Autor Wątek: FC Barcelona by espon #22 | Ale to już było...  (Przeczytany 12951 razy)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
FC Barcelona by espon #22 | Ale to już było...
« dnia: Styczeń 07, 2014, 14:53:09 »
Spoiler for Hiden:
Okey, na prośbę MasterCreati będę tą karierę pisał również tu. Pisałem ją na sportsgames, i tam zamierzam ją pisać, ale na prośbę będę pisał także tutaj. Liczę na waszą aktywność.

Spoiler for Hiden:
Gra: Pes 2013
Patch: Pesedit 6.0
Czas: 5/10 min
Poziom: Profesjonalista/Klasa Światowa

FC BARCELONA

Rok założenia: 29 listopada 1899
Stadion: Camp Nou
Menedżer: Gerardo Martino
Liga: Primera División
Stadion treningowy: Ciutat Esportiva Joan Gamper

Sezon 2012/2013 za nami!

Sezon 2012/13 nie był dla Barcelony zbytnio udany.
Zacznijmy od pucharu Copa del Rey. Katalończycy odpadli tutaj w półfinale, ulegając w dwumeczu odwiecznemu rywalowi z Madrytu 2-4. Przez większą część turnieju Barca nie porywała swoją grą, a w 1/2 Real zagrał zdecydowanie lepiej.
Jeszcze tuż przed rozpoczęciem Primera Division Katalończycy rywalizowali w corocznym Superpucharze Hiszpanii. Blaugrana również i tutaj została odprawiona z kiwtkiem, ponownie prze Real Madryt.
Kontynuując passę pucharowych porażek, trzeba wspomnieć o jakże dramatycznej postawie piłkarzy Dumy Katalonii w półfinałowych meczach Champions League z Bayernem Monachium. Przegrana 0-7 w dwumeczu dobitnie podsumowała sezon w Lidze Mistrzów, w której Barca nie zachwycała swoją postawą z wyjątkiem najlepszego meczu w tej edycji z Milanem na Camp Nou w rewanżu 1/4, kiedy odwróciła losy pierwszego meczu i wygrała 4-0 zmiatając z powierzchni piłkarzy z San Siro.
Znacznie lepiej Katalończykom powiodło się zato w La Lidze, gdzie już po rundzie jesiennej było wszystko jasne. Barcelona zakończyła sezon z piętnastopunktową przewagą nad Królewskimi, zdobywając 100 punktów i wyrównując rekord. Jeszcze jednym z miłych akcentów było sięgnięcie po Puchar Katalonii, występując rezerwami przeciw Espanyolowi.
Zdaniem wielu, tak słaba postawa piłkarzy z Katalonii była spowodowana chorobą nowotworową Tito Vilanovy, który często przebywał w szpitalach i nie mógł się całkowicie poświęcić drużynie.

Czas na teraźniejszość!

Już w lipcu do zespołu przeszedł od dawna wyczekiwany Neymar, kończąc tym samym sagę transferową z jego udziałem. Podpisał kontrakt, a klub musiał wyłożyć na stół 57 mln euro.
Przeciwnością Neymara byli zawodnicy odchodzący z drużyny. David Villa zamienił barwy Katalończyków na barwy Atletico Madryt, Eric Abidal nie przedłużył kontraktu i związał się z Monaco. Kolejnymi zawodnikami, którzy pożegnali się z zespołem byli Thiago Altancara, który odszedł do Bayernu i dotychczasowy bramkarz Pinto.
Po tym ostatnim piłkarzu, temat transferów w letnim okienku transferowym został zakończony. Tito Vilanova nie miał zamiaru już nikogo sprzedawać, ani kupować.
19 lipca jak "grom z jasnego nieba" spadła informacja o rezygnacji Vilanovy z posady trenera. Choroba nie pozwoliła mu dalej żyć w świecie footballu.
W związku z tymi wydarzeniami wiadomy był wybór nowego trenera FC Barcelony.
Na nowego przywódcę Blaugrany wybrano Gerardo Martino. "Tata" nie był murowanym kandydatem, ale jego wybór nie wywołał ogromnej sensacji.

