Witam,
Co w pierwszej kolejności powinno się robić? Aktualizować grę, czy instalować patcha? Czy to ma jakieś znaczenie?
Pozdrawiam.
Lepiej wgrać patch 1.06 a potem ściągać przez grę DLC.
Dla pewności zainstalowałem od nowa. To samo po wsadzeniu mini image do virtuala tego drugiego pokazuej mi sie image u mnie pod literka i (scsi)
próbuje odpalic pesa z miejsca zainstalowanego (po wgraniu patcha) i nic ! settings sie wczytują.
Będę musiał poczekać na cracka z tego wniosek
Coś źle musisz robić albo masz namieszane na PC z tą grą.
- Odinstaluj grę.
- Wykasuj (jeśli jest) folder KONAMI tam gdzie miałeś zainstalowaną grę (C:\Program Files)
- Wykasuj folder KONAMI z Moich Dokumentów
- Wykasuj folder KONAMI z ProgramData (ukryty folder - w opcjach folderów musisz zaznaczyć pokazywanie ukrytych plików i folderów)
- Ściągasz program CCleaner i czyścisz nim rejestr (do 3 razy).
- Ściągasz mini-image o nazwie
PES2014.Mini.Image-3DM.rar- Wypakuj mini-image i skopiuj folder który się utworzy o nazwie
PES2014.Mini.Image-3DM na pulpit. W tym folderze mają być dwa pliki z rozszerzeniem .mdf i .mds)
- Instalujesz grę z obrazu płyty jaki posiadasz - który montujesz w zwykłym napędzie wirtualnym (nie SCSI)
- Po instalacji wymontuj obraz z napędu i usuń napęd wirtualny.
- Sprawdź czy w opcjach Deamona są zaznaczone haczyki do odczytu zabezpieczeń typu Safedisc itp.(konieczne).
- Utwórz napęd wirtualny SCSI i zamontuj w nim plik z folderu PES2014.Mini.Image-3DM z rozszerzeniem .mdf
- Uruchom grę ze skrótu jaki się utworzył po instalacji gry.
Jeśli gra się uruchomi to znaczy że powinno działać.
W tedy wyłączasz grę, instalujesz patch 1.06 dla wydań płytowych (DVD) i po instalacji, uruchamiasz grę.
To jest najbardziej patologiczne wytłumaczenie w prostej postaci.