Były tu już poruszane podobne problemy, ale na temat mojej kwestii nie widziałem jeszcze odpowiedzi. Otóż grając ze znajomymi w jakichkolwiek pucharach typu LM, MŚ itd. (graliśmy je bez obecności kompa, czyli na załóżmy 32 zespoły, każdemu z nich przypadał żywy użytkownik) w poprzednich edycjach można było zmieniać strony gry. W obecnej edycji jestem zaszokowany, bo nie widzę możliwości zmiany stron. Jest to o tyle problem, że pierwszy gracz w PES 2013 musi grać na klawiaturze (nie idzie klawiatury przestawić na pozycje "gościa") i nie da się swobodnie ustawiać kontrolerów, co praktycznie uniemożliwia grę w puchary w kilka osób na jednym kompie. Co prawda w pesedicie w kitserverze jest niby - jak co roku - możliwość zmiany stron, ale nic ona nie zmienia, tak jakby ta opcja zwyczajnie nie działała. Jedyna możliwość w grze, w której można swobodnie zmienić strony to exhibition, ale to oczywistość, która mnie nie ratuje. Czy ktoś wie czy idzie ten problem jakoś rozwiązać czy Konami w tym roku odwaliło mega bubel i nie da się nic z tym zrobić?