nie kupię bo...
Panowie z Konami popełniają to samo dzieło od 2 lat, odgrzewany kotlet za każdym razem coraz gorzej smakuje (choć akurat tutaj w stosunku do 12 jest poprawa nie ma tak głupich błędów) i robią ten sam błąd co niegdyś chłopcy z EA (czym się to skończyło dla FIFY dobrze wiemy).
Poza tym rozgrywka jest sztywna, dobrze że dodali ten manual ale nie zmienia to faktu że podania przyjęcia ustawianie się na boisku ogólnie leci sztuczyzną. Ogromny plus PESa to fizyka strzałów, dośrodkowań z akcji i stałych fragmentów gry gdyby chłopcy z EA to dopracowali i FIFA dawałaby takie możliwości w tych 3 aspektach to PES byłby zupełnie bez szans bo (pomimo że zawsze byłem fanem PES i grałem tylko w to od PES 3) w FIFIE zachowania piłkarzy, podania, przyjęcia są naturalne i z przyjemnością rozgrywa się akcje wymieniając płynnie 15-20 podań na kilka różnych sposobów. Poza tym tryb kariery daje mi możliwość grania we wszystkich ciekawych ligach europejskich i światowych, prowadzenia wielu drużyn a CL i LE sobie można zaimplementować patch-em. Niestety PES tego nie daje i to jest ogromny minus - nie wiem jak Wam ale mnie po 4 sezonach gry jednym teamem zwyczajnie zaczyna się nudzić.
Oby KONAMI poszło po rozum do głowy i wraz z PESem 2014 wrócił na tron właściwy król kopanej.