Autor Wątek: Chelsea FC by Fernandez | ZOSTAŁY DWIE DRUŻYNY,WYBIERZ TĄ OSTATNIĄ !!  (Przeczytany 4011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fernandez

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 30.12.2012r.
  • Gram w: PES 06
Witam, jest to moja pierwsza kariera i bardzo proszę o wyrozumiałość w ocenie każdego posta.  ;)
_______________________________________________________________________________________________________________

Chelsea London FC

Pełna nazwa: Chelsea Football Club
Liga: Barclays Premier League

Stadion: Stamford Bridge
Właściciel: Roman Abramowicz
Prezes: Bruce Buck
Trener: Rafael Benítez

Oficjalnie: Benitez zwolniony ! Kto go zastąpi ?

Dzisiaj rano właściciel Chelsea,Roman Abramowicz postanowił zwolnić Rafę Benitez'a.Jest to wiadomość oficjalna którą sam ogłosił były już trener londyńskiego klubu : (...),, Mój czas na Stamford Bridge dobiegł końca, skończył mi się kontrakt i nie mam zamiaru go przedłużać, kończę to wspaniałą ale i krótką przygodę z Chelsea''.-powiedział bardzo wzruszony hiszpan.Ale jeżeli klub zwalnia trenera to po nim ktoś musi objąć stery w klubie i pojawiło się pytanie , kto przejmię schedę po hiszpanie.Roman Abramowicz ogłosił kandydatów na trenera Chelsea.Pierwszym z nich jest portugalczyk,obecnie pracujący w Realu Madryt Jose Mourinho,były szkoleniowiec FC Porto i Interu Mediolan a także Chelsea ,więc jego powrót byłby jak najbardziej realny. Drugim kandydaten jest Mauricio Pellegrino , który niedawno stracił pracę w Valencii z powodu słabych wyników. Ostatnim kandydatem jest hiszpański szkoleniowiec Josep Guardiola,który w minionym sezonie zrezygnował z prowadzenia FC Barcelony, z którą wygrał min. 2 Puchary Ligi Mistrzów.Dla kibiców wybór jest oczywisty to Jose Mourinho,który sam nie ukrywa że bardzo chętnie by powrócił do Anglii.Trenera Chelsea poznamy już za 5 dni.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 15:20:32 wysłana przez Fernandez »

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
Odp: Chelsea FC by Fernandez | Odcinek 1
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2012, 10:40:37 »
Na razie za dużoj nie można powiedzieć. Graficznie jest bardzo ładnie. Ciekawe, kto go zastąpi. Będę zaglądał.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.08.2011r.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2012, 11:31:22 »
Fajnie że Chelsea uwielbiam ich ! :). Osobiście nic nie mam do Beniteza, ale jak chcesz to zmień go, tylko żeby ten zastępca był godny prowadzenia takiego klubu :).

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 31, 2012, 11:41:45 »
W jakim momencie zaczynasz grę? Jeśli przed sezonem, to zwolnienie Beniteza to kompletny nonsens.

Offline Fernandez

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 31, 2012, 11:44:53 »
W jakim momencie zaczynasz grę? Jeśli przed sezonem, to zwolnienie Beniteza to kompletny nonsens.

Dlaczego tak uważasz ??

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 31, 2012, 13:03:54 »
za krótko, ale przynajmniej z ogładą w grafice.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2012, 14:45:32 »
Dlaczego tak uważasz ??
Trudno zwolnić kogoś kto jeszcze nie pracuje :> No chyba ,że to 13/14 wtedy jednak wypadałoby coś napisać o "tym" sezonie.

Offline Fernandez

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Chelsea FC by Fernandez | Odcinek 2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 31, 2012, 15:42:13 »

Oficjalnie: Jose Mourinho nowym trenerem Chelsea !