Carles Puyol na temat wyboru nowego trenera:

- Wybór nowego trenera, zawsze wzbudza wielkie poruszenie w drużynie. Zastanawiamy się jaki będzie, jakie będzie miał do nas podejście. Ale jesteśmy profesjonalistami i wybór Gerardo przyjęliśmy z wielką radością. Na pewno jest dobrym człowiekiem na właściwym stanowisku. Liczymy, że okres przygotowawczy, który z nim przepracujemy po raz pierwszy pomoże na go jeszcze lepiej poznać i osiąganie sukcesów, będzie tylko formalnością.

Xavi Hernandez na temat wyboru nowego trenera:

-  Jesteśmy niezmiernie szczęśliwi, że to Gerardo Martino nas poprowadzi. Jest świetnym trenerem, ale nie pracował jeszcze nigdy w tak wielkim klubie, gdzie będzie na nim ciążyła wielka presja. Jednak postaramy się mu jak najlepiej pomóc i chcemy święcić z nim jak najlepsze wyniki.

Spoiler for Hiden:
Początek może niezbyt porywający, ale później będę się jeszcze bardziej rozkręcał. Już wkrótce relacje z okresu przygotowawczego, pod wodzą nowego trenera.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2014, 17:55:35 wysłana przez espon »

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
Odp: FC Barcelona-kariera/ by espon
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2014, 14:57:36 »
Konferencja prasowa z udziałem trenera Gerardo Martino

Gerardo Martino na temat:

Pracy w Barcelonie

- Praca w tak wspaniałym klubie, była moim wielkim marzeniem. Teraz się to spełnia. Zostałem mile przyjęty i zamierzam za zaufanie odwdzięczyć się jak najlepiej. Byłem lekko przejęty ,gdy prezes do mnie zadzwonił z propozycją pracy, ale wszystko dobrze się skończyło.

Atmosfery w drużynie

- Szczerze przyznam, pracuję tu ledwie kilka dni, ale tak dobrze zgranej paczki jeszcze nie widziałem nigdzie. Chłopacy są mili dla każdego, nie mam mowy o żadnym wywyższaniu się. Każdy jest dla każdego taki sam.

Kibiców

-  Wprawdzie nie widziałem ich jeszcze w akcji na stadionie, ale po tym jak zachowują się po za nim jestem pozytywnie nakręconych w stosunku do nich. Liczę na ich wsparcie, w momentach dobrych jak i złych.

Taktyki

- Sądzę, że mecze w okresie przygotowawczym pomogą mi w dobraniu jak najlepszej taktyki. Ciężko jest mi ocenić ją w danej chwili.

Duetu Neymar-Messi

- Mieć dwóch tak znakomitych piłkarzy w drużynie to marzenie każdego trenera. Ale pamiętajmy, że na boisku gra 11 zawodników. Sądzę, że znajdę dla nich odpowiednie miejsce na boisku, tak aby był z nich jak największy pożytek.

Transferów

- Będzie to dopiero pierwszy rok tutaj, dlatego nie zamierzam przeprowadzać żadnych transferów. Zawodnicy, których mam w drużynie zapewne świetnie sobie poradzą.

Okresu przygotowawczego

-  Rozegramy kilka meczy, w których będę musiał jak najlepiej przygotować zespół do nadchodzącego sezonu. Rywale, z którymi przyjdzie nam się mierzyć są dobrani tak, abym mógł sprawdzić każdego. Raz zagra optymalny skład, drugi raz rezerwy, a jeszcze inny pół na pół. Wszystko jednak dopiero przed nami.

Kadra

Oto pełna kadra na nadchodzący sezon:

Spoiler for Hiden:
Bramkarze:
Valdes
Olazabal
Obrońcy:
Pique
Mascherano
Alves
Alba
Bartra
Puyol
Montoya
Adriano
Bagnack
Pomocnicy:
Xavi
Iniesta
Busquets
Fabregas
Nieto
Afellay
Song
Dos Santos
Roberto
Napastnicy:
Tello
Messi
Cuenca
Sanchez
Neymar
Dongou
Pedro

