś stroju do PES 12 (czytałem, że działają w PES 13). Czyli ścieżka mojego stroju to:
C:\Program Files\Konami\Pro Evolution Soccer 2013\Kitserver13\GDB\Uni\PES_League\ALMCHENDOLF\...
W folderze PES_League stworzyłem jeszcze plik tekstowy
map.txt z takim oto wpisem:
# PES_League
2283, "PES_League\ALMCHENDOLF"
Następnie odpaliłem manager.exe kliknąłem Attach kitserver13 się zainstalował i chciałem odpalić grę. Niestety gra się nie włącza. Nie ma żadnych błędów, po prostu po kliknięciu w ikonę nic się nie dzieje. Moja wersja gry to 1.0. Instalowałem kitsevera na czystego PESa (tak mi się zdaje przynajmniej, bo przeinstalowałem grę i nie klikałem w niej opcji pobrania DLC). Dodam, że po odłączeniu kitservera gra się odpala znowu normalnie. Co jest przyczyną tego problemu?
Czy moja metoda dodawania strojów w teorii jest poprawna- pomijając problem z kitserverem? Czy są jakieś inne sposoby na dodawanie strojów do gry?