Dział Ogólny > PES 2013
Masz problem z grą online? Porady od Konami.
OnoMatoPeja:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Nowy poradnik od Konami trochę bardziej rozbudowany od poprzedniego, zawiera dodatkowo:
Powrót do menu głównego i problemy z połączeniem.
Jedynie dodam że Konami nadal pracuje nad rozwiązaniem problemu z ich strony. A problem tyczy się utraty danych od nas (pes) do nich (serwery). I jedynym rozwiązaniem jest jak na razie próba logowania się więcej razy niż tylko jeden raz.
Ale nie zapominając od przekierowaniu portów TCP i UPD co jest też istotnym elementem.
Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEjak ktoś ma liveboxa lub neostrade to wchodzi się w stronę
192.168.1.1 im loguje,wybiera zakładki SERWERY LAN I NOWY WPIS I ROBI SIE PORT NOWY O NAZWIE NP PES13
dostęp-włączony
port od -5739
port do-5739
protokół-UDP
LOKALNY ADRES IP-192.169.1.10
I JUŻ W PORT CHECKER wszystko gra:)
--- Koniec cytatu ---
hej jak daję Dodaj wpis w LAN to potrzebuje jeszcze wprowadzić adres MAC czyli jaki...?
OnoMatoPeja:
Nie musisz tego podawać....
To jest do przydzielenia odpowiedniego przekierowania określonemu IP (komputerowi) jak dobrze mniemam, czyli serwer DHCP przydziel automatycznie IP komputerom podpiętych do routera.
Ale jak już pytasz to chyba Routera albo twojej karty sieciowej.
Jak nie wiesz jak to sprawdzić to polecam google.
Ale to co dałeś na zdjęciu nie miejsce przekierowania portu.... bardziej NAT (ps. UPnP wyłącz), albo gdzieś gdzieindziej z portami. Dobrze szukaj.
musli1234:
Panowie i Panie (jeśli takie są xD) chciałbym oznajmić, że problem został rozwiązany. Tak jak myślałem wina leżała po stronie Konami i dopiero wymiana 5 emaili dała oczekiwany rezultat. Przypomnę, że mój błąd polegał na tym że przy logowaniu wyskakiwała mi informacja iż wprowadzam błędny login lub hasło. Okazało się że oni ręcznie musieli dać mi dostęp do konta, przypisac klucz do niego czy coś nie wiem dokładnie. Jeśli chodzi o samą grę online to żadnych problemów. Gra się idealnie :) Zachęcam zatem do kontaktu z Konami i nie rezygnowania po pierwszych mailach od nich bo na początku traktują ludzi z góry ponieważ w wielu przypadkach wina leży po stronie klienta.
Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIENie musisz tego podawać....
To jest do przydzielenia odpowiedniego przekierowania określonemu IP (komputerowi) jak dobrze mniemam, czyli serwer DHCP przydziel automatycznie IP komputerom podpiętych do routera.
Ale jak już pytasz to chyba Routera albo twojej karty sieciowej.
Jak nie wiesz jak to sprawdzić to polecam google.
Ale to co dałeś na zdjęciu nie miejsce przekierowania portu.... bardziej NAT (ps. UPnP wyłącz), albo gdzieś gdzieindziej z portami. Dobrze szukaj.
--- Koniec cytatu ---
na razie tego nie ruszałem a w setting.exe wpisalem dowolny nr portu i wbija/m do rooma moj przeciwnik albo ja z ktorym wczesniej sie polaczyc nie moglem moze to jest rozwiazanie
Nawigacja
[#] Następna strona