Plan okresu przygotowawczego

Spoiler for Hiden:
2.08.13
Barcelona vs. Rubin (Camp Nou- godz: 15:30)
6.08.13
Barcelona vs. Liverpool (Camp Nou- godz: 21:30)
11.08.13
Lech Poznań vs. Barcelona (Inea Stadion- godz: 20:30)
15.08.13
Santos vs. Barcelona (Estadio Vila Belmiro- godz: 13:00)
19.08.13
Barcelona vs. Bayer Leverkusen ( Cam Nou- godz: 14:30)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2014, 16:05:59 »
Visca el Barca <3 grasz moim ukochanym klubem i napewno będe czytał twoją kariere(zresztą zawsze czytałem:D)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2014, 16:17:09 »
Bradzo dobrze prowadzona kariera, plus za FCB  ;) Czekam na więcej.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2014, 17:24:33 »
Obyś tę karierę poprowadził długo :)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2014, 19:25:59 »
Relacja z okresu przygotowawczego Barcelony

Zaplanowany przed sezonem 2013/2014 obóz przygotowawczy Blaugrany odbył się bez żadnych komplikacji. Nikt nie doznał kontuzji, drużyna lepiej zapoznała się z nowy menadżerem oraz co najważniejsze rozegrała kilka sparingów. Odbyło się 5 meczy, z czego 3 na własnym boisku. Pozostałe dwa odbyły się kolejno w Polsce i Brazylii. Trener sprawdził wszystkich zawodników, wystawiając w każdym meczu z goła inny skład. Temu bardziej optymalnemu wiodło się lepiej, tym mniej doświadczonym tak jak choćby w meczu z Bayerem trochę gorzej. Jednak ogółem przygotowania oceniono na "+".

Wyniki spotkań sparingowych:

Spoiler for Hiden:
02.08.13- Camp Nou- 15:30

Barcelona 0:0 Rubin Kazań 

Zespół Katalończyków wystąpił w mieszanym składzie. Nie brakowało sytuacji z obu stron, lecz zabrakło skuteczności. Świetnie zaprezentował się bramkarz Barcelony Olazabal.

06.08.13- Camp Nou- 21:30

Barcelona 2:2 Liverpool 

Najtrudniejszy mecz dla Barcelony spośród wszystkich. Nie zawiódł kibiców przybyłych na stadion. Mnóstwo emocji i po dwie bramki dla każdego z zespołów. Świetne zawody rozegrał Fabregas, strzelec dwóch goli dla Blaugrany.

11.08.13- Inea Stadion- 20:30

Lech Poznań 2:3 Barcelona 

Przybycie Barcelony do Polski było wielkim świętem, dodatkowego smaczku dodawało przybycie takich gwiazd jak Messi, Neymar, Xavi czy Iniesta. Wszyscy Ci pojawili się na płycie boiska i oglądaliśmy niesamowite widowisko, w którym minimalnie uległ Kolejorz, tracąc zwycięstwo w doliczonym czasie gry. Bramki dla Dumy Kataloni zdobywali Roberto, Xavi i Sanchez. Dla Lecha dwa razy trafił Teodorczyk.

15.08.13- Estadio Vila Belmiro- 13:00

Santos 0:1 Barcelona 

W wyjeździe do Brazylii na mecz do Santosu towarzyszyły wilelkie emocje.  Neymar wracał do swojego dawnego zespołu. Kibice go tam nadal kochają i nie przeszkodziło im w tym nawet strzelenie bramki przez zawodnika, które odebrało im choćby remis. Cała drużyna była zadowolona ze swojej postawy.

19.08.13- Camp Nou- 14:30

Barcelona 0:2  Bayer Leverkusen 

W ostatnim meczu sparingowym przed nadchodzącym sezonem Katalończycy mierzyli się z Aptekarzami. Trener Gerardo Martino ponownie wystawił rezerwowy skład i mimo dobrej postawy ulegli oni grającemu w najsilniejszym składzie Bayerowi. Kapitalny występ po mimo dwóch wpuszczonych bramek zanotował ponownie Olazabal.

