Dział Ogólny > PES 2013
Pes 2013 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania
OnoMatoPeja:
--- Cytuj ---Pewnie masz racje, ale dobrze wiesz, ze nie o to chodzi zeby probowac i liczyc na cud. Tymbardziej, ze jak wielu pisalo - jezeli juz sie uda zalogowac jakims cudem, to pozniej lub od kilku chwilach i tak nastepuje crash i pograne.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Ja tam nie mam żadnych problemów.To nie jest wina Konami tylko u was jest jakiś problem.
--- Koniec cytatu ---
Tak więc, może przydał by się tym co mają problemy formacik.
Dodanie w antywirusie/zapory sieciowej/firewallu do wyjątków PES2013.exe
Odblokowanie portu od 1000 do 7000 (lub 17000) dla TCP i UDP w routerze (na czas grania w pes'a).
W ustawieniach Settings zostawić domyślnie Auto dla UDP Port.
Jeśli ktoś zrobił tak po za formatem (nie każdy dba o poprawne działanie systemu) i nadal nie działa, to radźcie sobie sami...
A jeśli nie macie zamiaru tego robić, ze względów bezpieczeństwa i braku ochoty bo na innych grach i poprzednich pesach nie było problemu to już wasze zmartwienie, pomódlcie się, może zadziała :)
PS. Najlepszym sposobem aby stwierdzić (ten kto ma auto login włączony) czy jesteśmy połączeni online, po włączeniu gry w menu głównym powinno pojawić się na ułamek sekundy kółeczko logowania w dolnym lewym rogu ekranu, jak się nie pojawi to znaczy że nas nie połączyło za pierwszym razem.
pawlito1968:
Czy jest tutaj możliwość zresetowania profilu online, jesli tak to w jaki sposób ? Wiem, że taka opcja była w starszych wersjach gry.
OnoMatoPeja:
@pawlito1968
Nie ma tylko w MLO można Team zresetować, na przyszłość określaj się jaśniej bo nie w sposób stwierdzić o co ci chodzi.
Karloff:
Jak tam u Was teraz wyglada logowanie? U mnie tym razem komunikat, ze albo konserwacja serwerow albo cos z moim laczem. Moze faktycznie cos tam dzialaja, czy mi sie cos bardziej zesralo ;) ?
r.a.j.a.n:
Jeśli chodzi o moje problemy, to w zasadzie po włączeniu pesa problem zniknął. Wcześniej oczywiście sprawdziłem zawartość katalogu C:\ProgramData\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013\download, do którego to ściąga się DLC. Natomiast jeśli chodzi o informacje jaką wersję DLC aktualnie posiadamy, to ta informacja jest wyświetlana zaraz po uruchomieniu gry...
Nawigacja
[#] Następna strona