I mi się udało ograć demo PES-A 2015 z dziesięć razy - cóż można powiedzieć: jest chu*owo jak nie wiem co!
Oczywiście żart:) Demo jest zajebiste, widać że japońce wzięli sobie do serca wkur*ienie graczy pp 14-tce, bo uporządkowali i naprawili prawie wszystko, co nie grało w PES 2014.
Grafika na PS3 to miód dla oczu, naprawdę konsola daje radę, mimo tylu lat i wyciska ostatnie soki, to bardzo ładna gra. Twarze jak zawsze mistrzostwo świata,
Kwestie gameplayu - gra się ciut szybciej, gracze w końcu reagują tak, jak powinni, animacje to bajka, ruch zawodników z i bez piłki pierwsza klasa. Powtórki nadal lekko spowalniają, ale już nie tak mocno jak przy poprzedniej części.
Muzyka - no tego się nie spodziewałem: wlączam grę, a tam nowy Linkin Park mi przygrywa, do tego kilka miłych kawałków, uszka się cieszą, bo przy 14tce krwawiły solidnie.
Bramkarze - ciut lepsi, ale to nadal nie klasa FIFY 15, trochę zbyt ociężali, mało zwinni, sporo puszczają, choć zdarzają im się fajne, a przede wszystkim naturalne interwencje.
Menusy/otoczka - to też na plus, jednak bez zachwytów, mogło być lepiej. Trochę to wszystko nieprzejrzyste.
Generalnie jest o wiele lepiej, naprawdę 3 kroki w przód w porównaniu do PES-a 14, oby denko nie było tym razem tylko podpuchą i oszustwem, jak 14-tka.
Tutaj dopiero widać jak PES dominuje nad FIFĄ gameplayowo:
naturalność
fizyka
konstruowanie akcji
Jeśli ktoś nie jest zdecydowany, to śmiało mogę polecić demo, bo jako naczelny narzekacz forum mam obowiązek pochwalić Konami i oddać honor. Także byle do pełnej wersji.