Trener Gerardo Martino podsumowuje okres przygotowawczy:

- Cały cykl przygotowań uważam, za jak najbardziej udany. Nikt nie odniósł kontuzji, mogłem lepiej poznać moich zawodników. Rozegraliśmy ponadto 5 meczy, w których sprawdziłem wszystkich piłkarzy. Wiem teraz kogo na co stać, jaką taktykę wybrać na I mecz o punkty. Cieszę się, że udało nam się wygrać dwa spotkania na wyjeździe. Jest to zawsze trudniejszy teren, niż gra na własnym stadionie, dlatego bardzo mnie to cieszy. Co do meczy u siebie, to uważam że również były one udane. Wiem co musimy poprawić, co wprowadzić nowego.
Jestem także niezwykle uradowany grą naszych bramkarzy. Oboje zagrali w sparingach znakomicie, jeśli utrzymają formę to jestem spokojny. Mogę jeszcze zdradzić, że znalazłem już miejsce dla Messiego i Neymar. Ale jak to wygląda zobaczycie w meczu z Realem Sociedad. Teraz już maksymalnie się na nim koncentrujemy. Dziękuje!

Spoiler for Hiden:
Mecze ligowe będą opisywane inaczej, bardziej szczegółowo. Tutaj skupiałem się głównie na wynikach.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2014, 19:32:17 »

25.08.13 drużyna Barcelony pojedzie do Sociedad, po swoją pierwszą wygraną w obecnym sezonie La Liga. Jak pokazują statystyki mecz dla Katalończyków powinien być łatwy. Barcelona cześciej wygrywała w bezpośrednich starciach, ale ostatni mecz na Estadio Anoeta zakończył się porażką Blaugrany 3-2.
Piłkarze twierdzą jednak, że tamten mecz dawno został wymazany z pamięci i teraz liczy się tylko teraźniejszość.
Dodatkowego smaczku spotkaniu dodaje fakt, że po raz pierwszy obok siebie w jednej drużynie mają zagrać Messi i Neymar. Trener Martino uspakaja i mówi:

-  Nie nastawiajcie się tak na duet Mesi-Neymar. Na boisku będzie jeszcze 9 innych piłkarzy i oni także walczą jak inni. Mam klasową drużynę i chcemy jak najlepiej wejść w sezon.

Takie słowa mogą być tylko zapowiedzią znakomitego meczu.
 Obie drużyny chcą rozegrać dobre spotkanie, aby wiedzieć co trzeba jeszcze poprawić zanim na dobre rozpocznie się sezon.

Inne spotkania I kolejki:

Valencia vs. Real Madrid (hit)
Real Betis vs. Real Valladolid
Espanyol vs. Athletic Bilbao
Osasuna vs. Almeria
Getafe vs. Rayo Vallecano
Granada vs. Elche
Levante vs. Villarreal
Sevilla vs. Malaga (hit)
Atletico Madrid vs. Celta

« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2014, 09:56:45 wysłana przez espon »

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2014, 19:58:24 »

I kolejka

Piłkarze Barcelony nie kryli rozczarowania wynikiem

W inauguracyjnym meczy La Liga Barcelona wyjeżdżała do San Sebastian, aby podjąć tamtejszy Real Sociedad. Spotkanie dla Katalończyków było w tym szczególne, gdyż po raz pierwszy w meczu o punkty prowadził ich Gerardo Martino, a nowy nabytek Neymar zadebiutował w Lidze Hiszpańskiej. Martino wystawił dość zmienione ustawienie w stosunku do swoich poprzedników, ale sprawdziło się to tylko w ataku, a gra obronna mimo iż nie zmieniona w ustawieniu pozostawiła wiele do życzenia.
Gracze Sociedadu stwarzali spore zagrożenie i zasłużenie strzelili trzy gole. Barcelona odpowiedziała tylko dwoma trafieniami Messiego i historia zatoczyła koło, ponieważ w poprzednim sezonie na Estadio Aneota Duma Katalonii także przegrała 3-2.
Obie drużyny, próbowały dominować w środku pola, a Barca po raz pierwszy od dłuższego czasu nie zmiadżyła rywali w statystyce posiadania piłki.
Pierwsza bramka w spotkaniu padła w 29` kiedy to Griezmann przeprowadził rajd lewą stroną, wycofał piłkę do Zurutuzy, a ten płaskim strzałem pokonał Olazabala. Goście nie pozostali dłużni i w 35` doprowadzili do remisu. Piłkę w środku pola przejął Xavi, podał do Neymara, a ten wypuścił Messiego i zanotował swoją pierwszą asystę w La Lidze. Gdy wydawało się, że do końca połowy nic się nie zmieni, Granero dograł piłkę w pole karne, a uderzający z 16m główką Seferović zaskoczył Olazabala.
W drugiej połowie wiadomo było, że Katalończycy mocno zaatakują. I stało się to faktem, w 62` było już 2-2. Messi w swoim stylu przedryblował trzech zawodników i wpadł w pole karne, bramkarz nie miał nic do powiedzenia.
Barcelona do końca walczyła o trzecią bramkę, ale lepiej grający Real, w ostatniej akcji zadał ostateczny cios. Po zamieszaniu w polu karnym, na styk podobnym do tego z meczu pomiędzy Polską, a Czarnogórą, piłkę po raz drugi do siatki skierował Zurutuza.
Mecz się zakończył,a wynik przechodzi do historii. Barcelona na pewno się tą porażką mocno nie podłamie, ale wie co musi poprawić, aby w następnym meczu nie popełnić kolejnej wpadki, bo tak można nazwać dzisiejszą porażkę
.