Dziś po południu dowiedzieliśmy się kto będzie pełnił funkcję trenera Chelsea.Został nim 49-letni portugalczyk Jose Mourinho,który wraca na Stamford Bridge gdzie pracował w okresie 2004-2007 i zdobył z londyńskim klubem dwa mistrzostwa Anglii i dwa Pucharu Ligi Angielskiej. Oto co powiedział nowy-stary trener Chelsea na konferencji prasowej: (...),, Bardzo się cieszę z tego powodu że wracam na stare śmieci i postaram się by moja praca pozostawiła wiele sukcesów. Naszym głównym celem jest zdobycie pucharu Ligi Mistrzów, ponieważ nie udało nam się obronić go z powodu odpadnięcia już po fazie grupowej,miło było by także zdobyć ,,coś'' na krajowym podwórku. W tym zesonie mamy szansę na co najmiej pięc trofeów i przynajmiej 4 muszą trafić do nas,lecz przed nami ciężka i długa droga do sukcesu. Co do transferów oczywiście że będą , potrzebujemy przede wszystkim środkowego napastnika i ofensywnego pomocnika, bardzo chciałbym by Roman Abramowicz spróbował ściągnąć na Stamford Bridge dwóch zawodników Realu Madryt brazylijczyka Kakę i argentyńskiego napastnika Gonzalo Higuaín'a.Bardzo chętnie spróbowałbym zagrać dwoma napastnikami więc potrzebuje tzw.,,mieszanki wybuchowej''. - zakończył patrzący w przyszłość nowy trener Chelsea. Jak widać trener Chelsea rozpoczyna przygodę z wysokiego ,,C'' i oby te ruchy zaowocowały pucharami i wszelkimi sukcesami.

Czy Kaka' i Higuaín dołączą do Chelsea ??

Jak wspomniał na konferencji nowy szkoleniowiec Chelsea Jose Mourinho,że spróbuje pociągnąć ze sobą pomocnika Kakę i napastnika Gonzalo Higuaina. Obaj gracze są na Santiago Bernabeu tylko rezerwowymi i ich przyszłość w Hiszpani prezentuje się dość mgliście,więc Florentino Perez chętnie by ich sprzedał przez co ulżał by budżet Madryckiego klubu,ponieważ obaj gracze inkasują ,,grube'' miliony za siedzenie na ławce.Natomiast w Chelsea tacy gracze staliby się naprawdę potrzebni. Na Kakę Roman Abramowicz jest w stanie wyłożyć ok. 25 mln. funtów i jest w stanie pokryć jego utrzymanie wynoszące ok. 8 milionów euro rocznie.Na tę chwilę Chelsea jest głównym kandydatem do pozyskania brazylijskiego pomocnika. Natomiast pozyskanie Higuaina jest bardziej skomplikowane,ponieważ nowy trener ,,Królewskich'' Joachim Loew potrzebuje napastnika i chce kupić młodszego i tańszego w utrzymaniu Leandro Damiao, lecz żeby sprawić sobie taki prezent musi kogoś sprzedać : Karim Benzema ?? - Nie,nietykalny ,Alvaro Morata ?? - Nie, niech się rozwija, Gonzalo Higuain ?? Tak,to właśnie on. Argentyńczyk bardzo chce odejść,ale nie ma ofert.Czy pomocną dłoń do Gonzalo Higuaín'a wyciągnie Jose Mourinho?? Przekonamy się o tym już wkrótce.

Offline Fernandez

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Chelsea FC by Fernandez | Odcinek 3
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 01, 2013, 09:57:15 »

Kaka i Higuaín przechodzą do Chelsea!

Roman Abramowicz już sprowadza na Stamford Bridge klasowych piłkarzy.Pierwszymi i napewno nie ostatnimi nabytkami są brazylijski pomocnik Ricardo Kaka' i argentyński napastnik Gonzalo Higuaín.Obaj przeszli do Londynu z hiszpańskiego Realu Madryt.Kaka' został zakupiony za 21 mln.funtów i będzie zarabiał 5 mln funtów rocznie,a grał będzie z numerem 22.Natomiast Gonzalo Higuaín kosztował ok. 25 mln. funtów,lecz będzie zarabiał mniej niż brazylijczyk czyli 4 mln. funtów rocznie a będzie grał w Chelsea z numerem 20.Obaj gracze będą mieli możliwość zadebiutowania już w najbliższą sobotę w meczu 1.kolejki Premier League, w której Chelsea zmierzy się w derbach Londynu z QPR.To nie koniec transferów Chelsea,ponieważ rosyjski oligarcha zagiął parol na kolejnego gracza Realu Madryt,Ángela Di María.Lecz czy ten transfer dojdzie do skutku przekonamy się w ciągu najbliższych dni.

