Za mną parę sezonów offline i kilkanaście meczów online. Zacznę od tego. czemu kilkanaście. Serwery EA w przypadku tej gry to nawet nie dno a z 10 razy gorzej, brak czy zrywanie połączeń jest na porządku dziennym więc naprawdę ciężko mi ten tryb ocenić, jedno co mogę powiedzieć to grając na manual jestem z góry skazany na porażkę grając z gośćmi którzy mają full auto. Czemu nie można dobierać graczy po ustawieniach??
Teraz zajmę się grą offline. Na początku byłem grą zachwycony, różnice w stosunku do wersji z ubiegłego roku są znaczne co powoduje przyjemność z rozgrywki, niestety przyjemność która zmniejsza się im dalej zagłębiamy się w grę.
Zacznę od rzeczy błahych, ale to właśnie po nich widać jak deweloper przyłożył się do wydanie wersji PL
-Komentarz to dno dna, najgorszy w całej serii, wspomnę tylko o tym, że każdy piłkarz o nazwisku Ferdinand czytany jest jako Rio Ferdinand a new geni o nazwisku Keane to Robbie Keane(takich kwiatków jest masa)
-Brak na koszulkach Legi i Lecha sponsorów. Przypomnę, że zarówno STS jak i Fortuna to legalni PL bukmacherzy i umieszczenie ich w grze nie koliduje z ustawą hazardowąTeraz już wymienię po prostu błędy gry bez bawienia się w kategorie
-Zawodnik długo kontuzjowany domaga się w czasie leczenie w prywatnych rozmowach gry i grozi odejściem
-Przedłużając kontrakty o tyle o ile trwa on nadal(np. 2 letni kontrakt przedłużamy o 2 lata) zdarza nam się je zerować, zamiast gra kontrakt przedłużać to go skraca do miesiąca
-Zbyt powolny wzrost OVR graczy 1 składu a za to za szybki zawodników głębokiej rezerwy
-Całkowicie skopany system ręcznego przełączania zawodnika
-Nierealistyczne cele przedsezonowe stawiane przez zarząd
-Zbyt duża zwrotność gracza bez sprintu(podczas truchtu) z małym skilem można tak strzelić gola bramkarzem przechodząc całe boisko
-Niedziałający system taktyczny, mogę ustawić suwaki na agresywny czy nieagresywny odbiór ale w rzec rzeczywistość nic się na boisku nie zmienia
-Nie zmieniające się zadania przedmeczowe mimo zaliczenia danego poziomu(te mini gierki)
-Źle zbalansowany system scoutingu
-Fatalny sędzia.
-Często po podyktowaniu gra się zawiesza i trzeba chwile odczekać aby zawodnicy ożyliBlędów mechaniki gry jest tak dużo, że ciężko je wypisać.
W ostatecznym rozrachunku moje oceny to
Grafika - 8,5\10
Muzyka - 9/10
Komentarz - 1/10
Gameplay - 3\10
Ocena ogólna - 5.3/10