29`;90` Zurutuza
35`;62` Messi
45` Seferović
MVP: Zurutuza 8/10

Składy

Spoiler for Hiden:

Statystyki

Spoiler for Hiden:

Valencia 0:3 Real Madrid ; Betis 3:0 Valladolid ; Espanyol 2:1 Athletic ; Osasuna 0:0 Almeria ; Getafe 0:2 Vallecano ; Granada 0:1 Elche ; Levante 1:3 Villarreal ; Sevilla 2:2 Malaga ; Atletico 3:2 Celta
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2014, 09:57:02 wysłana przez espon »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2014, 20:22:22 »
Jakaś dziwna ta Twoja taktyka 4-4-2. Słabo Barca zaczęła, ale było to już widać w sparingach. Żeby stracić dwie bramki w meczu z Lechem ?
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2014, 15:51:41 »
To raczej takie 4-3-3 bo Pedro na skrzydle a na lewą stronę pewnie schodzi Neymar. W pomocy Iniesta natomiast do środka i bardzo ciekawe ustawienie się robi.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 09, 2014, 17:09:38 »

Czas na analizę I kolejki

Zespół Barcelony w swoim pierwszym spotkaniu w La Lidze w obecnym sezonie rozegrał mecz z zespołem Realu Sociedad San Sebastian. Mecz zakończył się sporą niespodzianką, gdyż Barca uległa 3:2 i co więcej nie była zespołem dominującym w spotkaniu. Real zagrał zdecydowanie lepiej i zasłużył na trzy punkty.
Duma Katalonii przystąpiła do meczu z nowym trenerem Gerardo Martino i nowym nabytkiem Neymarem, za to Real Sociedad nie dokonał wielkich zmian w porównaniu z poprzednim sezonem.
Spekulowana w mediach od kilku tygodni sprawa duetu Messi-Neymar została w końcu zamknięta. Neymar wystąpił u boku Messiego w ataku, kończąc tym samym dziennikarskie domysły na temat ustawienia obu panów na boisku. Katalończycy zagrali ustawieniem 4-4-2 odchodząc tym samym od swojego stałego systemu 4-3-3. Ustawienie to było po spotkaniu przez wielu krytykowane, ale trener Martino ze swoistym spokojem mówił:

- Nasze ustawienie nie było eksperymentalne. Tym systemem zagraliśmy dwa mecze sparingowe i wyszło to całkiem nieźle. Dlatego przegrana w tym meczu nie jest tylko sprawą taktyki, ale także złej gry obronnej. Dopuściliśmy się wielu błędów i to wpłynęło na wynik. W następnym spotkaniu zagramy już inną taktyką, taką która także była testowana w sparingach. Da nam to odpowiedź, które ustawienie będzie dla nas odpowiednie, tak aby wykrzesać z tego zespołu jak najwięcej..

Plusy i minusy Barcelony w I kolejce:

Lionel Messi: Zagrał najlepiej spośród wszystkich graczy Barcy na boisku. Było go wszędzie pełno, aktywny w pomocy, często znajdował się też pod własnym polem karnym. Dodatkowo strzelił dwie bramki i gdyby jego drużyna nie przegrała byłby zdecydowanie graczem meczu.

