Dział Ogólny > PES 2013
Wszystko o trybie BaL- pomoc/porady
RyanScholes1878:
Panowie powiedzcie mi czy mozna gdzies na necie zobaczyc ranking pesa 13 online ? od najmlodszych lat jescze na playstation 1 gram w pesa ale nigdy nie gralem online dopiero od kilku dni pykam w 13 i jest super. Jak by ktos mogl tak w skrocie opowiedziec tak na chlopski rozum czy o cos sie gra w tych meczach rankingowych itp albo jak sie mozna zalapac na jakies turnieje zawody mistrzostwa czy cos to byl bym wdzieczny. Dzieki !
PrzemekDER:
Mam pytanko, bo zostało mi tylko jeszcze jedno osiągnięcie z tego trybu, jak zostać kapitanem? Mój zawodnik jest pro koxu, 109 overall ma, wszystkie umiejętności prawie na 99 ( reakcja tam na 98, wyskok 90 ;)) od razu mówię, że to zawodnik stworzony przeze mnie, a nie istniejący jak np. Messi. Rozegrałem właściwie pełne tylko 2 sezony, a reszte symulowałem i grałem tylko Champions League albo International Cup. Mam jak coś gry zespolowej z tylko z 50, bo prawie w ogóle nie podaje, mam 300 bramek w 100 spotkaniach xD Odszedłem z Realu do FC Porto, bo w portugalskiej lidze gra sie najkrócej i jestem w FC Porto najlepszym piłkarzem pod względem statystyk. Wystarczy rozegrać cały sezon bez skipowania i strzelić jakieś 50-100 bramek? Bo asyst mam ogólnie 7 i nie chce mi sie podawać.
sorkwe134:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEMam dwa pytania dotyczące tego trybu, przejrzałem temat i raczej nie znalazłem odpowiedzi.
1. czy jest możliwość gry kamerą z za pleców zawodnika?
2. czy jest możliwość gry na pozycji bramkarza?
--- Koniec cytatu ---
1. Tak, jest taka możliwość. Podczas meczu ustaw odpowiednią kamerę
2. Niestety nie. Nie znalazłem nawet żadnych modów, które by na to pozwoliły. Edytory też nie działają
sorkwe134:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEWitam wszystkich, gdyż to mój pierwszy post. W PESa gram od ładnych kilku lat, pierwszy był chyba 5 albo 6, nie pamiętam już. Wcześniej byłem oczywiście FIFA, ale zakochałem się w PESie od początku i jest on dla mnie nr 1. Jak dotąd najlepsze dla mnie były 2010 i 2012 (2012 naj).
Do rzeczy - od kilku dni gram w 13 i po 2,5 sezonu niestety chyba trochę gorszy BaL niż w 12, ale może jeszcze zmienię zdanie jak pogram dłużej. Mam kilka pytań:
1. Najważniejsze: czy ktoś mógłby przetłumaczyć (lub zarzucić linka gdzie jest przetłumaczone, bo nie mogę znaleźć) wszystkie dodatkowe umiejętnośći (te specjalne), typu zwrotność na szybkości, wolej w powietrzu? Niektóre rozumiem, ale niektóre zbyt mało mi mówią, choć angielski znam dość dobrze.
2. Czy jest opcja zobaczenia przebiegu kariery z podziałem na poszczególne sezony ze statystykami występów, bramek, asyst, kartek dla każdego sezonu oddzielnie, coś jak w FM'ie? Za cholerę nie mogę tego znaleźć, a jeśli to usunęli to bardzo nie dobrze, najbardziej brakuje mi tej opcji.
3. Czy jak gracie BaL to włączacie rozwój innych graczy czy tylko swojego? Ja wziąłem wszystkich, ale po 2,5 sezonu ich rozwój jest trochę przesadzony, boję się że po kilku wszyscy będą porównywalni, chociaż chyba jedni rozwijają się wolniej i bardziej a inni gorzej.
4. Jaki jest max. rozwoju, 109? (Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i tak gdzieś było napisane, ale proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie).
Tylko proszę się nie wqrwiać ;) Dziękuję i pozdrawiam :)
--- Koniec cytatu ---
1.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
2. Chyba nie.
3.Ja włączyłem wszystkich, i faktycznie jest sporo overalli ponad 90, ale mi to nie przeszkadza ;)
4.Tak, maksymalny to 109
Nawigacja