Dział Ogólny > PES 2014
Wydajność mobilnych kart graficznych - Opinie
komiks:
Mam pytanie do kolegów grających na laptopach:
Proszę o podanie nazw kart moblinych na których gracie na maksymalnych ustawieniach bez przycinania gry. Pytam sie bo przymierzam sie kupic laptopa.
thx
witek21:
ja mam 4-5 letniego laptopa core2duo 2,26Ghz@ w profilu wysoka wydajność 2,4Ghz i 4Gb ram i GF 9600GS i mi pes smiga na maks i czasem lekko zetnie czy zwolni ale tylko czasem.
Laptopa radzę kupić na allegro zaoszczędzisz z 1000zł niż w sklepie.
Proponuję brać coś z Intelcore i5 z min 4Gb ram ale lepiej z 6lub 8Gb(jak będzie 4 też nie będzie źle) i kartą pokroju minimum GF seria cięćset i wzwyż tylko patrzeć żeby szyna karty graficznej minimum 128bit (nie brać 64bit) ale to minimum!laptop nowy z gwarancją door -to-door 1600-1900 zł coś w tym przedziale. W sklepie taki minimum 2400zł!!!
nie polecam laptopów od ati (radeonów)
komiks:
Dzieki za odpowiedz. Allegro jak najbardziej , żadne sklepy:) Mam do wyboru z karta 720m i 640m.
bede miał na uwadze to co napisałes, temat do zamkniecia.
witek21:
To poczytaj na necie gdyż ta z wyższym numerem wcale nie musi być lepsza/wydajniejsza jakby to mogło się wydawać. Jak nic nie znajdziesz to pisz to ja poszukam coś o tych kartach. Pozdro
RobertK:
Ja mam lapka SONY VAIO, Karta graficzna to ATI Mobility Radeon HD 5650, Win7, Procek: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M330 2,13Ghz, RAM 4,00GB. W sumie w ustawieniach gry nic nie zmienialem gram na tym co bylo ustawione odrazu po zainstalowaniu gry, i gra sie plynnie grafika jest super.
Nawigacja
[#] Następna strona