1) Poprawić szybkość większości czołowych piłkarzy jaki i overale ,bo jak taki Ronaldo czy Hazard może być wolniejszy od np takiego Juana czy innego.
2) Strzały mało akrobacji etc a dodtego taki Ibrahimović w każdej części PESA praktycznie niszczył swoim strzałem a tu kopie jak Overal miałby z 70
3) Bramkarze nie są powolni tylko źle reagują i na większość strzałów i na dobitki co jest dość irytujące.
4) Triki niech wróci łączenie zwodów ,bo niektóre są praktycznie nie do zapamiętania jaki i wykonania
5) Budżety - PES uczcie się FIFA 13 niby za łatwo ,ale realanie.
6) Mało statystyk ,ogólnie powinno być liczenie bramek w lidze patrzcie NBA 2K14 np. Czy to takie trudne wypisać ile kto zagrał spotkań i strzelił bramek czy asyst wchodzenie w menu i szukanie jest żałosne to powinno być pokazywane podczas meczu..
7) Kontuzje a raczej ich brak w trybie kariery ile to kontuzji jest w realnej piłce a w takim PESIE są kontuzje na 2tygodnie w takiej Fifie Ronaldo wypadł mi kiedyś na pół roku i to ciekawe ,bo trzeba go kimś zastąpić
POziom zbyt wysoki o ile w 13 gram sobie na klasie światowej i wygrywam minmalnie a raz na rok wysoko to w 14 już na drugim poziomie mam sporo problemów a gram w PESA od 2006 potem 10,11,12, 13 i teraz ta śmieszna 14
9) Talenty a raczej ich brak. Praktycznie oprócz NEYMARA czy innych znanych nazwisk nie ma nikogo poniżej dajmy na to 23roku życia z overalem np +82/3-5
10) Co mnie najbardziej wku.. aaa ,czyli płyność gry mam dobry sprzęt a nawet bardzo dobry a tu zanim gra zareaguje na np podanie odbiór ,strzał ,trik etc mija cała wieczność w efekcie czego tracę piłke co jest żałosne ,bo w 13 gra się jak ta lala
11) PES niech nie idzie w strone fify z odbiorem piłki ,czyli gonienie czy czekanie i w końcu kółko na odbiór zawodnik sam powinien stostwać presing i odbiór tak jak jest to w 13 oczywiście w miarę możliwości patrz pkt 1
Nie hejtować czy coś ,bo napisałem to na luzie takie odczucia mam co do pięknej graficznie 14 a bardzo chu.. ooo grywalnej.