Sturridge i Hilario odchodzą z Chelsea!

Jeżeli przyszedł Higuain,czyli napastnik a skrzydłowych Jose Mourinho ma w składzie sporo to Daniel Sturridge nie chce przesiadywać na ławce rezerwowych więc rozwiązał kontrakt z Chelsea za porozumieniem stron i może szukać sobie nowego klubu.Z kolei 40-letni już Hilario postanowił przenieść się do ligi portugalskiej gdzie będzie reprezentował barwy FC Paços de Ferreira.Z klubem w najbliższym czasie pożegna się także Florent Malouda.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 01, 2013, 16:58:35 »
40-letni już Hilario

Nie przesadzaj, 37 lat ma.

Maciek.pl

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 01, 2013, 17:19:09 »
Multum błędów stylistycznych.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 01, 2013, 19:02:59 »
Kaka' został zakupiony za 21 mln.funtów i będzie zarabiał 5 mln funtów rocznie,
To wychodzi około 90-95 tyś funtów tygodniowo. A wiesz, że w Hiszpanii zarabiał 10 milionów euro na rok? Czyli około 190 tyś euro na tydzień ? :D Ot taka mała ciekawostka :)

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 02, 2013, 08:56:07 »
No słabo na początku. Grafikę idzie jakoś znieść.. Ale te błędy stylistyczne..
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline Fernandez

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Chelsea FC by Fernandez | PROBLEM !! ZAJRZYJ I ZAGŁOSUJ !!
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 02, 2013, 15:35:36 »
Siemka, wiece bo dzisiaj brat zrobić czyszczenie kompa i wywaliło mi karierę Chelsea,więc albo zacznę od nowa,albo innym klubem (podam w ankiecie i wybierzecie).
Głosowanie będzie trwało do czwartku do godziny 15 i karierę rozpocznę w sobotę lub w piątek
Więc was wybór,wasza decyzja.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 15:03:58 wysłana przez Fernandez »

Offline shady1990

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 13.08.2008r.
Odp: Chelsea FC by Fernandez | |PROBLEM !!! ZAJRZYJ I ZAGŁOSUJ !!
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 02, 2013, 15:57:23 »
no co za pech

Offline Linkin

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 26.07.2012r.
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 02, 2013, 16:53:10 »
Skoro nie rozegrałeś jeszcze żadnego meczu, to co za problem zacząć od nowa?

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 02, 2013, 20:51:50 »
coś mi się wydaje, że po prostu po paru postach znudziła Ci się kariera i dlatego wymyśliłeś ten fortel z formatem czy tam bratem :P.

jeśli nie to sorry, nie chciałem Cię urazić. Ja zagłosowałem na Romę, gdyż dawno nie było kariery tym klubem ;)
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline Fernandez

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Chelsea FC by Fernandez | ZOSTAŁY DWIE DRUŻYNY,WYBIERZ TĄ OSTATNIĄ !!
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 03, 2013, 15:15:18 »
Koniec głosowania !!
Najwięcej głosów uzyskało AS Saint-Ettiene (4) i Chelsea Londyn (4).
Te zespoły przeszły do finału.
Głosowanie będzie trwało do godz. 20:50.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 03, 2013, 15:26:54 »
Ale emocje.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 03, 2013, 15:40:24 »
Ja będę mieć bekę jak w średniaku Saint-Etienne znajdzie się piłkarz pokroju Kaki czy Juana Maty :D

Mi to osobiście zwisa kim będziesz pisać. Jakby mi ktoś narzucił, że mam na przykład pisać karierę United, Milanem czy Barceloną, to każdą porzuciłbym już po 1-ej kolejce. Graj i pisz drużyną, którą Ci się dobrze gra i masz o niej chociażby dosyć przyzwoitą wiedzę albo masz sporą chęć jej przyswojenia. Nie mówię, że ja za każdym razem kiedy sam sobie wybrałem drużynę miałem długie kariery , ale z 2-3 miechy to zazwyczaj trwały jeśli już rozegrałem kolejkę czy dwie...Dwa razy próbowałem pisać drużyną wybraną przez innych i szybko ją skończyłem...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 15:44:24 wysłana przez thekrzychu »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 03, 2013, 15:40:24 »