Dani Alves: Obrona Barcelony zagrała źle, ale nie można tego powiedzieć o nim. Ataki jego stroną były nie do przejścia, często wspomagał kolegów w ataku, a także naprawiał w nagłych wypadkach błędy partnerów z obrony. Obecnie najlepszy obrońca Katalończyków, w wypadku kontuzji nie widać kandydata na zastępcę, dlatego Duma Katalonii powinna na niego "chuchać i dmuchać".

Marc Bartra: Jego obecność w wyjściowym składzie nie była sporym zaskoczeniem. W meczach kontrolnych spisywał się znakomicie. W meczu z Realem niestety wyglądało to już inaczej. Wyglądał na zagubionego, często kiksował i ponadto zawinił przy drugiej bramce dla Realu. Trener Martino na pewno musi jeszcze zaczekać, aby wystawiać go w podstawowym składzie, gdyż nie jest jeszcze na to gotowy, bynajmniej w meczach o stawkę.

Neymar:  Nie pokazał nic wielkiego. Jedna asysta nie podsumowuje  jego występu na "+". Podobnie jak Bartra nie mógł się odnaleźć. Większość mówi, że debiutował i był za bardzo stremowany. Ale piłkarz takiego pokroju na tle niezbyt wymagającego przeciwnika powinien dołożyć do swojej oceny zdecydowanie więcej, nawet jeśli był debiutantem. Liczymy na poprawę, która niewątpliwie nastąpi.

Inne spotkania:

Spoiler for Hiden:
0:3
W hicie kolejki Valencia podejmowała u siebie Real Madrid. Piąty zespół poprzedniego sezonu nie zaprezentował się jednak najlepiej i uległ vice-mistrzom kraju 3-0. Kibice na stadionie byli wyraźnie nie zadowoleni grą swoich piłkarzy. Nietoperze mówią jednak, że w następnym meczu będzie lepiej, a Królewscy są pełni optymizmu przed sezonem.
3:0
W drugim meczu I kolejki Real Betis podejmował u siebie zespół Realu Valldolid. Betis był zdecydowanym faworytem i potwierdził to wygrywając pewnie 3-0.
2:1
W trzecim spotkaniu pierwszej kolejki, spotkały się dwa równe zespoły, które zajęły w poprzednim sezonie odpowiednio 12 i 13 miejsce. Mecz stał na wysokim poziomie i minimalnie lepsi okazali się gracze z Barcelony wygrywając 2-1.
0:0
Spotkanie zdecydowanie zawiodło nie tylko kibiców, ale także trenerów. Zespoły nie pokazały nic wielkiego, postawiły na obronę i nikt nie przechylił szali na swoją stronę.
0:2
Piłkarze Getafe byli zdecydowanymi faworytami tego spotkania. Zagrali jednak źle i Rayo które umiejętnie zagrało w defensywie odniosło zwycięstwo. Dla Getafe jest to na pewno spore ostrzeżenie, dla Vallecano spory powiew optymizmu.
  0:1
W szóstym meczu kolejki na przeciw siebie stanęły kluby, które będą walczyć o utrzymanie. Mecz nie rozgrywał się na wysokim poziomie, ale zespół Elche osiągnął swój cel pokonując drużynę Granady.
1:3
W tym meczu spotkały się drużyny najmniej przewidywalne. Oba kluby mają często wahania formy, dlatego też mecz był prawdziwym horrorem. Drużyny stwarzały sobie dużo dogodnych sytuacji, jednak Levante strzeliło o dwa gole mniej niż Villarreal i przegrało swój pierwszy mecz w La Liga w obecnym sezonie.
2:2
W drugim najciekawszym meczu kolejki spotkały się dwa kluby, które na pewno będą aspirowały do gry w europejskich pucharach. Zarówno Sevilla jak i Malaga zaprezentowały się z bardzo dobrej strony, ale nikt nie zdołał wygrać. Remis 2-2 był najsprawiedliwszym wynikiem.
3:2
W ostatnim spotkaniu kolejki drużyna z Madrytu podejmowała u siebie drużynę Celty Vigo. Mecz dla Atletico miał być lekką rozgrzewką, ale takim się nie okazał. Celta postawiła trudne warunki i do przerwy prowadziła 2-0. Jednak w drugiej połowie Atletico się obudziło i odwróciło losy meczu.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 09, 2014, 17:41:14 »
Naprawdę duża poprawa. Bardzo podobają mi się szczegóły dotyczące meczu masz u mnie jak najbardziej dużego plusa i czytelnika jeźeli będziesz wkładał w to tyle pracy ile wkładasz.
Warriors by undertaknen

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 09, 2014, 17:47:41 »
Znamy grupy Champions League! Messi graczem UEFA!

