Dział Ogólny > PES 2013

Masz problem z grą online? Porady od Konami.

<< < (6/10) > >>

domzal20d:
Czy pomoże ktoś tymi zacięciami pesa j.w w wiadomości? Nie wiem czy zaznaczenie opcji LB ma jakieś znaczenie ale nie mogę jej zaznaczyć. Proszę o pomoc bo pesik przycina online. i gdzie sprawdzić czy mam włączona synchronizacje pionową?

MichW:
REJESTRACJA lub LOGOWANIECzy pomoże ktoś tymi zacięciami pesa j.w w wiadomości? Nie wiem czy zaznaczenie opcji LB ma jakieś znaczenie ale nie mogę jej zaznaczyć. Proszę o pomoc bo pesik przycina online. i gdzie sprawdzić czy mam włączona synchronizacje pionową?

--- Koniec cytatu ---
LB nie ma znaczenia. synchronizacja pionowa to ta 2 opcja od dołu w settings.exe. Jeśli masz zaznaczoną to spróbuj odznaczyć i na odwrót

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---Czy pomoże ktoś tymi zacięciami pesa j.w w wiadomości? Nie wiem czy zaznaczenie opcji LB ma jakieś znaczenie ale nie mogę jej zaznaczyć. Proszę o pomoc bo pesik przycina online. i gdzie sprawdzić czy mam włączona synchronizacje pionową?
--- Koniec cytatu ---

Tego nie naprawisz jak nie masz dosyć mocnego odpowiednio PC....

Mi też przycina online (zwłaszcza druga połowa meczów) mając w settings trzy opcje na GOOD i jedna na OK.
Jedynie możesz w ustawieniach karty graficznej ustawić profil/opcje na wydajność i wyłączyć synchronizacje pionową.

W czasie meczów online ilość FPS mi spada do 15-20 zaś offline jest na 30-50. Zła optymalizacja gry, tyle jednym słowem.

--- Cytuj ---Witam mam problem z patchem orginalnym ze strony pes pacht 1.01 po wgraniu patcha jest potem jakiś plik exe instaluje go po pachtu i nie wchodzi mi do gry, poprostu nie działa gra mam konami id a w pes mi zawsze wyskakuje establisching comunications co to znaczy potem mi wyskakuje że mam wgrać patcha lastest version o co kaman błagam o odpowiedż!!
--- Koniec cytatu ---

Wgrywasz Patch Konami 1.01 wersja DVD tylko i wyłącznie. A potem z poziomu gry ściągasz DLC 2.0 (w Informations).

--- Cytuj ---Tak wygląda moje settings LB nie mogę zaznaczyć .gdy ja zaznaczę i zamknę settings po ponownym otwarciu jest juz ponownie odznaczona

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
--- Koniec cytatu ---

Może byś tak ustawił najpierw odpowiednią rozdzielczość dla 16:9 a nie 4:3.....
I odznacz Wait for Vsync.

Na przyszłość daj normalne zdjęcie, bez powiększenia itd.... czy tam z tel.... ledwo cokolwiek widać.

domzal20d:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETego nie naprawisz jak nie masz dosyć mocnego odpowiednio PC....

Mi też przycina online (zwłaszcza druga połowa meczów) mając w settings trzy opcje na GOOD i jedna na OK.
Jedynie możesz w ustawieniach karty graficznej ustawić profil/opcje na wydajność i wyłączyć synchronizacje pionową.

W czasie meczów online ilość FPS mi spada do 15-20 zaś offline jest na 30-50. Zła optymalizacja gry, tyle jednym słowem.

Wgrywasz Patch Konami 1.01 wersja DVD tylko i wyłącznie. A potem z poziomu gry ściągasz DLC 2.0 (w Informations).

Może byś tak ustawił najpierw odpowiednią rozdzielczość dla 16:9 a nie 4:3.....
I odznacz Wait for Vsync.

Na przyszłość daj normalne zdjęcie, bez powiększenia itd.... czy tam z tel.... ledwo cokolwiek widać.

--- Koniec cytatu ---
Dałem takiego screena sorki . kombinowałem juz na wszystkich rozdzielczościach  i 16:9 i 4:3, normalnie mam ustawione 16:9 teraz spróbuje odznaczyć tą opcje Wait... i zagrać dzieki za porady kombinuje dalej.

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---Dałem takiego screena sorki . kombinowałem juz na wszystkich rozdzielczościach  i 16:9 i 4:3, normalnie mam ustawione 16:9 teraz spróbuje odznaczyć tą opcje Wait... i zagrać dzieki za porady kombinuje dalej.
--- Koniec cytatu ---

Na zdjęciu masz jakąś rozdzielczość na 4:3 ustawioną a z boku masz 16:9 zamiast 3:4, i ty chcesz jeszcze LB zaznaczyć....

Jak ustawisz rozdzielczość na xxxx 16:9 to i z boku będzie 16:9 i LB zaznaczone.

Po za tym zbyt wysoko rozdzielność może pogorszyć płynność gry. Pamiętaj o tym.
Jeśli nie wiesz co to jest Vsync to popatrz w google, a ogólnie to synchronizacja pionowa, czyli wyłączamy tą opcje bo zapewne masz nie zbyt wydajnej jednostki (PC).

PS.

Po co cytujesz całość co napisałem, nie wszystko odnosiło się do Ciebie....

Jak już pisałem:

--- Cytuj ---Tego nie naprawisz jak nie masz dosyć mocnego odpowiednio PC....

--- Koniec cytatu ---

Co mogłem to napisałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej