cóż, nadszedł czas opinii. pograłem, próbowałem się przekonać, na różne sposoby, ale.
1. piłkarze dalej mają łyżwy zamiast butów. to nie hokej miał być, a piłka nożna.
2. powolnooooooość. ludzie, gdyby oni na serio się w prawdziwych meczach tyle czasu zastanawiali, czy oddać strzał, to byłaby tragedia, a w najlepszym wypadku komedia.
3. nienaturalne ruchy. szczególnie powtórki karnych są genialne, gdy wszyscy za strzelającym robią "przysiady", to w ogóle made my day
Ale nie twierdzę, że niektóre animacje, są naprawdę cudne. Czasem szybkie wymiany, niektóre podania, dośrodkowania, zachowania indywidualne piłkarzy. Gdyby tylko to trochę przyspieszyć, gdyby te ruchy były nieco bardziej poukładane, naturalne, bo czasem piłkarz nie wie co chce zrobić i co ma zgiąć, czy kolano, czy łokieć.
Grałem na PC, ogrywałem różne poziomy, różne drużyny. Cenię w grze gameplay, a tutaj niestety nie ciągnie mnie do następnych meczy. Czekam na jakieś narzędzie, które było też do PES2014, które w pewnym stopniu eliminowało zbędne ruchy piłkarzy (FileLoader? Coś takiego było). Bez tego dla mnie jest po prostu jakoś tak. Nijak, nie do końca przyjemnie. Może przyzwyczajenia, może nie mogę się przestawić. Owszem, widać pewne zmiany co do wersji 2014. Ale tych najważniejszych zmian jak dla mnie jest za mało.