29.08.13 we francuskim Monako doszło do losowania grup Ligi Mistrzów sezonu 2013-14. Ceremonię tradycyjnie poprowadził Gianni Infantino, który jest doskonale znany kibicom na całym świecie. Na losowanie jak zwykle zaproszeni zostali specjalni goście. Tym razem w całej procedurze udział brały takie byłe gwiazdy europejskich boisk, jak Billy McNeill, Johan Cruyff, Michael Owen oraz Paulo Sousa.
32 drużyny zostały rozlosowane do ośmiu grup po cztery zespoły. Do kolejnej fazy turnieju awansują dwie drużyny, zespoły z trzecich miejsc zagrają w 1/16 Ligi Europejskiej.

Oto pełne wyniki losowania:

Drużyna Barcelony zagra w grupie B, a jej rywalami będą Ajax, Zenit, Dinamo. Grupa nie jest dla Katalończyków zbytnio wymagająca, ale na pewno nie mogą jej lekceważyć, co nie zmienia oczywiście faktu, że są faworytami całej grupy.
Główny rywal Dumy Katalonii w La Lidze Real Madrid został przydzielony do grupy G razem z Galatasaray, CSKA i Celticem. Ich także ominęły piłkarskie potęgi i można powiedzieć, że hiszpańskich gigantów oszczędził los.
Na pewno nie można powiedzieć tak do zespołów z grupy E. Eksperci zgodnie twierdzą, że jest to grupa śmierci. Każdy wariant jest tam możliwy i walka będzie trwała do końca.
Równie ciekawie może być w grupie C, gdzie znalazł się ostatni pogromca Barcy Real Sociedad. O awans powalczą Milan i City, ale Wolfsburg i wspomniany Sociedad mogą sprawić niespodzianki.
Obrońca trofeum Bayern Monachium także nie ma zbytnio wymagających rywali. O zwycięstwo w grupie zapewne powalczą z Benficom. Za to główny rywal Monachijczyków w Bundeslidze i ostatni finalista Champions League Borussia Dortmund z trzema Polakami w składzie wylosowana została do grupy F, z francuskim gigantem PSG oraz hiszpańskim Atletico i duńską Kopenhagą. Walka tutaj o awans także będzie ciekawa, gdyż ktoś z trójki PSG, Borussia i Atletico pożegna się już z LM po fazie grupowej.

Messi najlepszym graczem UEFA 2012/13.

Tuż przed rozpoczęciem losowania poznano jeszcze wyniki na najlepszego gracza UEFA. Spośród trójki finalistów Ronaldo, Xavi, Messi najlepszy okazał się Lionel.
Przyznano mu większość głosów, mimo iż w poprzedni sezon nie był dla niego zbytnio udany- szczególnie w Champions League. Ale demokracja wybrała inaczej i Messi będzie chciał teraz pokazać , że zasłużył na tę nagrodę.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 10, 2014, 00:56:11 »
No Messi nie do końca zasłużył ale wygrał.
W Lidze Mistrzów bardzo łatwa grupa. Oczywiście wyjazd do Rosji będzie cholernie trudny ale reszta spotkań raczej łatwa.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 10, 2014, 09:30:28 »
No Messi nie do końca zasłużył ale wygrał.
W Lidze Mistrzów bardzo łatwa grupa. Oczywiście wyjazd do Rosji będzie cholernie trudny ale reszta spotkań raczej łatwa.
Nie żeby Ajax nawet w realu zniszczył Barcelonę na Arenie :) a to tylko gra więc tym bardziej...

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 10, 2014, 10:57:55 »
Nie żeby Ajax nawet w realu zniszczył Barcelonę na Arenie :) a to tylko gra więc tym bardziej...
Fakt ale mam na myśli raczej sytuacje w PESie a tam raczej dużo trudniej ugrać coś w Rosji niż radośnie grającej Holandii :)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 10, 2014, 17:12:18 »

Po emocjach spowodowanych losowaniem grup Champions League, czas powrócić do zmagań ligowych.
Zespół Barcelony po porażce w wyjazdowym meczu z Realem Sociedad w I kolejce, uda się do Sewilli, aby rozegrać drugie spotkanie w obecnym sezonie La Ligi z tamtejszym Betisem. Piłkarze z Sewilli są obecnie liderami ligi po zwycięstwie 3:0 nad Realem Valladolid. Jak sami twierdzą mecz ten nie był dla nich ciężką przeprawą i teraz będzie zdecydowanie trudniej. Barcelona za to po sporej niespodziance w pierwszym meczu będzie chciała się szybko podnieść. Oni także twierdzą, że Betis nie jest łatwy rywalem, dodatkowo gra na swoim terenie, gdzie jest dwa razy mocniejszy. Z 48 ligowych spotkań na stadionie Betisu Barcelona wygrała 19, zremisowała 13 i przegrała 16.
 W ostatnich dziesięciu latach na Benito Villamarín Blaugrana zanotowała dwa zwycięstwa, cztery remisy i dwie porażki.
Katalończycy w poprzednich dwóch sezonach na obiekcie Verdiblancos zanotowali remis (2:2) i zwycięstwo (2:1). Nie oznacza to jednak, że teraz nie doznają porażki. Jak zapowiadają muszą ostro powalczyć.

"Tata" Martino przed spotkaniem:

- Po porażce w poprzednim meczu musimy się jak najszybciej zrehabilitować. Błędy, które zostały popełniane w ostatnim meczu powinny zostać wyeliminowane. Zagramy także trochę inną taktyką, będę starał się ustawić zespół podobnie do tego systemu jakiego stosowali moi poprzednicy czyli 4-3-3.
Mecz na pewno nie będzie łatwą przeprawą. Zagramy z zespołem coraz lepiej sobie radzącym w La Lidze. Często potrafią oddać tylko jeden strzał na mecz przy sześciu przeciwnika, a mimo wszystko potrafią wygrać. Musimy uważać na ich szybkie kontry.

Martino zapytany o występ Messiego i Neymara mówił:

- To dwaj wyśmienici gracze, tak jak już mówiłem. W pojedynkę mogą zadecydować o losach meczu. W meczu z Sociedadem pokazali, że w miarę upływu czasu będą się świetnie dogadywać na boisku. Jednak drużyna to 11 zawodników i liczę na dobrą współpracę.

Mecz na Estadio Benito Villamarín  zostanie rozegrany w poniedziałek 3.09. Zapowiada się ciekawe spotkanie, eksperci zgodnie twierdzą, że Duma Katalonii będzie chciała się mocno odegrać i może paść bardzo wysoki wynik. Pozostaje nam cierpliwie czekać.

Inne spotkania II kolejki:

Real Sociedad vs. Valencia (hit)
Espanyol vs. Real Madrid
Osasuna vs. Valladolid
Getafe vs. Athletic Bilbao (hit)
Granada vs. Almreria
Levante vs. Rayo Vallecano
Sevilla vs. Elche
Atletico Madrid vs. Villarreal
Celta vs. Malaga
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2014, 21:31:14 wysłana przez espon »

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Odp: FC Barcelona-kariera/ by espon- Zapowiedź meczu z Betisem.
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 10, 2014, 17:39:02 »
Nie wiem czy ''Hetafe'' z Bilbao to hit ,ale co do samego meczu faktycznie Betis jest w stanie zagrać tak jak twierdzi trener jeden celny strzał i po meczu ,ale skoro duet Ney-Leo już zaczął dogadywać się w poprzednim meczu a że barca przegrywa rzadko dwa mecze z rzędu to sami wiecie..
Warriors by undertaknen

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 10, 2014, 18:01:11 »
Licze na dobry występ mojego ulubieńca Neymara i mistrza Leo, napewno oni będą napędzać ofensywe Barcelony.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 10, 2014, 20:13:52 »
Nie wiem czy ''Hetafe'' z Bilbao to hit

Zgodzę się z tobą, nie jest to wielki hit, ale mecz dwóch równych drużyn, które będą myślę w stanie stworzyć dobre widowisko. Dlatego nazwałem ten mecz hitem. :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 10, 2014, 20:13:52 »